Koscielny karrierje abszolút a legérdekesebb pályafutások közé tartozik. A 26 éves játékos hosszú évekig a francia alsóbb osztályokban szerepelt, míg a Lorient le nem igazolta. A Lorient a francia első osztályban szerepel, így Koscielny magasabb szinten bizonyíthatott. Egy lelkiismeretes játékosról van szó, aki a fejlődése érdekében mindent egy asztalra tett, így 1, Lorientben eltöltött évet követően felkeltette az Arsenal érdeklődését.

Koscielny ismeretlenként érkezett az Arsenalhoz. A francia első osztályban eltöltött egy évén kívül semmilyen magasabb szinten nem játszott. Angliába érkezésekor is a fejlődése példaértékű volt, hiszen pár hónap alatt az ismeretlen srácból egy megbízható ember lett, az idei szezonra pedig sokan az Arsenal jelenlegi keretében a legjobb  védőt látják benne.

Koscielny nem akar megállni a jelenlegi szintjén. Új kihívást a rendszeres játéklehetőség, majd a behívó a válogatottba jelentené. Elmondása szerint minden álma a nemzeti csapatba kerülés, így annak érdekében keményebben fog dolgozni.

"Mint minden francia játékos, én is a 2012-es EB-ről álmodom."

"Tudom, hogy fejlődnöm kell ahhoz, hogy meghívót kapjak a válogatottba. Párszor már voltam a keretben, ami azt mutatja, hogy jó úton járok. Keményen kell dolgoznom, hogy debütálhassak is. Amennyiben ez eljön egy napon, azért jön el, mert küzdöttem érte."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Törölt felhasználó
És ne feledjük, hogy ott van még Sakho is, a francia válogatottnak brutális védelme van, ha a széleket nézzük akkor is.
12 éve
Törölt felhasználó
batti!

Biztos vagyok benne, hogy élne a lehetőséggel, mert Blanc mondta, hogy Koscielny a francia válogatott reménysége védő fronton!
12 éve
Törölt felhasználó
Amikor ez az ember azt mondja, hogy "keményen kell dolgoznom", el is hiszem, hogy keményebben fog dolgozni, mert amilyen pályát, amilyen gyors ütemben ő már befutott az mindenképpen becsülendő! Hihetetlen jó védő vált belőle az utóbbi hónapokban! Csak így tovább, és egy-kettőre a francia kezdőben találja magát!
12 éve
Törölt felhasználó
Titi12!
Valamennyi francia válogatott mérkőzést élőben illetve felvételről volt szerencsém megtekinteni, így számomra is kétségtelen, hogy a Mexés-Rami páros nagyon meggyőzően teljesít. Ezzel az állításoddal nem is tudok vitatkozni. Ám van egy olyan érzésem, hogy ha Koscielny is megkapná a lehetőséget akár Mexés, akár Rami mellett, akkor azzal maximálisan élne.
12 éve
A franciáknál is áll a bál. A nyáron már írtunk Nasri menedzseréről, a bundázó Jean-Pirerre Bernes-ről. Na most az van, hogy ez a Bernes a franciák szövetségi kapitányának, Laurent Blancnak, s saccra a fél keretnek is a menedzsere. Nem egy francia blogon olvastam már, hogy maguk a franciák is felfigyeltek erre a jelensége: ti. akármilyen formában vannak a Bernes-által képviselt játékosok, mindig ők játszanak. Ha jól tudom, Rami is ilyen játékos, bár ő egészen jó. Szóval Laurent, lehet, hogy a politika áldozatává válsz.
Bár mondjuk most lesz két barátságosuk a franciáknak, az USA és a belgák ellen, ott akár még pályára is léphetne...

Szólj hozzá