Magát Laurent Koscielny-t, az Arsenal idén az egyik legjobb és legegyenletesebb teljesítményét nyújtó játékosát is meglepte, hogy két röpke év alatt mekkora változás állt be a futball karrierjében, pozitív szempontból.

A 26 éves francia védőt 2010 nyarán, Thomas Vermaelenhez hasonlóan az ismeretlenből igazolta le Arséne Wenger ráadásul úgy, hogy mindössze egy szezont töltött a francia első osztályban. Két évvel később azonban már az Arsenal egyik legmegbízhatóbb játékosaként lehet Koscielny-t számon tartani, akit végre-valahára a szakértők is kezdenek elismerni a fokozatos és stabil jó teljesítményei miatt.

"Két éve ilyenkor még a Lorient színeiben szereztem gólt a Marseille ellen, most pedig az Arsenalban már a Bajnokok Ligájában találkozom velük. E két év alatt nagyon sok minden változott az életemben." - mondta Koscielny a Le Parisien francia lapnak adott interjújában.

"Egyszerűen nem hittem volna el, ha valaki két éve azt mondja, hogy egy napon legyőzöm a Lionel Messivel felálló Barcelonát, vagy hogy meghívnak a francia válogatottba. Egyszerűen az elmúlt két évem hihetetlen volt."

"Ugyanakkor mondanom sem kell, hogy e két év alatt közel sem volt minden rózsaszín, s erre gyakran gondolok is. Volt néhány nagyon nehéz időszakom, azonban ezek csak még jobban segítettek azzá válni, aki most vagyok. Szerencsésnek tudhatom magam, hogy három nagyszerű menedzserrel dolgozhattam, illete dolgozhatok együtt. Minden gyorsan ment, de igyekszem a földön járni. Tisztelem a futballt, mint sportot, mert könnyen lehet, hogy már a következő pillanatban a fal adja a másikat." - tette hozzá a francia, akinek már elképzelései is vannak a jövőről.

"Egy mérföldkőnek tartjuk a Marseille elleni meccsünket. Egyrészt utálunk veszíteni. Másrészt pedig tudjuk, hogy remek játékosok alkotják az ellenfelük csapatát, szóval az a minimum, hogy úgy kell játszanunk, mint a Chelsea ellen. Harmadrészt pedig: ha esetleg nyernénk, már tíz pontunk lenne, ami már majdnem továbbjutást eredményezne."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
Hihetetlen védő lett Koscielnyből, emlékszem sokan itt képesek voltak fikázni őt, amikor leigazoltuk azok után, hogy Vermaelen benne volt az év csapatába. Sztem Mertesackerből is ilyen védő lehet 1 év múlva és akkor azt hiszem rendben lesz a védelem. Csak még fejlődnie kell Pernek, ahogy Laurentnek is kellett.
12 éve
Törölt felhasználó
Nálam TOP5-s védő lett ez alatt a 2év alatt:
Úgy, hogy előtte - már elnézést - nem is ismertem.
Hatalmas alak az biztos! 🧀 ;) :)
12 éve
Törölt felhasználó
úgy gondolom, hogy a két év alatt hihetetlen mennyit fejlődött ez a srác, úgy pattannak le néha a világ legjobb támadói róla, hogy az élményszámba megy, gyors, technikásabb védők közé tartozik, higgadt, és kemény, és nem is annyira sérülékeny, ami talán a legnagyobb erénye
12 éve
Törölt felhasználó
Azt írta, hogy utálnak veszteni, ha ez igaz, akkor nagyon sokat érhet még el ez a csapat. Remélem nyerünk ma. És még ebben a szezonban leteszünk valami nagy dolgot az asztalra.
12 éve
Én nagyon csípem az ő mentalitását!

Szólj hozzá