Arséne Wenger természetesen elégedetten nyugtázta, hogy csapatának sikerült megnyernie a szezonbeli első rangadóját, amit ráadásul idegenben tartottak, a Chelsea otthonában, a Stamford Bridge-n.

Wenger alakulata ugyanis Robin van Persie vezényletével 5-3-ra győzte le a kékek gárdáját, úgy, hogy a félidőre még 2-1-es vezetéssel mehettek el Lampardék.Az eredményt a második játékrész elején Andre Santos egyenlítette ki, majd Theo Walcott fordított. Tíz perccel a lefújás előtt Juan Mata bődületes góllal alakította ki a 3-3-as pillanatnyi eredményt, de pár perccel később van Persie John Terry hibájából megint megszerezte a vezetést az ágyúsoknak, a mérkőzés utolsó perceiben pedig megszerezte a mesterhármasát is.

"Természetesen nagyon nem voltam boldog Mata gólja után, de összességében csak dicsérni tudom a csapatomat, s tenném azt akkor is, ha döntetlen lett volna az eredmény. Nem törtünk meg az egyenlítésük után, s hagytuk, hogy ugyanúgy menjenek a dolgok, mint ahogy addig. Úgy vélem, hogy mind a két csapat részéről jó szellemben folyt a mérkőzés, s ez kiváltképpen igaz ránk nézve, hiszen úgy mentünk el a félidőre, hogy az első játékrész utolsó pillanataiban még ők szereztek vezetést." - mondta Wenger.

"A második félidőben aztán a védekezésünk is jócskán feljavult, a támadásaink azonban az egész meccs folyamán a helyén voltak, csak éppen túl sok lehetőséget tékozoltunk el. Az egész mérkőzés folyamán veszélyesek voltunk, s remélem, hogy az ilyenfajta teljesítményekkel csak még több erőt és hitet tudunk majd meríteni a hátralévő meccsekre."

Az Arsenal ezzel a győzelmével csattanós választ adott a kritikusoknak, akik már kezdték leírni a csapatot az előző meccsek eredményeinek tükrében.

"Rengeteg minden változott az átigazolási szezon vége óta. Még augusztus 31-én is csak félcsapatunk volt, ráadásul meg kellett küzdenünk a főtáblát érő helyét az Udinesével is a BL-ben. Ráadásul nem elég volt újjá szervezni a csapatot, még a stílusunkat is át kellett venniük azoknak a játékosoknak, akik a nyáron érkeztek."

"Ekkoriban játszottunk a Liverpoollal és a Manchester Uniteddel, ráadásul mindkét meccs folyamán emberhátrányba kerültünk, ami torz eredményeket szült. Most azonban új éra kezdődhet, most már egyre inkább kiforr a csapategységünk, az új érkezők kezdik felvenni a stílusunkat. Azonban továbbra is szerénynek kell maradnunk, sok munka áll még előttünk, főleg, ha netán az előttünk lévők alig fognak pontokat veszíteni a bajnokságban. Ettől függetlenül az ilyen győzelmek csak tovább erősítik a hitünket." - értékelt a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

12 éve
Törölt felhasználó
Hát szerintem Clichy , Touré, Hleb 3 as már simán pótolva van. Bár mind3 játékost nagyon szerettem. Adebayor nagyon jó ,de lehet ,hogy Park helyettesítheti. Fabregas az az ember akit nehéz pótolni ,de úgy látszik több játékossal sikerül megoldani ,ezért nem bánom ,hogy elmentek ezek a személyek. Santos szerintem veszélyesebb amúgy támadásoknál ,mint Clichy volt.
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! "Talán tényleg logikus lépés volt Nasri, Clichy, Adebayor, Touré, Fabregas, Hleb eladása amikor tényleg kiszórta a csapatból a jókat igaz de a nem hűségeseket, a pénzéheseket."

Logikus lépés? Kiszórt? Azért ilyeneket ki ne találjunk már. Adebayor esetén kívűl mindegyik játékos távozni akart a csapatból ilyen-olyan indokok miatt.
A felsoroltak közül pedig a legtöbbjük olyan szintet képvisel, amivel csak plusz adnának a mostani csapatnak.
12 éve
Törölt felhasználó
Ezeket a képeket pl ami most ezen hír alatt van,honnan lehet leszedni ? =)
Mert ahonnan én szedek nagy felbontásút ott ezek nincsenek!
12 éve
Törölt felhasználó
fecc04!

Az tényleg hatalmas jelenet volt. Nekem is mosolyt csalt az arcomra! :)
12 éve
Törölt felhasználó
a francba a csirkék GPR-t esznek vacsorára

Szólj hozzá