A Chelsea egy Dél-londoni csapat, amelyet 1905-ben alapítottak. Stadionjuk a Stamford Bridge, amely 42,000 néző befogadására alkalmas. A Chelsea 2003 óta számít igazán nagycsapatnak, amikor Roman Abramovich orosz milliárdos felvásárolta a klubot. A 'kékek' jelenlegi vezetőedzője André Villas-Boas.

A londoni kékek a harmadik pozíciót foglalják el a bajnokságban. A Chelsea az előző fordulóban nagy meglepetésre kikapott az újonc QPR-tól, ráadásul a mérkőzést 9 emberrel fejezték be. Az Arsenal 'specialista' Didier Drogba eltiltása miatt nem léphet majd pályára, ami nagyban növeli az Észak-londoniak esélyeit, hiszen az elmúlt pár évben sok borsot tört az orrunk alá az elefántcsontparti támadó.

Az Arsenal számára jó hír, hogy Thomas Vermaelen és Carl Jenkinson is bevethető lesz a mai mérkőzésen. Kérdéses, hogy Arsene Wenger hogyan állítja össze védelmét, hiszen Johan Djourou, Carl Jenkinson, vagy akár Laurent Koscielny is szerepet kaphat majd a jobb szélen.

A döntetlen egyik fél számára sem lenne kedvező, mivel a Chelseat pontszámban már utolérte a Newcastle, míg az Arsenalnak fel kell zárkóznia a legjobb négy közé. Rossz hír számunkra, hogy az Arsenal utoljára 2008-ban verte meg aktuális vetélytársát idegenben.

A várható kezdő: Szczesny - Koscielny, Mertesacker, Vermaelen, Santos, - Song, Ramsey - Walcott, Arteta, Gervinho - van Persie

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá