Arséne Wenger főleg a tapasztaltabb játékosainak köszöni, hogy az Arsenal azok után tudta megfordítani a kedd esti Bolton elleni mérkőzést, hogy a második félidő elején Emmanuel Frimpong hibája miatt rögtön a vendégek szereztek vezetést Fabrice Muamba révén.

Az Arsenal a kapott gól után képes volt felülkerekedni az ellenfelén, Wenger szerint pedig ebben főleg Andrey Arshavinnak, Yossi Benayounnak és Park Chu-Youngnak volt nagy szerepe.

"Az első félidőben több helyzetünk is volt, de mégis megfogtak bennünket a második játékrész elején egy egyéni hibát követően. Onnantól kezdve igazán a mélyvízben voltunk, de a tapasztaltabb játékosok, Arshaivn, Benayoun és Park vezényletével képesek voltunk felülkerekedni a nehézségeinken." - értékelt Wenger.

"Gratulálom kell a csapatnak, mert remek győzelmet arattunk még úgyis, hogy két fiatal szélső védőnk volt, akik általában középen játszanak, valamint a középpályánkon is volt egy-két fiatal tehetség. A fiatalság ellenére is jól vettük az akadályokat, és egy jó szellemben játszó Boltont sikerült megvernünk."

Az Arsenal a Bolton ellen aratott győzelmével az elmúlt nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, de Wenger tovább akarja a nyerő szériát húzni.

"Pontosan ez az, amit szeretnék még sokáig látni, mert csak rajtunk függ, hogy megváltoztassuk az emberek véleményét rólunk.  Jó a csapatszellemünk, jó a hozzáállásunk, ráadásul még mindig van tér a fejlődésre. Csak egyre jobbak és jobbak leszünk."

Az Arsenal a hétvégén már ismét a bajnokságra koncentrálhat, ahol nem más lesz az ellenfél, mint a Chelsea együttese, ráadásul az ágyúsok idegenben, a Stamfrod Bridge-n játszanak.

"A keddi mérkőzést egy teljesen más felállású csapat játszhatta le, mint az a gárda, amelyik megnyerte a Stoke elleni meccset. A Chelsea elleni rangadóra is lesz egy pár rotálás. Magas színvonalú meccs lesz, s ez azt jelenti, hogy magas színvonalon kell majd játszanunk. Természetesen tovább akarjuk tartani a formánkat, a Chelsea ellen is ez lesz a célunk. Biztosíthatok mindenkit, hogy támadni és harcolni megyünk a Stamford Bridge-re."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

13 éve
A miénket.
13 éve
A TV2 kedden melyik meccset adja?
13 éve
Törölt felhasználó
Mekkora gólt rúgott mr.korea szenzációs HENRY jutott eszembe csak így tovább go go gooo
13 éve
Törölt felhasználó
Nagy győzelem volt a tegnapi higgyétek el! Egy erős gárdát győztünk le, a Boltont, ami bár utolsó az első osztályban, az első csapattal álltak ki és vannak nagyon jó játékosaik. (Cahill, Muamba, Kakuta stb...)

Egy ilyen csapatot győztünk le a teljesen tartalékos keretünkel, viszonylag magabiztosan és jó focit játszva. SZÉP VOLT FIÚK!
13 éve
Törölt felhasználó
flipi1986! Nem gondolod, hogy kicsit erős, és nagyképű kijelentés lenne Wengertől, ha azt mondaná, hogy "nyerni megyünk a Stamford Bridge-re"?

Ha ez a csapat támadni és harcolni fog, az győzelmet jelenthet számunkra! De ez egy olyan meccs lesz, amin bármi lesz a végeredmény, egyet akarok látni: azt, hogy a srácok tényleg akarják és küzdenek a lehető legjobb eredményért!

Szólj hozzá