Mikel Arteta úgy gondolja, hogy a Marseille ellen aratott győzelem sokat jelenthet majd az Arsenalnak, ugyanis a csapat felszállóágba kerülhet a franciaországi nyereség után.

Az Arsenal így hét ponttal vezeti a Bajnokok Ligája F-csoportját, megelőzvén a Marseille-t, az Olympiakosz, s a meglepetésre egyelőre csak a negyedik helyen vesztegelő Borussia Dortmundot.

"Nagy horderejű győzelem volt ez a számunkra, természetesen ahogyan minden idegenben aratott BL-győzelem az. A csoport nagyon szoros, s már csak emiatt is jól jött ez a három pont, hiszen ezzel az élre álltunk. A soron következő két meccsünk az Emiratesben lesz, s remélhetőleg ott is jó munkát fogunk tudni majd végezni." - mondta Arteta az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Amiatt is elégedettek lehetünk, hogy egyre inkább kezdünk egy csapatként játszani. Egy meccs alatt is rengeteget javult a védelem, hiszen a második félidőben a Marseille-nek már helyzete sem nagyon volt. Ezenkívül pedig egyre jobban nő az összeszokottság is, mert az edzéseken is nagyon sokat dolgozunk ezen. Ez egy jó alap lehet arra, hogy továbblépjünk, s hogy erre alapozzunk, hiszen a tehetségünk megvan, s minél előbb szokunk össze, annál hamarabb szállítjuk majd a jobbnál jobb eredményeket is." - tette hozzá.

"Tudjuk, hogy képsek vagyunk helyzeteket kialakítani, ez a játékunk alapja, s ez már a helyén van. Mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy a labdát a mi stílusunknak megfelelően tudjuk járatni, s ha ez megvan, akkor nehéz lesz megverni bennünket."

A spanyol azonban egyelőre még nem gondol a csoportelsőségre.

"Való igaz, hogy vannak furcsa eredmények, de ez amiatt lehet, hogy a csapatok nagyon erősek, erősebbek a vártnál. Két héttel ezelőtt az Olympiakoszt is nehéz volt legyőznünk, mert nagyon jól játszottak."

"Egyszerűen nincs lefutott meccs a BL-ben, s már csak emiatt is szoros a verseny. Egyszerűen elégedettnek kell lennünk azzal, hogy szerdán hoztuk a három pontot, mert sokat érhet a végelszámolásnál. 10, 11 ponttal talán már továbbjuthatunk, de jelenleg ezt még korai lenne megmondani. Viszont ha netán megnyernénk a következő meccsünket, akkor már könnyebb lenne a helyzetünk is."

Arteta eztán kitért a soron következő meccsre, ami a Stoke ellen lesz, immáron a bajnokságban.

"Minden meccs nagyon fontos a számunkra, mindegy, hogy a Bajnokok Ligájában, vagy a bajnokságban játszunk. A Stoke ellen nehéz dolgunk lesz, mert tudjuk, mennyire szeretnek a fizikai párharcokra építeni, s emiatt már nem egy nagy csapatot tréfáltak már meg. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű menet, de ki kell pihennünk magunkat a vasárnapi meccsre, mert jól tudjuk, hogy minden mérkőzésünket meg kell nyernünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
nekem az ő játéka tetszett a legjobban a tegnapi meccsen, hajtott végig, esett csúszott :D és egyenlőre tényleg semmi jót nem lehet kiemelni a tegnapi meccsből, de a lényeg a győzelem és a három pont begyűjtése, a Stoke ellen is örülnék a három pontnak
13 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jól játszott tegnap, volt sok jó passza és megoldásai. Remek igazolás :)
13 éve
Törölt felhasználó
Én rá szavaztam tegnap, mert nagyon-nagyon jó volt!
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04! igen továbbá az is szimpatikus benne ,hogy ha kasp egyet nem kezd fetrengeni.
A stoke ellen újfent bizonyíthat a csapat ,de az igazi erőpróba majd jövőhéten lesz!
13 éve
Törölt felhasználó
Arteta óriási munkát végzett a tegnapi meccsen, hihetetlen, hogy mennyit tud robotolni.

Szólj hozzá