Az Olympique Marseille-t 1899-ben alapították Marseille városában. Stadionjuk a Stade Vélodrome, amely 60,031 fő befogadására alkalmas. A Marseille egy francia TOP csapat, 1993-ban megnyerték a Bajnokok Ligáját, kilencszer sikerült elhódítaniuk a Ligue 1-t, és tíz alkalommal a francia kupát. A klub jelenlegi vezetőedzője Didier Deschamps.

Az Arsenal ma Franciaországban fog összecsapni az Olympique Marseille otthonában. Mindkét klub jól menetel a Bajnokok Ligájában, de hazájuk bajnokságában egyenlőre csak szenvednek. A hétvégén a franciák 0-0-ás döntetlent játszottak a Toulouse együttesével, míg Arsene Wenger legénysége 2-1-re győzte le a Sunderland csapatát.

Az Arsenalnal továbbra is sérült Jack Wilshere, Abou Diaby, Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, valamint Kieran Gibbs is. A fiatal angol védőnek izomproblémái akadtak a hétvégén, így helyettese nagy valószínűséggel Andre Santos lesz majd. Didier Deschamps nem számíthat majd Stéphane Mbia-ra és Djimi Traoré-ra a ma esti mérkőzésen.

Arsene Wenger elmondása szerint nagyszerű érzés ellátogatni Marseillebe, de a három pontot rettenetesen nehéz lesz elhozni.

A várható kezdő: Szczesny - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Santos - Song, Rosicky - Walcott, Arteta, Gervinho - van Persie

A másik ágon a görög Olympiakos fogadja majd a német Borussia Dortmund csapatát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
Ha most nyerünk akkor egyre jobban összeállhatunk mentálisan mert nagy löketett adhat szerintem most egy győzelem.
12 éve
Törölt felhasználó
Én is várom a meccset, tudom nem lesz sétagalopp, de bízok a fiúkban.
GO GUNNERS!
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon várom már a meccset .Tudom hogy Gervinho többet is passzolhatna ,de hátha megint kioszt egy gólpasszt Persienek ( már kettőt idén adott neki). Én nem is a Ő vagy Walcott miatt aggódok ,hanem Jenkinson miatt!De bízzunk benne hogy most is megállja a helyét!
Go Gunners!!
12 éve
Törölt felhasználó
Remélem Walcott és Gervinho nem fognak együtt kezdeni, ugyan mindkettőnek megvannak a jó tulajdonságaik, de együtt nem sokat érnek. Metrt míg Gervinho nem szokott passzolni, addig Walcott nem is tud, szal velük igen gyenge lenne a középpálya. Inkább Arteta Rosicky Ramsey középpályát szeretnék látni, Song mellett meg majd Wenger kitalálja hogy ki játsszon.
12 éve
Törölt felhasználó
Nehéz mérkőzés lesz! Rosicky helyett szerintem Ramsey fog kezdeni, amíg Jenkinson helyett szerintem valami meglepetés lesz! Nem hinném, hogy pár napon belül 2 meccset játszana folyamatosan! A keretben van még Coquelin és Djourou is, szóval a jobbhátvéd poszton lehet meglepetés. Remélem is, hogy lesz, mert bízok Jenkinsonban, de...

Szólj hozzá