Az angol Premier Liga nyolcadik fordulójában Arséne Wenger elégedetten summázhatta az Arsenal harmadik győzelmét az idei szezonban, miután Robin van Persie duplájával 2-1-re sikerült győzedelmeskedni a Sunderland ellen.

A holland gólzsák már az első percben gólt szerzett, amely találat az idei Premier Liga eddigi leggyorsabb gólja volt. A félidő előtt azonban a Sunderland egy remek szabadrúgásból, a korábbi arsenalos Larsson révén egyenlített, s ismét kevesen múlott a pontvesztés.

Végül azonban van Persie megmentette a mundér becsületét, s a svéd csaátrhoz hasonlóan ő is szabadrúgásból szerzett gólt, gyűjtvén be ezzel a három pontot az Arsenalnak.

"Jól kezdtük a meccset, az első 25 percben minden rólunk szólt. Aztán jött az egyenlítő góljuk, s egy picit megcsappant a magabiztosságunk. A félidőben aztán szerencsére sikerült újra felvennünk a ritmust, s a második játékrészben is inkább mi domináltunk." - értékelt Wenger.

"Dícséret illeti a Sunderland-et. Láttam egy pár meccset a mostani fordulóból, s azon csapatok közül, amelyek idegenben küzdöttek, a Sunderland emberesen harcolt. Nem álltak be védekezni, a pályán minden négyzetméterén keményen küzdöttek, s nagyon megnehezítették a dolgunkat."

A francia ezután a csapat kapitányát, Robin van Persie-t magasztalta.

"Két remek gólt szerzett. Elég csak egy picit elemezni a meccseinket, s egyből rájöhet az ember, hogy mennyire fontos játékosa ő a csapatunknak. Az első találat a remek csapatmunkán, s az előkészítésen, míg a második gól egy az egyben az ő képességén múlott, ami egyszerűen kivételes."

"Az azonban igaz, hogy a szépségdíjas találata ellenére sem használjuk ki általában a pontrúgásokat teljesen. A mai meccsen is számos ígéretes szögből kaptunk szabadrúgást, amikből gólt is szerezhettünk volna. Ezen a téren még minden bizonnyal tudunk majd javítani, az tény, hogy jobban ki kell használnunk ezeket." - mondta a francia.

Az Arsenal a Sunderland ellen aratott győzelmével feljött a tizedik helyre, a folytatást pedig ismételten az Emirates stadionban várhatjuk, az ellenfél a Stoke City lesz jövő vasárnap, egy hétközi BL-fordulót követően. Wenger az elkövetkezendő időszakkal kapcsolatban az önbizalmat említette meg.

"Az elmúlt öt meccsünket megnyertük hazai pályán. Remélhetőleg, most elkapunk egy jó sorozatot, ami csak javára válik az önbizalmunknak, mert a csapatszellem és a hozzáállás kiváló. A motiváció megvan, ezt láthattuk a második félidőben is. A minőség úgyszintén, szóval ideje lesz lassacskán elindulni a felkapaszkodást illetően." - zárta mondanivalóját Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

13 éve
Törölt felhasználó
batti igazad van... már el is felejtettem.. :roll: de akkor is törölhetnék már onnan az első csapat statjából mert engem irritál :$
13 éve
Törölt felhasználó
Már senki nem fog hinni a Digi kommentátor szavai, aztán nagyot kappanunk mikor nekik lesz igazuk de mi nem hisszük el. :D :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
Hivatalos nézőszám: 60078 , ennyit a sasszemű digis kommentátorokról! :D
13 éve
Törölt felhasználó
Emlékszem múltkor ilyeneket mondott digi kommentár : Nyáron Wengernek kéne igazolnia mert nincs megoldva a kapus poszt. Meg Songra azt mondja hogy Djourou és még sorolhatnám, kicsit fail.
13 éve
Törölt felhasználó
A nézőszámhoz annyit, lehet hogy volt néhány üres szék, de az tuti, hogy minden jegy elkelt ,max néhány bérletes maradt otthon, de ezzel maximum néhány pohár sört bukott a klub, a digis kommentátorokról meg annyit, hogyha eltalálják hogy kinél van a labda én már elégedett vagyok velük, közük nincs a csapatok belső életéhez, és általában olyan információkat mondanak újdonságként amit már mindenki tud! A félidőben megcsodálható taktikai fejtegetésektől meg minden ismerősöm kivan, a hátrányban lévő csapatnak gólt kell rúgni, hogyha nyerni akar, meg ha bemegy gól szintű okosságok! Nasrit meg kár szidni ,ő egy kiváló játékos mind a középső ,mind a támadó 3-asban tökéletesen játszott, ha Gervinho-nak fele annyi esze lenne a játékhoz mint neki akkor nem itt tartanánk. Nem csak az ő hibája hogy elment hanem Wengeré is ,ha csapatot épített volna köré nyár elejétől biztos aláírt volna. Tavaly ha egészséges volt mindig kezdett ,ő volt az egyetlen akit szinte sosem pihentette Wenger, még lecserélni sem cserélte szinte soha. A Citynél pedig pihenhet ,mint pl. most is a válogatott támadók pihentek( Silva ,Dzeko,Aguerro meg Nasri is,így is simán nyertek ) Kétszer annyit keres fele annyi játékkal, egy jobb csapatban(jelen pillanatban), miért kell csodálni, hogy elment? Én is haragszom rá, de mindenkinek egy karrierje van, van 10-12 évük és annyi!

Szólj hozzá