Arséne Wenger a szokásostól talán jobb hírekkel szolgált a Sunderland elleni meccs előtti sérülésjelentéséből, amelynek pozitívuma, hogy több játékos is visszatérhet a hétvégi bajnokira, valamint hogy számos ember csak hetekre van a teljes felépüléstől és játéktól.

"Koscielny jelentett egy kis bizonytalanságot a hétvégére nézve, mert bár a francia kerettel edzett, de nem játszott a válogatott meccseken, így nem tudtuk, mennyire fitt. Miután visszatért Londonba, szemügyre vettük az állapotát, s minden rendben van, úgy tűnik, ahogy Djourounál is." - mondta Wenger.

További két játékos, Tomas Rosicky és Lukasz Fabianski játéka is kérdéses volt a Sunderland ellen, de végül mindketten időben felépültek.

"Rosickyvel minden rendben van, egy apró ágyéksérülése volt, emiatt picit változott az edzésprogramja, de péntekre már ő is teljes körű munkálatokat végezhet, szóval rendben lesz a hétvégére."

"Fabianskinak is hasonló gondjai voltak, mint Rosickynek, de vasárnapra neki is bevethető állapotban kellene lennie."

Wenger kitért a nemrégiben operációkon átesett két játékosra, Abou Diaby-ra és Thomas Vermaelenre is.

"Abouról jó hírekkel szolgálhatok, napokon belül ő is elkezdi a teljes körű edzésmunkálatokat, így körülbelül 10 nap múlva akár már a padra is odaférhet." - mondta Wenger a franciáról, akinek a visszatérési dátuma a Bolton elleni Ligakupa meccs lehet, október 25-én.

"Vermaelen két hét múlva térhet vissza, ő jelenleg futógyakorlatokat végez az edzéspályán. Ránézésre már most is bevethetőnek tűnik, de muszáj megvárnunk a rehabilitációs folyamat végét, ami még két-három hét, hogy visszanyerje a fittségét." - utalt arra Wenger, hogy a belga az október 29-re esedékes Chelsea elleni rangadóra térhet vissza.

A francia menedzser végezetül egy kis hírt osztott meg Bacary Sagnáról, aki körülbelül két és fél hónap múlva térhet vissza a lábszárcsont törése után.

"Bacary egy picit a padlóra került mentálisan, mert ő tényleg ahhoz volt hozzászokva, hogy három naponta meccse van, most pedig hónapokra kidőlt. Ezt mindenkinek nagyon nehéz feldolgoznia, de biztos vagyok abban, hogy hozzá fog szokni, mentálisan nagyon rendben van a játékos." - tette hozzá Wenger, akinek számos opciója van Sagna pótlására: Jenkinson, Koscielny, Djourou, de akár még Andre Santos is.

A menedzser tájékoztatása szerint a hétvégére a négy fősérülten (Sagna, Wilshere, Diaby és Vermaelen) kívül mindenki bevethető állapotban lesz a Sunderland ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

13 éve
Törölt felhasználó
Örülök végre Koscielny visszatért és akkor azért csak jobb védelmünk lesz... Diaby-t meg majd rotálni kell és csak belejön a játékba! Ha formában van akkor tud egy s mást, ezt láthattuk már a pályán is :D
13 éve
Törölt felhasználó
Rosicky és Koscielnyi is visszatárnek! hurrá!! msotmár nincs mitől félni! a szuperszátok visszajöttek!!! asdasd :D:D:D
13 éve
Törölt felhasználó
Akkor Diaby mehet Wilshere helyére(amíg sérült persze), songgal jó párost alkothatnak.
13 éve
Törölt felhasználó
Fabregas0490! Ment egy levél!

Remek hír, örülök, hogy lassan szivárognak vissza a sérültek! :) Petit pedig igen, jól rátapintott a lényegre, örülök, hogy végre egy legenda is elmondja ezeket nem csak a szurkolók...
13 éve
Törölt felhasználó
nagyon sajnálom Sagnát...

Szólj hozzá