Az elkövetkezendő két és fél-három hónapra nehéz helyzetbe került az Arsenal Bacary Sagna elveszítése miatt.

Mint ismeretes, a mindig megbízhatóan játszó francia jobb szélső hátvéd a Tottenham elleni meccsen szenvedett lábszárcsont-törést, amelynek következtében több hétre kényszerpihenőre szorult.

Arséne Wengernek azonban gyorsan megoldást kell találnia Sagna helyettesére, miután az elkövetkezendő időszakban az Arsenal több fontos meccset is fog játszani, köztük az október végén esedékes Chelsea elleni rangadót.

A francia menedzser elárulta, Sagna pótlására a legesélyesebb jelentkező Carl Jenkinson, ugyanakkor több esélyes is van a posztra hosszú távon.

"Azért hajlok a leginkább Jenkinsonra, mert a másik esélyesünk, Francis Coquelin sohasem érezte jól magát jobb hátvédként, amikor ezen a poszton játszott még annak idején a tartalékbajonkságban. S azon túl, hogy nem szeret ott játszani, nem is volt sohasem magabiztos jobb hátvédként." - mondta Wenger a Sunderland elleni meccs előtti interjújában.

"Jenkinsonon kívül még Djourou is tud jobb hátvédként játszani, vagy akár Koscielny is, aki sűrűn találta magát abban a szerepkörben még a Franciaországon eltöltött időszakai alatt."

"Akár még Andre Santos-t is elképzelhetőnek tartom, hogy ott játsszon, szóval van egy pár lehetőségünk, amiket mérlegelni fogunk." - adott képlékeny választ Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

13 éve
Törölt felhasználó
Látom itt is meg van az bizonyos gyökér társaság aki ha unatkozik saját drukkereibe köt bele......... én csak az igazságot mondtam el és neked ezt fájt.
13 éve
Törölt felhasználó
zoli12! És valóban van lejjebb (:
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04! Hú ezt aztán megkaptam.....gyökér.
13 éve
Törölt felhasználó
Igen ez egy szurkolói oldal, és pont ezért meg lehet vitatni ki mit gondol egy játékosról. Attól még sztem aki itt van azért teszi mert szereti a csapatot. Annak sincs sok érteleme ha csak azt írkáljuk, hogy jó lesz ez, nincs itt semmi gond minden igazolás tökéletes! Ez nincs így, Wengernek kiválló érzéke van, de lőhet és lőtt is már mellé. Régebben ez nem volt nagy gond, rohadt erős keret mellett belefért, most viszont kellemetlenebb a szitu. Egyre jobbak leszünk meccsről meccsre, de a tény, hogy én 14 éve nem láttam ekkora gondokat a csapatnál mint ami most van kialakulóban. Ennek ellenére ki fogunk tartani a csapat mellett mindig!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Számítottam arra, hogy az év során Ebué hiányozni fog. Csalódás volt, hogy elengedték. Még Sagna előtt remek szélső volt, a beadásaiból RVP és Ade nagyon sok golt fejelt, nem úgy mint Sagna, aki beadni sem tud és nem is fejlődött sokat ezen a területen. Az is igaz, hogy Ebué jobb hátvédként többet hibázott, de összességében inkább hasznára vált a csapatnak...
Ez a Jenkinson nevű srác szerintem még nem alkalmas a poszt betöltésére, de remélem ebben csalódni fogok pozitív értelemben...

Szólj hozzá