Arsene Wenger elmondta, fontos volt megújítani az Arsenal csapatát e nyár alatt.

A francia összesen 30 igazolást felügyelt június 1-je és augusztus 31-e között, miközben kilenc játékos csatlakozott a csapathoz, 11 eligazolt és másik tíz pedig kölcsönbe távozott egy szezon erejéig.

Wengernek inkább meg kellett volna tartania egy pár játékost, mint elengedni, de az edző úgy hiszi, az Arsenal erősebb lesz a pár új arc érkezése után.

Sok változás volt a nyáron és néhány közülük nem kívánt okokból történt.

- mondta Wenger az Official Arsenal Magazine-nek.

Elvesztettünk egy pár játékost akiket nem akartunk, azonkívül volt pár játékosunk akik egy ideig nem játszottak, szóval szükségesnek éreztük megújítani a csapatot és így is tettük.
Ez egy kihívás volt és higgyenek nekem hatalmas munkát követelt éjjel-nappal. De egészében véve elégedett vagyok. Úgy hiszem egy kis szorongás övezte a klubot és a csapatot, de én mindvégig úgy éreztem a mi helyzetünkben sok minden történhet az utolsó 48 órában, mert volt már tapasztalatom ezzel korábban. És pontosan így is történt.
Szóval mutassuk meg, hogy jó döntést hoztunk. Biztos vagyok benne, hogy így volt, de majd csak az eredmények árulják el.

Egyes beszámolók arra utaltak, hogy az Arsenal megvárta a Bajnokok Ligája csoportkörébe való feljutást, mielőtt nagy költekezésbe kezdett volna augusztusban. Wenger tagadta mindezt.

Sok már be volt tervezve ez előtt, csak éppen tovább tartottak mint vártuk.

- magyarázta.

Semmi köze nem volt a Bajnokok Ligájához, mivelhogy úgyis jól akartunk volna szerepelni a ligában, ha éppen nem vagyunk a Bajnokok Ligájában.
Hogyha az Európa Ligában lettünk volna, akkor is erős keretet akartunk volna. Mi nem az egyetlenek vagyunk akik eldöntik milyen hosszan tart véghezvinni egy igazolást.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

13 éve
Törölt felhasználó
Wenger: szükséges volt megújítani a csapatot! én inkább így fogalmaznék: szükséges lett volna megújítani a csapatot!!!

elegem van má a mellébeszélésből! sokan elmentek sok pénz folyt be! nem lett visszaforgatva! zsebre pakoltak! kijár ez az eredmény az az igazság!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Elnézést, de ez a megújítás ? Történelmi vereséget szenvedtünk már el, történelmi "rossz" szezonkezdetet, majdnek kiesőzónában vagyunk, ez a megújítás ?
13 éve
Törölt felhasználó
Én is elégedett vagyok az igazolássokkal, de még mindig látok egy-két lyukat a csapaton, és az a legfőbb problémánk, hogy jelenleg csúnyán megérezzük a sérültek hiányát is. Valamint ez a keret még nem alkot csapatot, sokan mentek, sokan jöttek, sok minden megváltozott. Én bízom benne, hogy a mostani hanyatlás csak egy átmenet.
13 éve
Törölt felhasználó
Elnézést a hibákért, figyelmetlenségből történtek, ki lettek javítva. Ami pedig a Google fordítót illeti, a cikk az én munkám. ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Az új játékosokkal teljesen megvagyok elégedve, bár szerintem Santos kaphatna egy kicsit több lehetőséget is.

néztem manapság régi Henry-s videókat, még mikor idejött, és szerintem AOC játéka hasonlít az övére, mikor még szélső volt, lehet AOC-ból is egy kiváló csatár születhetne egyszer.

Szólj hozzá