Az Arsenal kapusa Lukasz Fabianski úgy hiszi túl tudna adni honfitársán Wojciech Szczesny-n, aki jelenleg az első számú kapus, de ugyanakkor latolgatja, hogy elhaggya a klubot januárban ha a helyzet nem változik.

Fabianski, aki 26 éves, a 3-1-es Liga Kupa győzelmen a Shrewsbury Town ellen tért vissza az Ágyúsok kapujába, ami az első meccse volt január óta, amikor is a váll problémája miatt idő előtt be kellett fejeznie aktuális szezonját.

A lengyel válogatott kapusának még mindig fájó az előbb említett sérülése, bár továbbra is hajthatatlan, hogy vissza tudja szerezni a kezdő helyét a nagyra értékelt Szczesny-től az elkövetkezendő hónapokban.

Ez a sérülés visszataszított a kezdetekhez. Ez fáj, mivelhogy én voltam az első számú kapus és ezt a helyet nem azért veszítettem el mert gyengén teljesítettem, hanem mert lesérültem, ami miatt 9 hónapig nem tudtam játszani. Most elölről kell kezdenem az egészet és úgy gondolom meg tudom csinálni. Wojciech nem lenne most itt, ha nem lett volna az az incidens januárban. Ugyanakkor nem panaszkodok, ez a futball.

Ugyanakkor Fabianski úgy gondolja, hogy az Euro 2012-es ambíciói elhalványulnak annak fényében, hogy nem játszik rendszeresen, megjegyezve azt is, hogy készen áll új klub után nézni januárban, ha nem kap elég játéklehetőséget.

Tudom, hogyha a helyzetem nem változik januárra, akkor gondolkozni fogok, hogy elhagyom az Arsenal-t. Muszáj leszek, mivel el akarok menni az Euro-ra. Ez az egyetlen út ahogy meg tudom győzni a válogatott csapat edzőjét, hogy rendszeresen és jól játszok.
Én nem akarok erre gondolni most, mert még jó néhány hónap van az átigazolási piac megnyitásáig. Addig is minden amit tehetek, hogy keményen fogok dolgozni az edzéseken és kihasználom a lehetőségeket amiket kapok.

Eközben a Legia Warsaw volt játékosa nem gondolja, hogy az Arsenal-nak aggódnia kellene a jövőjét illetően a gyenge kezdésük ellenére és kitart a mellett, hogy az észak-londoni óriás visszafog találni a jó útra az elkövetkezendő hetekben.

Úgy gondolom azok a viccek eléggé el vannak túlozva (hogy az Arsenal a kiesésért játszik). Nehéz időszakon megyünk keresztül, mert sok kulcsjátékosunk távozott. Természetesen ez hatással van a játékunkra is. Azonban én remélem, hogy minden héttel a csapat erősebb lesz és visszatalál a helyes útra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
Titi12: Jó videó!
Ez az én kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=JiC7LqcizW8&feature=related
Én sajnálnám, ha elmenne, bár az érveit maximálisan megértem.
Jó kapus, és nem kell aggódnunk, ha WS lesérülne. 🧀
De, ha elmenne? :-/
13 éve
Törölt felhasználó
Fabianski tehetséges játékos és igaza van, hogy egy másik csapatban bátran küzdhetne a Lengyel elsőszámúért! Mert ha itt marad akkor az lesz a Lengyelek NO1. e aki nálunk is!
13 éve
Törölt felhasználó
Hopp, csak most látom, augusztus hónap után, szeptemberben is Szczesny lett a hónap játékosa! Talán ez sem véletlen! (:
13 éve
Törölt felhasználó
Fecc04: +1 ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Ha Szczesny egészséges marad, akkor nem hiszem, hogy túl sok babér terem Fabianski számára. Szczesny fiatal kora ellenére is jobb képességekkel rendelkezik, mint a honfitársa, de ami a legkiemelkedőbb különbség kettejük között az a magabiztosság, ami Szczesny-nek van egy rakattal, Fabianski-nak azonban egy rosszabb meccs után elszáll a maradék is, és ez ezen a poszton rengeteget számít.

Elég csak megnézni Fabianski milyen gólokat kapott Parktól a barátságos meccsen, valamint Shrews ellen is visszatáncolt a kapott gól előtt, többek között ebben is különbözik a fiatalabbik lengyeltől, amíg Szczesny mindig jól mozdul ki (csak egy meccsen több bravúrt hajt végre a hatoson kívül, mint Fabianski az egész itt töltött pályafutása alatt), addig Fabianski inkább beragad, visszatáncol, mint Almunia.

Azon kevés embert, aki Szczesny "ellen van" egyáltalán nem tudom megérteni, mert amit ez a srác mutat meccsről meccsre, az néha már emberfeletti. Ha nem ő állna a kapuban, akkor sokkal több kapott gólunk lenne, míg a bekapott gólok túlnyomó többségében egyáltalán nem volt benne.

Abban biztos vagyok, hogy Fabianski csak pados lesz a lengyeleknél is, akkor is, ha esetleg eligazol. Számára csak egyetlen esély lenne a lengyel kapuba állni: ha az Arsenalban szorítaná ki Szczesny-t (amire nem látok esélyt), mert ha el is igazol, akkor nem fog nagyobb csapatba igazolni, mint az Arsenal, Szczesny-t pedig nem tudja überelni.

Szólj hozzá