Az Arsenal az idei szezonban immáron a negyedik vereségét volt kénytelen elszenvedni a bajnokságban, ami már csak azért is fájóbb, mert az észak-londoni rivális, a Tottenham Hotspur megérdemelten nyert 2-1-re a White Hart Lane-i derbin.

Arséne Wenger csapata így jelenleg a 15. a tabellán, hátránya pedig nyolc forduló után máris 12 pont az élen álló manchester-i csapatokhoz képest, s ami még inkább aggasztó, hogy a Premier Liga történetében még egyetlen olyan klub sem volt, amelyik ilyen helyzetben az első négy hely egyikén találta volna magát a zárófordulót követően.

Wenger a csapat mai teljesítményét követően érthető módon nem volt elégedett a látottakkal.

"Úgy érzem, hogy az első félidőben egy picit lassan, erőltetetten játszottunk, de még így is volt négy helyzetünk. A második félidő elején nagyon meg kellett nyomunk az akkori állás miatt, s így lett rögtön 1-1 az eredmény. Ezt követően azonban nem domináltunk eléggé, s hagytuk, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe." - mondta Wenger a meccsről.

"Azt gondolom, hogy jelenleg egy picit az önbizalmunk hiányzik, néha muszáj ráülnünk az eredményre, hogy biztosak legyünk a dolgunkban."

Wenger elárulta a véleményét a Tottenham vezető góljáról, ami döntően befolyásolhatta volna a mérkőzés menetét. A találatot szerző Rafael van der Vaart ugyanis kézzel vette át az Emmanuel Adebayortól kapott labdát, így a játékvezetőnek a gól érvényesítése helyett sárga lapot kellett volna adnia a hollandnak - ami egyben a kiállítását is jelentette volna.

"Nagyon frusztráló így gólt kapni, mert egyértelmű volt a kezezés. Kíváncsi vagyok, mit csinált ekkor az asszisztens. A gól helyett egy sárgát kellett volna kapnia, mivel szándékos volt a kezezése, ami egyben a kiállítását is jelentette volna." - tette hozzá a francia.

Ha a kezezésért nem is kapott sárgát van der Vaart, a szigorú angol szabályok szerint a gólörömért már kapnia kellett volna, a Premier Ligában ugyanis tiltják, hogy a játékosok fizikai kapcsolatot létesítsenek a szurkolókkal. Wenger ezt azonban már túlzónak tartotta volna.

"Ennek a szabálynak nem vagyok a híve, mert érthető, ha egy játékosnak a gólöröm hevében spontának a reakciói. Innen még lett volna visszaút, de a második gólt előtt nem védekeztünk megfelelően, és meg is lett az eredménye. Meg kell majd néznem a visszajátszásokat, de Szczesny dühe magától értetődő volt."

Nem elég, hogy a mérkőzést elveszítette az Arsenal, ismét egy játékos lett sérült a derbi folyamán, méghozzá Bacary Sagna személyében, akit le is kellett hozni a pályáról. Wenger a francia sérülését aggasztónak nevezte.

"Nagyon aggódunk a sérülése miatt. Jelenleg egy londoni kórházban van, s bár még túl korai megmondani a pontos diagnózist, a kezdeti jelek egyáltalán nem jók. Éjszakára pontos képünk lesz a sérülését illetően."

"Assou-Ekotto nagyon durva volt az esetnél, bár nem vagyok egészen biztos, hogy mi történt. Talán csak szerencsétlenül esett Sagna, nem tudom, de a következménye meg volt az esetnek: azonnal le kellett őt cserélni."

Az Arsenal jelenleg 12 ponttal van elmaradva a bajnokságot vezető Manchester United mögött, és nyolccal a jelenleg negyedik, s BL-induló helyen álló Newcaslte Unitedtől.

"Jelenleg most nem a bajnoki harcra kell koncentrálnunk, hanem realistább célokat kell kitűznünk: fel kell kapaszkodnunk a tabellán azokhoz a csapatokhoz, amelyek a Bajnokok Ligája-helyekért küzdenek. Jelen pillanatban nem lenne túl realisztikus azt mondani, hogy a bajnoki címért küzdünk."

"Sokkal jobb helyzetbe kell lendülnünk a jövőt illetően, ez most a realitás, ezen kell dolgoznunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (57)

13 éve
Van abban valami amit mondasz eriCesc !!! Viszont Ramseynak minden hibája ellenére is kezdőben a helye...láttam hogy hogyan játszott és engem is idegesített a dolog de mégis álltalában kijavítja hibáit és próbál valamit mutatni csak....nemakarom az önbizalomhiányra fogni de muszály mert látszik hogy kapkod :S Ahogy teis mondtad tud ő jobban is játszani és remélem ezt megis mutatja majd a következő meccsen !!! Walcott-ról nemtudom mit is mondjak mert elég sokat várok tőle többet annál hogy csak a gyórsaságával tudjon villogni vannak jó meccsei és megmozdulásai de AOC-ot sokkal jobb játékosnak tartom mint Theot és most nemazért de mikór törjön be a kezdőbe ha nem most mikór kellenek azok a játékosok akik képesek 1-2 villanásból gólt szerezni mert ő ilyen, amit művel az U21-es válogatottban és amit a volt csapatában mutatott szerintem nyugodtan belehet dobni a mélyvízbe , Ryo-ról ugyanezt mondanám elégjól teljesített a Feyenordban tavaly amivel azért megérdemelhetné azt hogy necsak a tartalékoknál hanem a felnötteknél is legalább a padon ottlegyen vagy néha játszhasson !!! Park-ot meg csakazért igazoltuk le hogy minnél több Arsenal-mezt vegyenek Ázsiába ( már elnézést ) Szerintem többet mutatna a pályán mint Chamakh !!!
13 éve
Törölt felhasználó
Fabregas0490! "nem szabad szídni mert ő legalább mer valamit csinálni"
Én nem azért kritizálom, mert esetleg formán kívűl van, szerintem itt alapvetően képességbeli problémák vannak, de ez csak az én szerény véleményem.
Szidni leginkább azt szoktam akiről tudom, hogy tud jobban is játszani(pl. Ramsey).
Walcott-tól ne várd, hogy nagy cselezésbe kezdjen, mert az nem az ő kenyere, csak sebességből képes megverni ellenfelét. Arshavin, ha formában van, akkor a legjobb opciónk arra a posztra, nekem sokkal jobban tetszik a stílusa, mint az 'elefánté'.
Ramsey-nak pedig nincs semmiféle meccshiánya, 1-2 kivétellel eddig minden idei meccsünkön pályára lépet kezdőként, tehát nála egyáltalán nem lehet ezzel előhozakodni.
Ryo a tartalékoknál szokja a légkört, kicsit meglepődtem amikor nem láttam a Shrewsbury elleni keretben sem, valamiért Wenger még kivár vele kapcsolatban.
Chamberlain-nek pedig még nem kell heti 2 meccset játszani, és pláne nem kell rögtön mély vízbe dobni, kisebb csapatok ellen gyűjtheti a tapasztalatokat, és építheti az önbizalmát.
Park-kal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, talán az edzésen mutatott munkája még nem indokolja, hogy pályára lépjen.

ericsson! Az edző motivál, önbizalmat nem ad. (:
13 éve
Gervinho-t nem szabad szídni mert ő legalább mer valamit csinálni és ezt már elmondtam nagyon sok hozzászolásomban hogy rá nagy szükségünk van nekimer menni a védelemnek és nemcsak elpasszolgat a többiekkel-ahogy ezt Athlon is mondta.....ebből kellene több és nemcsak Gervinhotól hanem Arshavin és Walcottol is mert ők ugyanezt nem merik bevállallni ami elég szomorú szerintem !
Ramsey meg azonkívűl hogy sok hibát vétett most is ,egyépként nagyon jó játékos nemhiába Wales kapitánya látszik rajta hogy meccshiánnyal szenved és hogy őis nagyon flusztrált elég nagy a nyomás rajta is hiszen mindenki azt várja tőle hogy úgy teljesítsen mint Fabregas mert akárki akármit is mond egyfolytában Cesc játékát és tudását akarjuk látni az irányítóinkban vagyis hogy állandóan Fabregassal akarjuk összehasonlítani őket pedig nemszabadna, mindenki más stílust képvisel !!! Végűl pedig sajnálom hogy Park , Ryo , Chamberlain nem kapnak több lehetsőéget :S bennük jobban látszik a bizonyítási vágy mint pár játékosunkban és szerintem őket többet kéne játszattni !!!
13 éve
Törölt felhasználó
Nézzétek! Az önbizalmat a játékosokba az edzőnek kell adni! Ha Wenger a továbbiakban sem tud beléjük önbizalmat adni akkor sajnos egy új edző kell, nincs mese! Ne értsetek félre én lennék az utolsó aki elpatkoltatná innen és bízom benne, hogy ezt a csapatot még egyszer felviszi a csúcsra, de ha nem képes önbizalmat önteni beléjük és kedvtelenül játszanak akkor radikális változások kellenek és nem az igazolási politikában!


ui: Én idén egy dologban bízok, helyesbítem, két dologban.

1. Hosszabbítunk a szóban forgó kulcsjátékosokkal!

2. Ha nem állunk össze és nem érünk oda a 4. helyre, akkor már az Európa ligába se menjünk, mert nekem nem hiányzanak a csütörtöki meccsek!
13 éve
Törölt felhasználó
Középső középpályásként (ahol a játékoson keresztül futás minden támadás,ellentámadás) egyáltalán nem nevezhető pozitív statisztikának.
Bár nem néztem a meccs utáni adatokat játékosokra lebontva,de a látottak alapján szerintem még Coquelin is jobb számokat produkált.

Szólj hozzá