Az Arsenal ezen a hétvégén a nagyrivális Tottenham vendége lesz.

A Tottenham Hotspur csapatát 1882-ben alapították. A klubnak a White Hart Lane ad otthont, amely 36,310 ember befogadására alkalmas. A Tottenham volt az első klub a 20. században, amelyik duplázni tudott egy szezonon belül. Jelenlegi vezetőedzőjük Harry Redknapp, aki 2008 óta irányítja a klubot. Legfőbb riválisuknak az Arsenalt tartják. A két klub rivalizálása már az 1900-as évek elején megkezdődött, amikor az Arsenal a Highbury-be költözött.

Egyik csapat sem kezdte túl fényesen a Premier League idei szezonját. A Tottenham jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, míg vetélytársa az Arsenal csak a 13. helyen portyázik. Az előző fordulóban mindkét klub győzelmet aratott, a Spurs 2-1-re verte a Wolves gárdáját, míg az ágyúsok 3-0-ra a Bolton csapatát. Rossz hír viszont az Arsenal számára, hogy a Tottenham az utolsó 3 bajnoki mérkőzését behúzta.

Arsene Wenger együttese ezúttal sem áll jól sérülések terén, hiszen Koscielny, Djourou, Wilshere, Vermaelen és Diaby sincsenek bevethető állapotban. Jó hír viszont, hogy Theo Walcott és Gervinho a keretben lehetnek.

A Harry Redknapp nem számíthat majd Gallasra, Dawsonra, Huddlestonera, Krancjarra, valamint Pienaarra sem.

Borzasztóan nehéz mérkőzésnek nézünk tehát elébe, de egy esetleges Arsenal győzelem nagy lökést adhat a továbbiakban.

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Song, Santos - Frimpong, Ramsey - Walcott, Arteta, Arshavin - van Persie

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

13 éve
Törölt felhasználó
menta nagyon utálhatod a tottenham-et, ha ennyire leírni sem tudodxDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
13 éve
Törölt felhasználó
:)))
13 éve
Törölt felhasználó
köszi gonka, akkor már csak ezért is utálhatom a toothemet! :P :p
13 éve
Törölt felhasználó
atyaitsen. egy ramsey- coquelin középpályával mit akarunk?? Frimpongon legalább nem mennének át...:S szét fognak verni minket a tyúkok...
13 éve
Törölt felhasználó
Linket adtam, jó meccsnézést, meccs után találkozunk :D Ha nyerünk akkor holnap :D

Szólj hozzá