Gyors,egyérintős,tökéletes futball - e a három jelző évtizedeken keresztül egyet jelentett az Arsenal névvel.Az Ágyúsokon kívül talán a Barcelona érdemelte ki egyedül ezen jelzőket. Az évek során óriási játékosok voltak részei ennek a jelenségnek és a lista folyamatosan bővül.

 

Azonban a Premier Legaue egyre nagyobb fizikai megterhelést jelent, így sokan hangoztatják, hogy a szép játék legfeljebb annak az elvnek és stílusnak az elkerülésést segíti, mely szerint 'csak próbáljuk a labdát a hálóba gyömöszölni'. Ezáltal azonban sebezhetővé válnak a keményebb felfogású csapatok ellen, akik darabolják a játékot és agresszívabb stílusukkal megölik a szép futballt.

 

A klub híres hihetetlen balszerencséjéről a sérülések terén, amelyet valószínűleg a keményedő bajnokság számlájára írhatunk. Vajon teljesen kizárt-e, hogy az Arsenal (olyan csapatok nyomán, mint a Stoke, vagy a Blackburn) Ágyúsok egy új, keményebb generációját nevelje fel.

 

Már megfigyelhetők bizonyos jelek, hogy egy robosztusabb csapat épül, ám egyelőre ez sem elég, ahhoz pedig még kevésbé, hogy visszaidézze a régi idők masszívabb csapatát.

 

Ennek ellenére a csapat még mindig szeretné fenntartani a csapat neve által fémjelezett elegáns és szép játékot. A jelek azonban azt mutatják, hogy a jelenlegi csapattal ez egyelőre nem lehetséges és sikertelenséghez vezet. Talán elképzelhető, hogy egy megfelelőbb stílus keresése, mely a jelenlegi kerethez jobban igazodik, eredményességhez vezetne, még ha sajnos fájó szívvel le is kell mondanunk a világ legszebb futballjáról.

 

Tony Pulis, a Stoke City vezetőedzője, egyértelműen ezt a keményebb vonalat képviseli. S bár csapata nem túl acélos, a Manchester United elleni 1-1 bizonyítja, hogy ilyen játékkal is van keresnivalójuk a pályán. Arról nem is beszélve, hogy az Ágyúsok azzal, hogy mindenáron a szép futballt szeretnék erőltetni, ugyanezen csapat ellen súlyos vereségbe szaladtak bele. S bár a Stoke City 5 góllal kevesebbet tud felmutatni a Arsenal-nál, mégis 6 hellyel előzi meg a Premier League tabelláján. Ez egyértelműen jelzi, hogy a keményebb stílus is kifizetődő.

 

A nagy kérdés tehát az, hogy Wenger hajlandó-e bizonyos mértékben változtatni a csapat filozófiáján - elhagyva a tökéletesség görcsös üldözését- annak érdekében, hogy csapata eredményesebbé váljon?!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (49)

13 éve
Törölt felhasználó
Ki mondta, hogy hiányzik?! Komolyan ti már paranoiások vagytok %-P
Egyszerűen feljött egy párhuzam, aminek alapból nincs értelme csak statisztika szintjén kb.
13 éve
Törölt felhasználó
Gixer! Ahogy elmondtam kár beszélni Arteta-ról és Fabregasról, előbbi nálunk van, utóbbi már nem. Fölösleges károgni, hogy nincs már nálunk Cesc, nekem is nagyon hiányzik a játéka, ezért nézek barca meccseket, de szerintem ott rég nem a saját posztján játszik, már-már csatár poszton is láttam játszani...
Jelenre kell összpontosítani, holnap Arteta fog játszani, úgyhogy inkább szurkoljatok neki, hogy adja a passzokat van Persienek ! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Ember, tényleg ennyire kiolvashatatlanok számodra az adatok?! Akkor ne a képet nézd, hanem menj fel a honlapra. Csak az utolsó évet néztem meg. A gólokat mint mondtam ne nézzük, más a szerepkör. Látom figyelmesen elolvastad amit irtam :roll:

Bendi: Nem azt beszéljük, hogy ki a jobb. Nem lehet köztük párhuzamot vonni szintén a szerepkör miatt. Legalábbis én nem :D
13 éve
Törölt felhasználó
Bendi13! Nálad a pont ;)
13 éve
Törölt felhasználó
szerintem teljesen felesleges vitatkozni azon, hogy Arteta vagy Fabregas-e a jobb. Fabregas a világ legjobb irányítói között van, Arteta ti magatok mondtátok, hogy nem is közvetlen irányítót játszott az Evertonban. Viszont amíg Fabregas az utolsó évében kedvetlenül játszott, vagy sérült volt, addig Arteta mindent meg fog tenni, hogy győzelemre vigye a csapatot, hisz nincs már nagyobb lehetősége az életében, innen nem hiszem hogy máshova fog igazolni, talán csak levezetni. Lehet, hogy Fabregas több gólhelyzetet tud kialakítani, mint honfitársa, viszont Arteta KÜZDENI fog a klubért, számunkra meg most sokkal fontosabb az, hogy 1 v 6 góllal nyerünk, jelenlegi helyzetünket tekintve a legfontosabb, hogy nyerjünk minden meccsen. Majd ha felépülnek a kreatív emberek, sokkal lendületesebb lesz a csapat és több góllal is nyerünk. Egyébként Arteta most jött, majd első Arsenalos éve után kéne statisztikát nézni, nem most október 1-én... én már most is láttam tőle szenzációs labdát(Gervinhonak Bolton ellen, csak belevezette kapusba...) és láttam tőle szenzációs mentést, Olympiakos ellen amikor gólvonalnál mentett... Fabregas-os éra lezárult, kész, vége, el kell felejteni. Ahogy Cesc mondta, nálunk van a világ 3 legtehetségesebb középpályásának egyike, szal várjuk meg amíg felépül:) Arteta pedig nagyon hasznos tagja a csapatnak, szóval szerintem felesleges statisztikákat nézegetni, hogy ő vagy Cesc-e a jobb. Arteta ITT van, míg Fabregas barcelonába ment, mert feladta a harcot a csapatért. Inkább foglalkozzunk a holnapi meccsel! :)

Szólj hozzá