Alex Oxlade-Chamberlainnel kis idő alatt fordult nagyot a világ. Az angol középpályás nem egészen egy éve még az angol harmadosztályú Southampon csapatát erősítette, míg idén már az Arsenalt erősíti, ráadásul nem is akárhogy.

Arséne Wenger a sérültek miatt bizalmat szavazott a 18 éves játékosnak a szerdai Olympiakosz elleni mérkőzésre, amelyen Oxlade-Chamberlain remekül helyt állt: mindössze nyolc perc kellett ahhoz, hogy gólt szerezzen, ezzel ő lett az Arsenal legfiatalabb angol játékosa, aki találatot jegyezhetett a legnagyobb európai futball-színtéren.

A legoptimistább szurkolók azt vízionálják, hogy Oxlade-Chamberlain már most fenyegeti Theo Walcott helyét a csapaton velül, de az angol játékos jelenleg csak fejlődni akar.

"Nagyon nehéz lesz Theo, vagy bárki elé férkőznöm a csapatban, de készen állok a kihívásra. Bízom a képességeimben, hogy sikerül leraknom valamit az asztalra már az idei szezonban. Az egyik legfontosabb áttörés lehet, hogy minden egyes alkalommal, amikor pályára léphetek, tanulhatok a tapasztaltabb játékostársiamtól." - mondta Oxlade-Chamberlain a Sky Sportsnak.

"Tudom, hogy ez nem lesz könnyű, de az elkövetkezendő idényekben csak azon leszek, hogy egyre több mindent tanuljak, s hogy egyre jobban edzzek és játsszak. Szerencsére csupa jó képességű játékos vesz körül, akiktől rengeteget tanulhatok."

"Természetesen a pályán kívül mindenki nagy barátságban vagy egymással, de az edzéseken és meccseken komoly harcok mennek ugyanazért a helyért a csapaton belül. Ezzel azonban semmi gond nincsen, ez csak erősíti az alakulatot. Ugyanazért a helyért mindenkinek erőn felül kell teljesítenie." - tette hozzá Chamberlain, aki büszkének érzi magát a szerdai gólja után.

"Egy picit izgultam a meccs előtt, de ez természetes, csak azon voltunk, hogy minél jobban játsszunk a közönségünk előtt. De végül is ez a mi életünk, erről szól a karrierünk, minél jobb meccseken akarunk játszani."

"Valaki a mérkőzés után elmondta, hogy rekordot döntöttem az Arsenalnál, hogy én lettem a legfiatalabb angol játékos, aki gólt szerzett a csapatnak a BL-ben. Bár nem vagyok híve a statisztikáknak, azért mégis jó érzés, hogy valamilyen szinten mérföldkőhöz érkeztem a pályafutásomban."

"Büszke vagyok arra, hogy gólt szerezhettem, s így én magam is kivettem valamelyest a részemet az Arsenal győzelméből. Remélem, hogy eztán csak még több ilyen sikerben lesz részem."

"Ott van például a vasárnapi Spurs elleni meccs. Bevallom, még sohasem vettem részt ilyenfajta rangadón. Volt hasonló dolog a Bournemouth ellen a Southamptonnál, de az inkább a rajongóink rangadója volt. Nem tudom még, hogy akkor is szerephez jutok-e, de már az is nagy szó lenne, ha a keretbe beférnék. Akár kezdek, akár a padon leszek, elfogadom a menedzser döntését. Már így is büszke lehetek arra, hogy idáig eljutottam."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

13 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek ericssonnal mekkora durva lenne ha becsúsznának a fiának és bosszúból Jack a lábát törné el xD Viccet félretéve tetszik a hozzáállása remélem hogy így fogja folytatni és akkor nagy jövő előtt fog állni :D
13 éve
Törölt felhasználó
a mentalitása nagyon hasonlít henryéhoz
13 éve
Törölt felhasználó
Gratulálok Wilshere fiához! Remélem, hogy 20 év múlva, nagy Arsenal legendaként és egyben Arsenal csapatkapitányként megkapják a szurkolók azt a lehetőséget, hogy az apja és a fia egyszerre szerepeljenek a pályán! Remélem el fog jönni ez a pillanat!
13 éve
Törölt felhasználó
örülök , h az új vételek betaláltak:D:D.. szép gólt lőtt...
13 éve
Törölt felhasználó
nagyonjó a srác és látszik hogy hosszútávon rendkivül jó lesz,nemcsak egy futógép mint Walcott.

Szólj hozzá