Jack Wilshere bokasérülésére az idei Emirates Kupán derült fény, amikor az angol játékost már a hetedik percben le kellett cserélni a New York Red Bulls elleni meccsen. Arséne Wenger a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a középpályás 10 nap múlva visszatérhet, mivel amúgy is gyorsan gyógyuló játékosról van szó.

Azóta többször eltelt az a 10 nap, de Wilshere állapota nem javult. Időközben kiderült, hogy az angol már a tavalyi szezon vége felé is észlelte a fájdalmat a bokájában, ami csak enyhült az idő előrehaladtával, de nem múlt el teljesen. Ezt követően az Arsenal orvosi stábja, bízván a játékos természetes gyógyulásában, csak védőgipszet tett fel Wilshere bokájára, ám a szóbanforgó testrész állapota ennek ellenére sem javult.

Végül a játékos és a specialisták az operáció mellett döntöttek, így Wilshere hétfőn feküdt kés alá. A műtét az előzetes diagnózisok szerint jól sikerült, ám ez meghosszabbította a fiatal angol gyógyulási idejét, akinek így már legalább négy hónapot kell kihagynia.

Arséne Wenger először beszélt bővebben a játékos jelenlegi állapotáról az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Az ázsiai túrát megelőzően volt egy orvosi vizsgálatunk, ahol mindenkit, beleértve Wilshere-t is egészségesnek találtunk. Az idő haladtával azonban a csontban keletkezett apró törés egyre komolyabbá vált. Később a vizsgálatok kimutatták, hgy apró rés van a csontban, ami nemhogy nem gyógyult a védőgipszben, de tulajdonképpen egyre rosszabbá vált." - adta meg a diganózist Wenger, akit később az okokról is kérdezték.

"Nem hiszem, hogy a sérülése amiatt lehetett, mert túl sokat játszattam őt az előző szezonban. Akkor még semmilyen problémája nem volt. Ha így tettem volna, akkor joggal tehette volna fel ő is a kérdést nekem, hogy miért nem játszatnom, pedig korilag már van olyan szinten, hogy a kezdőcsapatban legyen. A dolog nem volt természetesen egyszerű, még az előző szezon végén is folyamatosan játszania kellett Fabregas sérülése miatt, így egyáltalán nem tudtam Jack-et pihentetni. Elképzelhető, hogy valóban túl sokat játszott, de ettől függetlenül nem biztos, hogy a sérülése ehhez köthető."

"Szeretném emlékeztetni azokat, akik felszólaltak az Arsenal és személyem ellen, hogy miért nem akartuk, hogy Jack részt vegyen a nyári U21-es Európa Bajnokságon. Pontosan a pihentetés volt a fő ok."

"Ezenkívül pedig nem értek egyet a kritikákkal, amik az Arsenal orvosi stábját érintik. Jack sérülése egy szerencsétlen eset, és természetesen magától értetődik, hogy sajnáljuk, hogy mindez egy ilyen fiatal játékossal történt. Elfogadjuk a kritikákat, mert ez része a mindennapi életünknek, de semmiképpen sem értünk ezekkel egyet."

A francia ezután a hétfői műtétre tért ki.

"Megnyugtató, hogy minden rendben ment a műtét folyamán, egy ilyen operáció esetén az ember sohasem tudja pontosan, hogy mi mindent fognak találni az orvosok. Néha rosszabb dolog vár a műtét után, mint amire számított az ember, de előfordulhat, hogy jobban alakul, mint ahogyan várja. Esetünkben ez utóbbi történt."

"Azt még tudni kell, hogy Jacknek 16 éves korában már volt egy hasonló törése, de hogy mindezek a dolog egy rúgástól származnak, vagy attól, hogy túl sokat játszik, azt nem tudom. Nem vagyok specialista."

"Ettől még az eset megtörtént, s az biztos, hogy legalább négy hónapot kell kihagynia. Attól azonban nem kell tartani, hogy nem lesz fitt legkésőbb a jövő évi Európa Bajnokságra. Most normál esetben újabb 12 hétig lesz gipszben a lába, aztán kezdődhet a rehabilitáció. A legoptimálisabb esetben akár 6 hét alatt helyrejöhet a lába, szóval 10 héttel számolni a legcélszerűbb. A nyárra azonban - ha minden jól alakul - teljesen fitt lesz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Nyárra teljesen fitt lesz...
Ez milyen jó hír,nem??
13 éve
Törölt felhasználó
Csani: Te hol látod, hogy Wilshere francia? Mert szerintem ez a jelző Wengerre utal!
13 éve
Törölt felhasználó
Nem kötekedés, csak észrevétel, de Wilshere angol, nem francia :)
13 éve
Törölt felhasználó
Hagyjuk már ezt a ,,szerencsétlen eset'' szöveget. Szerintem meg páros lábbal kéne már kirúgni innen az egész orvosi stábot. :shut: Nem 1 ilyen eset volt már nálunk, hanem számtalan.
13 éve
Törölt felhasználó
Fasza..4hónap... pont jókor... mint mindig, meg sem lepődök ezen.

Szólj hozzá