Alex Oxlade-Chamberlain személyében egy kissé megosztó játékos érkezett a nyár folyamán, Arséne Wenger ugyanis nem sajnált 7 millió fontot sem első kézből kifizetni egy újabb fiatal játékosért, ám az ágyúsok véleménye rövidesen megváltozott az angol titánról.

Az egykori Southampton játékos néhány hete az angol U21-es válogatottban bizonyított elsöprő technikai tudásával, ezzel a teljesítménnyel pedig kiérdemelte, hogy az Arsenal Ligakupa-csapatában is kezdhessen a keddi, Shrewsbury elleni mérkőzésen, amelyen tradicionálisan az ágyúsok fiatal, tapasztalatlan játékosai is szerephez jutnak.

A 18 éves jobb szélső teljesítménye a meccs folyamán egyre inkább javult, a második félidőben pedig már meg is szerezte az első találatát, miután Emmanuel Frimpong passzát követően 22 méterről sikeresen bevette a vendégek kapuját.

 

Ahogy megkaptam a labdát, volt hely a lövéshez, én pedig úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Szerencsére bement, s ez nagyon boldoggá tesz. Sajnos az elmúlt hetekben még a padhoz sem fértem oda úgy, ahogyan szerettem volna, főleg az utolsó napi igazolások révén. Már-már kezdtem elfelejteni, milyen is ez az egész, s amikor a mérkőzés előtt kimentem a pályára, csak akkor láttam igazán, milyen nagy is ez a stadion. Ezután rögvest nagyon izgatott lettem a meccsel kapcsolatban, s remekül éreztem magam, amiatt én is részese lehettem a meccsnek. Úgy érzem, hogy mindent beleadtam, s remélem, hogy jól teljesítettem.

- mondta Oxlade-Chamberlain a góljáról, ami után megcsókolta az Arsenal címert a mezén.

 

 

Még amikor ők vezettek, akkor is tudtuk, mi a teendő, pedig sokan már csak legyintettek az eredmény kapcsán. Talán nem pörögtünk fel eléggé, talán egy picit döcögős volt a védelmünk. A menedzser is elmondta, hogy egyszerűen ragaszkodnunk kell a stílusunkhoz, és olyan tempót kell diktálnunk, amivel kifáraszthatjuk őket.

 

 

Úgy gonndolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Lehet, hogy alacsonyabb osztályból volt az ellenfelünk, de a múlt hétvégi eredményünk miatt egyszerűen vissza kellett vágnunk, s be kellett biztosítanunk a helyünket a következő körre is. Ez sikerült még úgy is, hogy egy fiatalabb, kevésbé kerettel játszottunk.

- tette hozzá.

 

Oxlade-Chamberlain kitért arra is, hogy mire számít a Ligakupa-kerettől az idei évben.

 

Szerintem ez egy nagyon jó keret. Egy picit még össze kell szoknunk, de a minőség meg van, ráadásul nem is akármilyen. Úgy vélem, hogy mindenünk meg van, ami kell ahhoz, hogy elérjük a döntőt, s némelyikük akár a bajnokságban és az FA Kupában is játszhat majd.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

13 éve
Törölt felhasználó
Eldobom az agyam Cesc megint gólt lőtt.... Zsinórban ötödik meccsén lőtt gólt. Mégiscsak ARSENAL nevelés a srác! :)
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Ez egyáltalán nem háborgás volt, szólj, ha nem értesz egyet. :)
13 éve
Törölt felhasználó
fecc, ő kérdezte nem én nem kell itt háborogni...

OFF: Egy találós kérdés. Mi az ? C -vel kezdődik és umizik a Chelsea-vel folytatódik ? :D
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Amióta egyetemre jársz, azóta mást sem hallunk, csak azt, hogy te egyetemre jársz. Más is jár egyetemre, és különböző finom helyekre, ahol helyt kell állnia, sőt van olyan is, aki az iskolai megmérettetések mellett még dolgozik is, és egyebek. Nem olyan nagy dolog ez, egy idő után majd te is megszokod.
13 éve
Törölt felhasználó
Látom sokan dicsérik Coquelint, az összefoglalót látva én például szó szerint megdöbbentem,hogy mire képes.Csak sajnos még nagyon súlytalan a PL-ben ezt láthattuk a Pool ellen.De egy jó szezonnal a Liga Kupában ő is olyan sorsra juthat mint Wilshere korábban, én szurkolok neki!

Benayoun pedig már korábban is az egyik kedvenc spílerem volt és tegnap is bizonyított szerintem, nagyon remélem ,hogy megtartjuk.

Lényeg a lényeg: biztatóak az előjelek remélem hétvégén megindulunk fölfelé!

Szólj hozzá