Az Arsenal egyedi bérstruktúráját sokan kritizálták, többen ennek is tudják be, hogy az olyan játékosok, mint Samir Nasri amiatt is távozhattak, mert nem kapták meg a kért fizetést az igényeik szerint a klub vezetőitől.

Arséne Wenger csapatánál ugyanis egy hihetetlen merev bértábla van, ami főleg kisebb összegű alapfizetésből, s az arra épülő jutalékokból áll, ám természetesen az Arsenal még így sem tud versenyezni a Manchester City, vagy a Real Madrid bérrendszerével - ennek ellenére az Arsenal a 4. helyet foglalja el a legmagasabb fizetések listáján a Premier Ligában.

A világ más pontjain, például Oroszországban azonban még a Manchester City-t is meghaladó fizetésekkel próbálják magukhoz csábítani a világ legjobbjait. A Dzsudzsák Balázs-féle átigazolási sagából jól ismert Anzsi csapatánál, Sulejman Kerimo évi 20,5-t ajánlott a kameruni Samuel Eto'o-nak, aki el is fogadta az orosz csapat ajánlatát.

"Azt gondolom, hogy a lehetőségeken belül igenis költenie kell egy csapatnak, méghozzá azokra az emberekre, akik megérdemlik, vagy kiérdemlik." - mondta Wenger a Blackburn elleni meccs előtti sajtókonferencián.

"Én nem vagyok az ellen, hogy egy játékos ne keressen sok pénzt, egy dolognak viszont a helyén kell lennie: a hozzáállásának. Ez az jelenti, hogy mindent bele kell adnia a játékosnak mind a pályán, mind azon túl, hogy rászolgáljon arra, amit kap."

"Természetesen ez igaz a menedzserekre is, kell hogy legyen egy őszinte viselkedés a klub felé, nekünk is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megfelelően vezessük a klubjainkat."

A francia ugyanakkor attól tart, hogy a gazdagabb klubok egyszerűen ellehetetlenítik majd a szerényebb helyzetben lévő csapatok lehetőségeit az eredményesség területén is.

"Az ember valahol tudja, hogy úgysem a legszegényebb fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját, mert az egyszerűen lehetetlen. A pénz egy nagyon fontos tényező a sikerben, de persze nem a legfontosabb, mert figyelembe kell vennünk az elvégzett munka minőségét, és hosszaságát is. A pénznek sok szerepe van, de talán nem minden ezen múlik, majd meglátjuk a szezon végén."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

13 éve
Törölt felhasználó
Az a baj, hogy az Arsenal-nál olyan játékos keresnek/kerestek relatíve nagy pénzeket akik játékostudása egyáltalán nem indokolta ezt. Lásd Denilson,Bendtner, vagy Traoré esetét. Az említett 3 játékos fizetéséből már finanszírozni lehetne egy világsztár 150-160k heti fizetését, és remélem nem kell kiemelnek melyik opció az előnyösebb.
13 éve
Törölt felhasználó
hát igen... undorítónak tartom , h ekkora pénzekkel dobálóznak.. nem velünk szembe mert van pénze a csapatnak , de egy Stoke vagy egy Charlton mit tud csinálni?? Platininek ezt kéne megoldani nem minket cseszegetni.

Szólj hozzá