Véget ért a Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzése, ahol az Arsenal a Dortmund otthonába látogatott.

A csapatok a következők szerint álltak fel:

Arsenal: Szczesny, Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Sagna, Arteta, Song, Gervinho, Benayoun, Walcott, van Persie

Dortmund: Weidenfeller, Subotic, Hummels, Piszcek, Schmelzer, Kehl, Goetze, Grosskreutz, Bender, Lewandowski, Kagawa

A várakozásoknak megfelelően mindkét csapat neki esett a másiknak. A mérkőzést a Dortmund kezdte jobban, ám az első helyzet mégis az Arsenal előtt adódott az 5. percben, ám Gervinho nem tudta gólra váltani a helyzetét. Ezekután a Dortmund átvette az irányítást és jobbnál jobb helyzeteket dolgozott ki. Az első helyzet a 10. percben következett be a német csapat előtt, de Kagawa lövése a kapu fölé szállt. Nemsokkal később máris jött a következő dortmundi helyzet a 12. percben egy remek összjátéknak köszönhetően, Lewandowski elfektette Szczesny-t majd a kapu felé lőtt labdát Sagna a gólvonal előtt pár centivel tudta kirúgni. Ezekután néhány kisebb helyzet alakult ki mindkét oldalon egy-egy szögletből, illetve lövésből, de a komolyabb helyzetig a 33. percig kellet várni, amikoris Benayoun egy remek labdát adott az induló Van Persie-nek, ám a Holland lövését Weidenfeller védeni tudta. A következő helyzetből pedig már gól született, mikoris Theo Walcott indította a remekül kiugrú Van Persie-t és a labdát a Német kapus mellett ellőve szerezte meg a vezetést az Arsenal számára. Ezekután az első félidőben már nem történt említésre méltó esemény.

A 2. félidőt szintén a Dortmund kezdte jobban, ám mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek. A dortmundi részről Kagawa, Götze és Lewandowski jelentette a fő veszélyforrást, míg az Arsenalnal Gervinhonak voltak kisebb-nagyobb sikerrel előreindulásai. A 61. percben Gervinho megszerezhette volna az Arsenal 2. gólját, ám egy cselt követően a kapusba lőtte a labdát. Ezekután jöttek a cserék mindkét részről. Az Arsenalba Walcott – Frimpong csere, míg a Dortmundba Perisic, Blaszczykowski – Kehl, Großkerutz csere történt. Az utolsó 10 percben a Dormtmund a kapu elé szegezte az Arsenal-t, és ennek következtében Szczesny kényszerült folyamatosan nehéz helyzetbe. A 88. percig állta a sarat, ám egy szabadrugás utáni „rosz” felszabadításból megszerezte a Dortmund az eggyenlítő találatot. Perisic lőtte el a labdát kapásból, és az olyan szögbe és erővel csapódott a kapu bal felső sarkába, hogy Szczesnynek esélye sem volt a hárításra. A hosszabítás perceiben, azon kellet izgulnunk, hogy megtartsuk a döntetlent, de Lewandowski kísérletét Szczesny hárította.

Összességében az Arsenal védelme remekül helyt állt, és végre a középpályában is észrelehetett venni egy kis elképzelést. A játék képe alapján a döntetlen megfelelő eredmény az Arsenal számára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (335)

13 éve
Törölt felhasználó
ericsson azért mert minden ami Arsenal-al kapcsolatos érdekel. Több magyar ágyús oldalon is fent vagyok nem csak ezen.
Ezzel az oldallal miért nem vagyok megelégedve? Írtam ilyet, hogy nem? Jó ez az oldal, ha nem az ország legjobbja, DE azt utálom (lehetnek persze egyéb okai), hogy vannak napok amikor semmi hír sincs és ha felmegyek egy angol oldalra ott van épp jó néhány ami velünk foglalkozik.
Napi 5x nézek meg minden ilyen honlapot ami Arsenal-os.
Athlon van középfokú nyelvvizsgám és egy gazdasági szakmai angol is. Ezzel nincs gond csak az idővel... Naponta többször itt vagyok igaz, de csak futólag. Meglátom.. ha lesz valami írok!
13 éve
Tribbiani! A hírszerzői posztra való jelentkezés mindig nyitott nálunk. Ha jól tudsz angolul, szeretsz fogalmazni, akkor téged is várunk szívesen a szerkesztői csapatba!
13 éve
Törölt felhasználó
Bár csak az Arsenal teljesítene így mint Az Arsenalfan.hu :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
Tribbiani! Ha nincs egy stabil oldal sem, akkor miért vagy tagja az arsenalfan.hu közösségének és miért szoktad látogatni az oldalt ? Még ugyan megbízható az oldal..én tökéletesen megvagyok elégedve.

Kíváncsi vagyok, hogy te miért nem vagy megelégedve a fan.hu-val ?
13 éve
Törölt felhasználó
Magyarországon nincs 1 stabil Arsenal oldal sem.. ami a hírek mennyiségét illeti

Szólj hozzá