Aaron Ramsey szerint az Arsenal vissza fog vágni a 8-2-es megszégyenítő, Manchester United elleni vereséget követően, ám nem számít könnyű meccsre az újonc Swansea gárdájától sem.

Cesc Fabregas távozásával és Jack Wilshere sérülésével megnyílt az út Ramsey előtt, hogy bizonyítson Arséne Wengernek és az Arsenal közönségének, de az elmúlt bajnokikon nem úgy ment a csapat - és az ő saját maga - szekere sem, ahogyan elvárható lett volna.

Ramsey ugyanakkor bizakodó, hogy az Arsenal fel fog tudni állni a padlóról.

"Egyszerűen vissza kell vágnunk, főleg az elmúlt meccs eredménye miatt. Remélhetőleg, ez sikerülni is fog, és vissza fogunk találni a nyertekes útjára." - mondta Ramsey az Arsenal hivatalos oldalának.

"Továbbra is pozitívan gondolkozunk, s a Swansea elleni meccset pedig egy második bajnoki rajtnak fogjuk tekinteni. A Manchester United elleni mérkőzés óta sikerült néhány új játékost is igazolnunk, akik minőségi erősítések lesznek, Mikel Arteta és Yossi Benayoun személyeikben kreatív középpályásokra tettünk szert." - tette hozzá.

"Ugyanakkor nem számítok könnyű meccsre, tavaly volt szerencsém a Swansea ellen játszani, amíg kölcsönben szerepeltem, és minőségi csapatról van szó. Úgy vélem, hogy a hétvégi bajnokinkon jó kis meccset fog látni a közönség, mindkét csapat szereti a sokpasszos, támadó játékot, de bízom abban, hogy a győzelem és a három pont a miénk lesz."

Bár a wales-i válogatott a keddi EB-selejtezőn kikapott Anglia csapatától, Ramsey-t választották meg a mérkőzés emberének, a fiatal játékosnak Fabregashoz hasonló megmozdulásai voltak, főleg a meccs második félidejében.

"Igen, elégedett voltam mind a magam, mind a csapat teljesítményével. Azt gondolom, hogy szenzációsan játszottunk, főleg a második féldiőben, és sikerült néhány helyzetig eljutnunk. Szerintem sok mindent leszűrhetünk a meccsből, még ha kikaptunk is, biztosan van keresnivalónk a jövőben is a pályán."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

13 éve
Fingom sincs, akkor arra, nekem egyre megy. :D Főleg, hogy az egyik még spursös is. Most már tudom, hogy a Bale az D:
13 éve
Törölt felhasználó
Athlon! te Bale-re gondoltál :),de amugy igazad van neked és fecc04-nek is :)
13 éve
Igen, én nem láttam az Anglia-Wales meccset, de akik igen, azok azt mondják, hogy Ramsey kimagasló stílusban játszott, ő volt a meccs embere, ami azért is remek, mert rajta és Bent-en kívül nem sok jó wales-i alkotja a keretüket, elég Earnshaw agyrém kihagyására gondolni.
Ramsey gyengélkedéséhez egyébként a csapatunk mostani játékrendszere is hozzátesz, maga az önbizalom hiánya, de remélhetőleg most mindenki újult erővel fog neki állni, mire visszatér Londonba, és akkor jöhet a második bajnoki rajt.
13 éve
Törölt felhasználó
Én sem számítok könnyű meccsre, de annál inkább egy jó mérkőzésre! Sokan már leírták a Swansea-t, én még nem tenném. Egyrészről az rendben van, hogy szépen hajráztunk az átigazolási szezon utolsó napjain, de feltehetőleg még adni kell egy kis időt ennek az újjáépített Arsenalnak, hogy összeálljon a gépezet. De mindenképpen győzelmet várok, mert szükségünk van rá, "mint egy falat kenyérre". A mérkőzésen kulcs lehet, hogy a Swansea - a hírneve alapján - nem az a behúzódó, bekkelős kis csapat, így ha felvállalják a támadó játékukat - mint tavaly a Blackpool az Emirates-ben (6-0) -, abból mi jól jöhetünk ki.

Abban bízok, hogy Ramsey is megtalálja végre a formáját, és úgy játszik, ahogy valójában tud! Fura látni, hogy jelenleg mennyi "ellenlábasa" van itt az oldalon is a fiatal walesi-nek, de inkább bele kellene gondolni, hogy Jack sérülése óta Ramsey nagyon egyedül van a középpályán - értem ezt úgy, hogy Jack-el a felkészülés alatt is kiváló kettőst alkottak, míg, ha visszagondoltok a sérülése előtt is Cesc mellett tudott érvényesülni a legjobban. Tehát: nagy falat még számára az irányítás - kell mellé egy hasonló beállítottságú társ. Itt a lehetőség: Arteta mellett szerintem ki tudna bontakozni, s ezáltal jól ötvöződne a fiatalság és rutin.

Várom a meccset.

Szólj hozzá