-Mikel, immáron egy hete az Arsenal játékosa vagy, találkoztál már az új csapattársaiddal?

"Néhányukkal igen. A többségük jelenleg a nemzeti válogatottjaikkal vannak, de néhány fiatal, főként tartalékjátékossal már edzhettem is, ráadásul a stáb fő része - kivéve a menedzsert - jelen van a Colney-n. Egyelőre minden nagyon pozitív."

-Ismersz egy pár Arsenal-játékost személyesen is?

"Nem. Egy picit Cesc-t ismertem talán, mert ő is spanyol, valamint Manuel Almuniával köszöntünk egymásnak az Everton-Arsenal meccsek előtt, de a többieket nem ismerem."

-Hogy mentek az edzések?

"Remekül. Egyelőre csak hétfőn edzettem még, de jó volt látni, hogy a labdás gyakorlatok minden feladatban megvoltak, az edzés ritmusa pedig végig nagyon lüktető volt, ez pedig szerintem kiváló."

-Más, mint amihez hozzászoktál?

"Az Evertonnál például többet futottunk, mint ahogyan az Arsenalnál teszik, főleg labda nélkül. De mondom még egyszer, egyelőre még csak egy nap folyamán edzhettem, szóval nehéz lenne most megmondani. Talán majd egy pár hónap után visszatérhetünk a témára."

-Bevehető leszel szombaton a Swansea ellen?

"Nincs ok, hogy miért ne lehetnék az."

-Mit hozol az Arsenalba?

"Remélem, hogy sok-sok kreativitást, 100%-os elhivatottságot, munkát, és ezek által remélem, hogy segíteni fogom a csapatot a jobb szereplés érdekében."

-Úgy tekintenek rád, mint Fabregas vagy Nasri helyettesére. Ez helyes?

"Nem, nem is szeretem a helyettes szót használni. Mindketten remek játékosai voltak az Arsenalnak, hihetetlenül jól teljesítettek a klub színeiben az elmúlt két évben. Most új játékosaink vannak, és megpróbáljuk majd ugyanezt a szintet hozni, amit ők. Biztos vagyok abban, hogy ez menni fog. Nem akarom ugyanakkor azt, hogy a rajongók pontosan azt várják el tőlünk, mint amit tőlük, mert minden játékos más, ezen kívül kell majd egy kis idő ,mire beilleszkedünk. Biztos vagyok azonban, hogy mindegyik új játékos mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy javuljon a csapat."

-Melyik poszton vagy a legerősebb?

"Az Evertonnál David Moyes számos poszton játszatott, így jó dolognak tartom, hogy mindenütt vannak tapasztalataim. Játszottam már a bal oldalon, vagy támadó középpályásként, még a védők előtt is. Minden Wenger döntésétől függ, hogy hol akar szerepeltetni, de még nem volt alkalmam beszélni vele."

-Az Arsenalé egy meglehetősen fiatal keret. Hogy tudod majd segíteni a fiatalokat?

"Ezt is korai lenne még feszegetni, de ismerem magamat, tudom, hol válhatok a segítségükre. Remélhetőleg vannak olyan dolgok, amiket meg tudok majdnekik mutatni, hogy jobbá váljanak."

-Hogy értékeled az Arsenal bajnoki startját?

"Hát, nyilvánvalóan nem ez volt a legjobb bajnoki rajt az Arsenal történelmében, főleg a két manchesteri klubra pillantva, amely csapatoknak máris 9-9 pontjuk van. Ugyanakkor még nagyon korai szakaszában vagyunk a bajnokságnak, és a szezon hosszú, főleg, hogy a bajnokságon túl ott van a Bajnokok Ligája, a Ligakupa és az FA Kupa is. Sok munkánk van még májusig, s most az a legfontosabb, hogy kezdjünk el nyerni - lehetőleg már most szombaton. Remélhetőleg onnantól kezdve minden még pozitívabb lesz."

-Mennyire lehet erős az Arsenal a bajnoki versenyben?

"Az biztos, hogy a végéig kell harcolnunk. Egyetlen csapat sem lehet csak azért bajnokesélyes, mert több pénzt költött a nyáron, vagy mert több játékost vett. Harcolnunk kell ellenük, mert azt gondolom, nem ez a megfelelő hozzáállás, amit ők tanusítanak. Van néhány hihetetlen nagy tehetségünk, s ha őket jól használjuk, akkor biztos vagyok abban, hogy meglephetjük a többieket."

-Hogy érzed, készen állsz a bemutatkozásra szombaton?

"Nagyon izgatott vagyok. Egy picit furcsa most egy új csapatnál lenni, miután 6-7 évig máshol voltam, és ez nyilvánvalóan nagy váltás volt. Elég, ha csak arra gondolok, hogy másmilyen mezt kell majd felvennem. De ez nem zavar, sőt, nagyon izgulok emiatt. Remélem, hogy jól fogom majd végezni a munkámat, és ha lesz rá esélyem, hogy bemutatkozhassak szombaton, akkor mindent bele fogok adni."

-A bajnokság ezen szakaszában még nehéz lehet az újoncok ellen játszani, erről mi a véleményed?

"Egyetértek. Nem félnek semmitől és senkitől, egyszerűen nincs veszíteni valójuk. Nagy kihívás és rizikó lesz majd a Swansea ellen játszani szombaton, kezelnünk kell a nyomást, de türelmesnek is kell maradnunk, mert nyilvánvalóan a szurkolóink most már arra számítanak, hogy végre nyerünk."

-Ideges vagy?

"Nem vagyok ideges, csak izgatott. Számomra ez egy remek lehetőség, és egy óriási kihívás előtt állok, amit szeretnék megragadni, és élvezni akarom minden percét. Ezért fogok hajtani."

Az interjú első felét ezen a linken nézhetitek meg:

http://www.youtube.com/watch?v=qdOFPz8gm04

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
batti! ment a levél =)
13 éve
Törölt felhasználó
Úgy gondolom, hogy most a szurkolok részéről a türelemnek és a bizalomnak kell meglennie az új játékosok iránt. Teljes támogatást kell kapniuk a Swensea ellen. Szerintem mindegyikben meg van a kellő tapasztalat, hogy ne legyen ez számukra probléma, és zökkenőmentesen be tudjanak illeszkedni az Arsenal játékrendszerébe.
13 éve
Törölt felhasználó
Úgy érzem kicsit nagyok az elvárások Arteta-val szemben, ahogy olvastam a leigazolása utáni szurkolói véleményeket(de ebben az interjúban is érződik), sokan megváltóként tekintenek a spanyolra amit én enyhe túlzásnak tartok.
Piszok nehéz dolguk lesz az újonnan érkezőknek a rájuk nehezedő óriási nyomás miatt, ilyen szempontból nem irigylem egyikőjüket sem.
Hiába tapasztalt sok játékhelyzetet megélt játékosokról beszélünk, ezek a kihívások számukra újak, az elvárások pedig nagyok.
13 éve
Törölt felhasználó
mytdfabregas! Napokkal ezelőtt válaszoltam a leveledre 😏
13 éve
Törölt felhasználó
Zacky!
Hasonlóan gondolom én is=)
Nagyon szimpatikus és marha jó érzés,h ennyire elhivatott!!!!
Nagy megmentőnk lesz ő a szezonban! (Idővel)

Szólj hozzá