Az UEFA hivatalos határozatban közölte, hogy elutasították Arséne Wenger fellebbezését a két mecces eltiltását illetően, az Arsenalt ezen kívül pedig 10 ezer euróra büntették, mert több hivatalos személy is szabályt sértett a szövetség kommünikéje szerint.

A francia menedzser még a tavalyi Barcelona-Arsenal párharcon kapott eltiltást egy meccs erejéig, miután a médiában hevesen bírálta Massimo Busacca svájci játékvezetőt.

Wenger ennek megfelelően a soron következő Bajnokok Ligája mérkőzésen, az Udinese elleni meccs odavágóján az Emirates stadion VIP-páholyában foglalt helyet, ám az első számú edző, Boro Primorac-on keresztül több üzenetet is váltott a kispadnál dirigáló Pat Rice-al.

Bár közvetlen kommunikáció nem jött létre Wenger és a taktikai zóna között, az UEFA úgy állapította meg, hogy a francia szabályt sértett, így további két meccsről tiltják el a kispadtól. A büntetés már az Udinese elleni BL-rájátszás kör visszavágójára is érvénybe léphetett volna, ám Wenger fellebbezése miatt az UEFA akkor még felmentést adott az Arsenal menedzserének.

Az UEFA ugyanakkor a fellebbezés ellenére is helyben hagyta az eredeti döntésüket, ennek értelmében pedig az Arsenalnak Wenger közvetlen utasításai nélkül kell majd pályáralépniük a csoportkör első két meccsén: a Borussia Dortmund ellen idegenben (szeptember 13.), valamint az Olympiakosz ellen otthon (szeptember 28.)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

13 éve
Törölt felhasználó
Nem a beparáztatásról van szó,de megint nem indul jól a szezon sérülés terén,Jack 2 hónap minimum,Vermaelen 2 hónap min!És reméljük nem lesz az mint tavaj,hogy elhúzódik!
Semmi vészmadárkodás,de látjátok,ez a sérülés dolog,ami ellen nem sok mindent tesz a klub!Annyira szeretném,már hogy egyszer egyben legyen a klub mindenki fittbe!NA mindegy Per hamar belefog csöppenni,reméljük veszi az akadályt!
Djorou és Kosi is jó ezen a poszton!De Verma kelleni fog hogy irányítsa a védelmet,ő szerintem az egyik fő motora a csapatunknak!Nagyon fontos tag!
13 éve
Törölt felhasználó
13 éve
Törölt felhasználó
Na, akkor Mertesacker máris kezdőbe mehet :)
13 éve
Törölt felhasználó
Meg nem erősített hírek szerint Vermaelen bokáját műteni kell...

Szerk.: Sőt, elvileg már tegnap Stockholmban átesett a műtéten. Körülbelül 2 hónap múlva térhet vissza.
13 éve
Törölt felhasználó
Nekem csak por4 nincs :-S. Digisport/(+) Soprt1/2 Eurosport1/2 Sportklubom is van :)

Szólj hozzá