Alex Oxlade-Chamberlain az Arsenal harmadik érkezője volt a 2011-es átigazolási idényben - a 18 éves angol középpályásért 7 millió angol fontot sem sajnált Wenger kifizetni a harmadosztálybeli Southamptonnnak, amely összeg akár 15 millióra is emelkedhet.

Az ágyúsok szurkolói azonban eddig csak elvétve láthatták a fiatal játékos teljesítményét, ám a 18 éves Oxlade-Chamberlain remek iramban fejlődhet majd az Arsenalnál, s ez esetben többször lesz majd látható a pályán is.

E cél eléréséhez mindenképpen nagy lépést tett a fiatal angol, miután csütörtök este az angol U21-es csapat kezdő tizenegyében találta magát, s remek teljesítményt mutatott Azerbajdzsán ellen: két gólpasszt adott a mérkőzés folyamán, s szinte mindegyik angol találatban kivette a részét.

Úgy gondolom, minden rendben ment. Legutóbb egy sérülést követően kaptam helyet az U21-ben, s akkor nem éreztem magam még olyan magabiztosnak. - vallotta meg Oxlade-Chamberlain az Arsenal hivatalos oldalának.
Ugyanakkor az egész heti edzés és felkészülés a többiekkel visszaadták az önbizalmamat, és úgy érzem, kezdek visszatérni a legjobb formámhoz. Persze vannak még olyan területek, ahol fejlődnöm kell, és a legfontosabb dolog az, hogy sikerült nyernünk tegnap - ráadásul egész szép formában.
A lehető legtöbbet akarok játszani, mind a klubomban, mind a válogatottban, a fő célkitűzésem, hogy amennyire csak tudom, segítsem az Arsenalt a bajnokságban. Nagyon fontos például, hogy kivívjuk a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikét a szezon végén.

Oxlade-Chamberlain azt is elmondta, hogy egyelőre az edzéseken kell meggyőznie Arséne Wengert arról, hogy érdemes lesz vele számolni a mérkőzéseken is.

Világosan leszögezte, hogy az edzéseken kell olyan benyomást tennem rá, hogy megfontolja a pályára küldésemet. Ez minden, amit jelenleg tudok tenni. Az Arsenalnál most van egy pár új játékos, ami kétségtelenül egy kissé megnehezíti a dolgomat, de elfogadom, hogy sokat kell dolgoznom, hogy meggyőzzem Wengert. - szögezte le a fiatal játékos.
Úgy érzem, sikerült jól beilleszkednem az Arsenalba. Az elején egy picit minden furcsa volt, de a többi játékos nagyon kedvesen üdvözölt engem, s most már egyre jobban belelendülök. Tudom, hogy sokat kell dolgoznom, hogy kiérdemeljem a helyemet a csapatban, de én ezt elfogadom, s ebből csak jó dolgok származhatnak.

A fiatal játékos végül röviden kitért az új érkezőkre is.

Nem gondolom, hogy Wenger olyan játékosokat igazolna, akik nem elég jók. Per Mertesackeréket például már láttam játszani, s ő minőségi erősítésnek tűnik. Úgy vélem, hogy minden új játékos remek munkát fog végezni az Arsenalnál, shozzá fognak járulni, hogy jól szerepeljünk az idei évben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

13 éve
Törölt felhasználó
mostdope!
Szerintem Henrinek jót tesz a Wesst Hami kiruccanás!Rosy pedig akar! csodálom mikor labdát szerez ( csúszva-mászva)
AOC remek teljesítményének örülök ,am nekem mindig a jó öreg szürke eminenciás Gilberto ugrik be ha ránézek! ;)
13 éve
Törölt felhasználó
arsenalfun01 annyira mondják Wengerék, hogy van pénz sztem még ha most 18(!!!) évesen csak a padon is ül akkor is megérte kiadni a 12 millát egy olyasvalakiért, aki ha kiteljesedik 30 milliót is megérhet, de 40 millát is. Jobb esetben mondjuk szóba se kell, hogy kerüljön az ára mert meg kell tartani, amíg nem öregszik ki.
13 éve
Törölt felhasználó
nagyon bíztató chamberlain teljesítménye :) de lansburynek is kellett volna maradnia, azon az u21-es meccsen klasszisokkal jobb volt a mi megkopott rosickynknél ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Kölcsönbe a West Ham-nél
13 éve
Törölt felhasználó
sztem kicsit hasonlít Gibbsre :D de néztem tegnap a meccset miattuk mondjuk jó meccs volt Lansbury és ő is nagyon jól játszott kár hogy lecserélték.Lansbury most kölcsönben van vagy itt van nálunk?

Szólj hozzá