Mikel Arteta, az Arsenal új spanyol játékosa meglehetősen rögös úton jutott el Arséne Wenger csapatáig, hiszen még egy órával a szerdai átigazolási szezon-határidő előtt úgy festett a dolog, hogy az előző csapata, az Everton 10 millió angol font ellenében sem engedi el őt Észak-Londonba.

Artetának még egy jelentősebb fizetéscsökkenést is be kellett vállalnia az átigazolás érdekében, ám végül minden megoldódott, így a középpályás valóra válthatja az álmát: végre szerepelhet majd a Bajnokok Ligájában.

Bár az Arsenal új 8-asát egyelőre még nem láthattuk az új mezében, Arteta bizakodó, hogy a stílusa feküdni fog az új kenyéradójánál.

"Már korábbról ismerem az Arsenal játékrendszerét, tudom, hogy szeretik maguknál tartani a labdát, és hogy szép, sok-passzos stílusban játszanak. Én is szeretek ilyen formában játszani, szóval már alig várom, hogy a pályán legyek." - mondta Arteta a Sky Sportsnak.

"Azért megyek az Arsenalhoz, hogy segítsek a csapaton, s majd meglátjuk, hogy nyerünk-e majd. Tudom, kit kell pótolnom náluk, Fabregas borzasztó jó játékos volt, az egyik legjobb középpályása volt a Premier Ligában, őt helyettesíteni pedig egy hatalmas feladat lesz."

Arteta ismét beszélt arról is, hogyan kötött ki végül az Arsenalnál.

"Már jónéhány nappal a határidő előtt tudtuk, hogy lesz érdeklődés tőlük, ráadásul nem is kicsi, de végül minden csak az átigazolási szezon utolsó napján, az utolsó percekben dőlt el." - tette hozzá.

"Meg tudom erősíteni, hogy szerdán valóban beszéltem David Moyes-szel, az Everton menedzserével, és neki is elmondtam, hogy ez a legjobb pillanat a váltásra. Ő is tudta, hogy nagy lehetőség előtt állok, hogy végre játszhassak a Bajnokok Ligájában is, az pedig végképp tudalevő volt, hogy az Evertonnak el kellett adnia valakit a pénzügyi gondjaik miatt."

"Nem szeretném, hogy ha bárki az Evertonnál össztűz alá kerülne azért, amiért távoztam, sem Moyes, sem az elnökük. Egyszerűen ez volt a legjobb pillanat a távozásomra. Ez benne van a játékban, de persze sajnálom, hogy az Everton elnökén csattan az ostor. Ő egy óriási rajongója a csapatnak, szívét-lelkét beleteszi az Evertonba, hogy jobbára forduljanak a dolgaik."

"Nekem is nehéz volt búcsút venni az Evertontól, de nekik is jól jött az a pénz, amit az Arsenal fizetett értem. Ha most vártak volna, hogy pénzhez jussanak, akkor egy-két éven belül a csapat darabokban lett volna."

Arteta azt is reméli, hogy ha jól szerepel, akkor helyet kaphat egy másik álomcsapatában, a spanyol válogatottban.

"Érzem, hogy közel járok a spanyol válogatotthoz, egy álmom válna valóra, ha szerephez jutnék abban az együttesben. Jelenleg egyszerűen megállíthatatlanok, mindent megnyernek, a játékstíulusk egyszerűen fantasztikus. Egyelőre azonban másra kell még koncentrálnom, aztán meglátjuk, mi sül ki a dologból."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

13 éve
Törölt felhasználó
AMúgy pont most gondoltam bele abba,hogy valójában nem biztos,hogy sokat vesztettünk egy olyan Fabregassal,akinek a szíve egy másik klubbért dobog,és már fejben egy ideje szerintem katalán mezben akarta magát látni,tehát míg itt volt hangsúlyozom,nagyon lelkes és klasszis teljesítményt nyújtott,sőt ő a szívemben egy igazi ágyusnak marad meg,akinek egy szinttel fentebb van a helye,És teljeen érthető a távozása.
Nasri annál gyorsabban hagyta el a fedélzetet,ő nála már megkérdőjelezhető a minimális hűség vagy bármiféle érzelem is a klub iránt,Fabregas jóval jobban kötőtik ide,mint ez a francia,és talán Nasrit hamarabb megfogják sokan utálni,mint ,amilyen gyorsan megszerettük,én nagyon kedveltem a játékát és szimpatikus volt,de valahogy a gyors citybe távozás nem mindig sül el jól a szurkolók körében, (lásd Adebayor viselkedése).(félek is a city meccstől)D:
Na de hát legyen úgy,hogy Nasri nem lesz túlzottan ellenszenves.

Összegezve a közép pályánk sztem majdnem erősödött mint gyengült, Arteta szerintem egy klasszis lesz,és Fabregastól nem sokkal rosszabb a statisztikája.
Ha még érkezne télen Cahil meg Hazard itt vége lenne mindenkinek!
13 éve
Törölt felhasználó
Idén muszáj nyerni valamit ,hogy a csapatot egybe tudjuk tartani Szerintem kevesen számítottunk rá hogy Na$ri ,Clichy és Eboue is távozik Fabregas mellett! Sajnos ilyen formában több kulcs játékos is távozhat jövő ilyenkor!


"Arsenal are expected to return in January with a club record bid for Lille star Eden Hazard, after narrowly missing out on deadline day."-ez bíztató
13 éve
Törölt felhasználó
ja és jön hazard a télen. :) az se rossz na.. :D
13 éve
Törölt felhasználó
az utóbbi évek legjobb igazolása Arteta. 3 éve megmondtam már haveromnak, hogy ő egyszer arsenal mezben fog még játszani. az arsenal után az everton a legszimpatikusabb csapat nekem a premier leagueben és onnan arteta volt a kedvencem. rohadtul örülök hogy nálunk van.
13 éve
Törölt felhasználó
Egy biztos , Vermaelen helye!A többit még senki sem tudja , viszont vagyunk annyira sérülékenyek hogy Wengernek ezen nem is kell gondolkodnia hogy ki lesz a belső kettőse az alap 11-nek , aki épp egészséges!!!

Szólj hozzá