Az Arsenal a hivatalos oldalán közölte, hogy leigazolták az Everton spanyol középpályását, Mikel Artetát.

Mind a három fél mozgalmas napot tudhat a háta mögött. Az Arsenal érdeklődésére mintegy négy órval az átigazolási szezon vége előtt derült fény, ami azért volt óriási meglepetés, mert Arséne Wenger a Manchester United elleni meccset követő nyilatkozatában cáfolta, hogy az Arsenal ajánlatot készül tenni az Everton spanyol középpályásáért.

Az átigazolásról már mindenki úgy hitte, hogy simán végbe fog menni, amikor úgy hírlett, az Arsenal és az Everton nem tudtak megegyezni a játékos kivásárlási áráról, ráadásul Wengerék ekkor már közel jártak Yossi Benayoun megszerzéséhez a Chelseatől.

Végül a játékos akarta döntött: a spanyol közölte az Everton menedzserével, David Moyes-szel, hogy távozni akar, a szakembernek pedig tudomásul kellett vennie, hogy a játékos a Bajnokok Ligájában akar játszani. A liverpool-i együttes ezek után 10 millió fontért elengedte Artetát az Arsenalhoz.

Bár a határidő sürgetett (ekkor már kevesebb, mint egy óra volt hátra), Arteta végül sikeresen tudott állapodni az Arsenallal, valamint átment a kötelező orvosi vizsgálatokon. A Sky Sports úgy tudja, hogy az Arsenal a határidő utolsó perceiben faxolta el a szükséges dokumentumokat az angol futballszövetségnek.

Az Arsenal végül a hivatalos weboldalán közölte, hogy Arteta igazolása már csak a formalitásokon múlik, vagyis hogy az illetékes szövetség is rábólintson a transzferre - mindaddig pedig Arsenal-mezben sem fogjuk őt látni.

A pletykák szerint Arteta a nyolcas számú mezt választotta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

13 éve
Törölt felhasználó
Pontosan. Pontrúgásokból Henry szabadrúgásai óta semmit nem tettünk le az asztalra. Amikor Chamakh megérkezett volt egy két jó meccse és akkor fejjel is veszélyes volt. Azóta ő is csak gyengébb lett.
13 éve
Törölt felhasználó
arteta jól rúgja a szögeleteket van bent egy vermánk egy per azért végre így szögletből is veszélyesek leszünk
13 éve
Törölt felhasználó
Végre lesz valaki aki be tud rúgni pár szabadrúgást is.
13 éve
Törölt felhasználó
végre!
13 éve
Törölt felhasználó
wenger így beindult :D

Szólj hozzá