Megkezdődött a 2011/2012-es szezon, s ezzel elindul havonta jelentkező rovatunk, melyben visszatekintünk az elmúlt hónap történéseire, a mérkőzésekre, és szétnézünk a csapat 'hátországánál' is!

Az Arsenal csapata idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, ennek apropóján erre a szezonra megújult a csapat logója, s vadonatúj idegenbeli mezben léphetnek pályára a játékosaink.


Érkezett a csapathoz a Lille gólerős szélsője Gervinho, a Charlton jobboldali védője Carl Jenkinson, a Deportivo Saprissa csapatától Joel Campbell, a Southampton gárdájától Alex Oxlade-Chamberlain valamint sikerült megszerezni a munkavállalási engedélyt Ryo Miyaichi számára. Távozott azonban a csapattól a balhátvéd Gael Clichy (Manchester City), Emmanuel Eboué (Galatasaray), Carlos vela (Real Sociedad - kölcsön), Denilson (Sao Paulo - kölcsön), Jay Emmanuel-Thomas (Ipswich) valamint a csapatkapitány Cesc Fabregas (Barcelona) is, továbbá a Liverpool elleni mérkőzés után Samir Nasri (Man. City) is elhagyta a Wenger-legénységet.

A felkészülési szezon felemásra sikeredett az ágyúsoknál, hiszen az ázsiai túrán csak egy mérkőzést tudtunk megnyerni, valamint az Emirates Kupán is csak két döntetlent tudtunk elérni a New York Red Bulls és a Boca Juniors gárdája ellen, s az utolsó barátságos mérkőzésünket is elveszítettük a Benfica otthonában. Nem kezdődött tehát remekül a szezon a csapat számára, ráadásul több alapember is úgy tűnt távozni fog Wenger alakulatából. Ennek ellenére a francia mester nem erősítette meg a gárdáját a Premier League idényének kezdetére, melynek meg is lett az eredménye: A Newcastle gárdáját nem tudtuk legyőzni idegenben, ráadásul három bajnoki mérkőzésre elveszítettük a nyár addigi legnagyobb igazolását Gervinhot, és a kiváló védekező-középpályásunkat Alex Songot is! Négy nappal később már hazai pályán fogadtuk BL-selejtező keretében az Udinese gárdáját. Remekül kezdett a csapat, hiszen már a 4. percben vezetést szereztünk Walcott találatával, ám akármennyire fölényben játszottunk az első játékrészben nem sikerült több gólt begyötörnünk, a második félidőre pedig teljesen pariban volt velünk az olasz alakulat. Szombaton következett a szezon első igazi rangadója, hiszen a Liverpool gárdáját fogadtuk hazai pályán. A Vörösök már 10és féléve nem győztek az Arsenal pályáján, ám most legnagyobb bánatunkra 2-0-ra elvesztettük a mérkőzést, s Song helyettese Emmanuel Frimpong szintén a kiállítás sorsára jutott. Nem a legjobb előjellel készülhettünk tehát az udinei visszavágóra, s a friuli gárda ki is használta ezt, hiszen nemsokkal a félidő vége előtt összesítésben kiegyenlített, s újra nyilttá tette a mérkőzést. Ám Robin van Persie és Theo Walcott villanásának köszönhetően megfordult a mérkőzést, s bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Remekül készültünk tehát a szezon talán egyik legfontosabb mérkőzésére, hiszen az Old Traffordra látogatott a csapat. Azonban, ami ott történt, arra senki sem számított... Engedelmetekkel azt a mérkőzést nem elemezném, mindenki tudja mi történt, lényeg, hogy az Ágyúsok történelmük legnagyobb vereségét szenvedték el.

Talán emiatt, talán a szurkolók nyomásának következtében a 'Professzor' végre a pénztárcájába (vagy inkább csekkfüzetébe) nyúlt, s végre költeni kezdett. Az utolsó két napban érkezett a spanyol középpályás Mikel Arteta (Everton), a belső védő Per Mertesacker (Werder Bremen), a bal hátvéd André Santos (Fenerbahce), az izraeli Yossi Benayoun (Chelsea-kölcsön) valamint a csatár Park Chu-Young (Monaco) is. Távozott még az utolsó napokban Armand Traoré  (QPR) és Gilles Sunu (Lorient). Kölcsönbe került Nicklas Bendtner (Sunderland) valamint - miután nem sikerült megszerezni a munkavállalási-engedélyt - Joel Campbell (Lorient) is.

Nézzünk szét az ificsapat háza táján is: Nem kezdődött nekik sem derűsen a felkészülés, hiszen Conor Henderson hat hónapra dőlt ki. James Shea kölcsönbe került Dagenham & Redbridge csapatához (ahol már be is mutatkozott), Kyle Bartley a Rangersnél fog újabb egy évet eltölteni, Samuel Galindo a Gimnastic gárdájában fog játszani, míg Pedro Botelho a Rayo Vallecanonál, míg Wellington Silva pedig a Levante gárdájában folytatja egy esztendőig, Jamie Edge pedig végleg elhagyta a gárdát. Lett egy európa-bajnok játékosa is a keretnek, hiszen Ignasi Miquel az U-19-es EB-t nyerte meg a spanyolokkkal, az elképesztő hajkoronával rendelkező Nigel Neita pedig megkapta élete első profi szerződését.

Egyéb hírek a csapatról: Idén is megrendezték a Member's Dayt az Emiratesben, s a Szurkolói Fórum sem maradhatott el. Az Arsenal női csapata a Liverpool elleni 3-1-es győzelemmet követően megnyerte a a Women's Super League-et. Szponzori szerződést kötött csapatunk a Carlsberggel valamint a Betssonnal, míg Theo Walcottnak megjelent önéletrajzi könyve, a 'Growing Up Fast'.

Legközelebb október első napjaiban jelentkezem ezen rovattal, addigis Hajrá Ágyúsok!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (46)

13 éve
Törölt felhasználó
Ja és a transfermarkt- on vissza szereztük a 4-ik helyet piaci értéket tekintve,ennek nincs nagy jelentősége első ránézésre,ezt csak a nagyon elvakult fanoknak mondom,én nézem ezt is.
De azért valljuk be egy csapat értéke nem egyenesen arányos a jó teljesítménnyel,de kiváncsi vagyok a City így hogy a leggazdagabb csapat és egyértelműen a legtöbb nagy név ott van ,hanyadik lesz,mert szerintem nagyon összefog érni és lehet tőlük félni!
Na de tőlünk is lehet félni!
13 éve
Törölt felhasználó
Amúgy Andre Santos nagyot villanthat,mert nem csak védőnek jó,hanem elég gólerős szélsőként is megállja a helyét,asszem Arteta is helyen bevethető közép pálya terén,az viszont tuti fiy,hogy lett egy jó pont rugónk!

13 éve
Törölt felhasználó
Én 7.től Angliában leszek ,szóval amikor csak lehet majd megyek ki Arsenal mecssekre. :) Ha kint leszek majd tudósítok onnan. :coolsmile:
13 éve
Törölt felhasználó
viszont én lépek :D bár aludni még nemfogok :)
13 éve
Törölt felhasználó
:D

Szólj hozzá