Samir Nasri a nyáron felmerült átigazolási herce-hurcája derült égből villámcsapásként érte a szurkolókat. Azt mind a játékos, mind az Arsenal vezetősége tudta, hogy középpályás szerzőédse a jövő nyáron lejár, ám a tárgyalásokat mégsem az előző szezon közben, hanem csak azt követően szerették volna lebonyolítani.

A megbeszélések jöttek-mentek, ám azok semmilyen következtetést nem hoztak, miközben a két manchester-i klub, valamint a Chelsea ténylegesen elkezdett érdeklődni Nasri iránt. Mindezek mellett pedig a szurkolók és a játékos közötti viszony is kezdett elmérgesedni, amit Nasri is kifogásolt a hivatalos Twitterén keresztül.

Az egész héten az volt a legvalószínűbb opció, hogy az Arsenal még Nasri szerződésének lejárta előtt eladja a játékost, méghozzá a Manchester Citynek, ám a megegyezés elbukni látszik, miután a középpályás menedzsere, egy Jean-Pierre Bernes túl magas ügynöki jutalékot akar kicsikarni a kékektől.

A legégetőbb kérdés az egész helyzettel kapcsolatban azonban az: hogy ki felel azért, hogy a Nasri arsenalos karrierje idáig elfajult. Vannak, akik Wengert jelentik ki bűnbakká, mivel nem adta meg a játékos által kért fizetést, de vannak olyanok is, akik szerint Nasri a hunyó. Pedig elképzelhető, hogy más mozgatja a szálakat a háttérben, méghozzá a már fentebb említett menedzser, Bernes.

Tudnuk kell, hogy Bernes jobb keze volt a francia Olympique Marseille egykori elnökének, Bernand Tapie-nek a klub sötét korszakában, amikor kiderült a francia liga eddigi legnagyobb bundaügye. Mind Bernes-t, mind Tapie-t bűnösnek találták az ügyben kifolyólag, amikor megpróbálták megbundázni a Marseille a Valenciennes elleni meccsét 1993 májusában, egy héttel a francia csapat Bajnokok Ligája döntője előtt.

Az eljárás alatt Bernes egy francia lapnak, a France Footballnak megerősítette, hogy klubjával majdnem egy millió dollárt (829,800$) költöttek bundázásra a Marseille-nél. Ezt követően az érintett feleket rövid ideig börtönbe csukták és két évre eltiltották a francia futballélettől. Ezen kívül az UEFA kizárta a Marseille-t a következő évi BL-ből, de ami a legsúlyosabb volt: megfoszották őket a bajnoki címüktől, és a másodosztályba sorolták őket.

Történetünk akkor kap érdekes megvilágítást, ha megjegyezzük, hogy ezen időszak alatt a Marseille legfőbb riválsa a Monaco volt, amit egy bizonyos Arséne Wenger irányított. Wenger annak idején több felvételen is hevesen kritizálta Bernes-t, s őt okolta azért, hogy a Monaco két bajnoki címet is elvesztett a Marseille bundázása miatt.

A már említett Valenciennes menedszere pedig nem más volt, mint az a Boro Primorac, aki jelenleg az Arsenal első számú csapatának edzője, s akivel Wenger együtt nézte meg az Udinese elleni BL-meccset az Emirates stadionban a VIP-páholyban. Primorac és Wenger akkorian minden eszközt felhasznált arra, hogy még jobban befeketítsék - többek között -Bernes hírnevét, Primorac például tanuskodott ellenük a bíróságon is.

Bernes azonban letöltötte a jogosan kiszabott büntetését, s jelenleg mindent megtesz annak érdekében, hogy visszavágjon azoknak, akik ellene voltak a sötét időszakaiban. Bár Bernes-t amúgy is keménykezű menedzsernek tartják, könnyen lehet, hogy valójában ő a fő mozgatórugója az Arsenal és Nasri viszonyának elmérgesülésének, s most közvetve így akar visszavágni 'jóakaróinak', Wengeréknek.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ha így lenne, mármint hogy bosszút akar állni, akkor Bernes már alapból keresztbe tett volna annak, hogy ideigazoljon Marseille-ből.
Ő egy ügynök. Valószínűleg a bundázásnál is, Nasri ideigazolásánál is és most, a City-ügynél is csak a nagyobb pénz motiválja.
13 éve
Törölt felhasználó
szerintem ez baromság... Nasri madár pénz hajhász .. wengus skót ennyi.. egyiknek sincs igaza...
13 éve
Törölt felhasználó
Beszarok, mik vannak...
13 éve
Törölt felhasználó
Az biztos, három mély, nyomasztó horrort vagy drámát:S:D
13 éve
Törölt felhasználó
Aron! Az elmúlt 7 évből egy 3 részes Oszkár díjas trilógiát lehetne csinálni!

Szólj hozzá