Cesc Fabregas eligazolásával nem pusztán az Arsenal,de a világ egyik legjobb középpályása távozott a csapattól, így érthető, hogy Arséne Wengernek technikai átszervezésekhez is folyamodniak kell, révén a 4-2-3-1-es felállás a spanyol köré volt kihegyezve. Fabregas, teljes taktikai szabadságot kapva lavírozgathatott a védekező illetve a támadó középpályási posztok között. Ezen kívül pedig nem árt szemügyre vennünk, hogy Cesc mind Songgal, mind Wilshere-rel remekül feltalálta magát a pályán, s ha az utóbbi két visszavont, védekező középpályás úgy döntött, hogy egy-egy akció alkalmával a támadásokat segítette, akkor a spanyol visszazárt az egyikőjük helyére.

Fabregas esete azért is egyedi az Arsenalt illetően, mert az elmúlt három szezonban a teljes mérkőzéseket illetően mindössze a meccsek 61%-án tudott kezdő lenni a folyamatos ínsérülések miatt, ám ha ő kezdett, a csapat 20%-kal többször nyert, mint nélküle. Jelen pillanatban az Arsenal egy kreatív középpályás hiányában van, amit valamennyire Wilshere-rel kompenzálhat Wenger, ugyanakkor az elmúlt meccsek alapján kijelenthető, hogy egy új szerkezeti forma is beleépült az Arsenal felállásába.

Olybá tűnik, hogy Wenger két emberrel akarja kompenzálni Fabregas elvesztését, ezért a középső középpályási háromszög két pontja Wilshere és Ramsey lehet, míg mindkettejüket Song fogja fedezni. Ezt a formációt legjobban az 'elsőbbségadás kötelező' táblához lehet hasonlítani, s ez a felállás gyakorlatilag teljesen a fordítottja a tavalyinak.

Aaron Ramsey teljesítményére külön érdemes kitérnünk, mert a wales-i játékos szemmel láthatólag csak szenvedett az elmúlt meccseken. Bár az Udinese elleni BL-meccsen remek passzal vette ki a részét a gólból, a fiatal játékos mostani formája bizony aggodalomra adhat okot, főleg hogy Wenger benne látja Fabregas potenciális utódját. Ezzel azonban semmi gond sincsen, csak a francia nem ad teljesen szabadságot a helyzkedésre és a visszazárásra Ramseynek, mint ahogyan tette azt a spanyollal annak idején. Emiatt inkább teljesen felforgatta a középpálya lelkét, s miután Songnak két embert kell fedeznie az ellenfél támadásainál, még a kamerun-i játékos teljes potenciálját sem tudjuk így kiaknázni.

Ramseyvel kapcsolatban érdemes még kielemezni a Liverpool elleni teljesítményét, méghozzá a csapattal együtt. Bár Samir Nasrinak voltak jó megmozdulásai a támadásokat illetően, a francia nem igazán vette ki a részét a védekezésben, s az eredetileg 4-3-3-as taktika 4-2-4-re csúszott el. Ezzel pedig Ramsey helyzete teljesen meg volt bélyegezve a támadásai során, s inkább Frimpongnak segített be visszaverni a Liverpool támadásait. Többek között ennek tudható be, hogy Ramseynek mindössze 10 passza volt sikeres a támadó harmadban – 49 próbálkozásból.

Ramseynek valóban voltak elbénázott, esetlen megmozdulásai, amik nem rá vallanak, ugyanakkor a védekezésben teljes mértékben kivette a részét (2 közbelépés, 2 levegőbeli párbaj, és egy szerelés), s ez rendkívül pozitívnak mondható, ha tudjuk, hogy a walesi nem védekező mentalitású játékos.

Amíg Wengertől nem kapja meg a Fabregasnak kijáró szabadságot a pályán, addig értelmetlenség lenne kijelenteni róla, hogy nem léphet a spanyol örökébe, noha a Barcelonához járó középpályást mindenkinek emberes dolog lenne helyettesíteni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (86)

13 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220 profilja magyar oldal linkeléséért 1 napig fel lett függesztve!
13 éve
Törölt felhasználó
Fantomas: Az valami hihetetlen fordítás volt a részünkről. Sajnos mostanság ellenünk csinálnak ilyeneket! Elszomorító....
Ráadásul mindezt emberhátrányban tettük!
13 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=DB7iQfaNWvc

gondolom mindenki emlékezetében mélyen beleégett ez a meccs. Meglehet nézni az akkori kezdőnket, és a mostani keretet... elszomorító:( nembeszélve, a küzdeniakarásról. Abban a szezonban vhogy ottragadtunk úgyérzem:/
13 éve
kinn az oldalon.... -.- !!
13 éve
Törölt felhasználó
honnan veszed te ezeket a honda-s pletykákat? -.-'

Szólj hozzá