11 nappal a 2011-es átigazolási szezon lezárulta előtt még több kérdőjel is kering az Arsenallal kapcsolatban, amelynek a legfontosabb megoldandó rejtélyei, hogy Samir Nasri eligazol-e a Manchester Cityhez, illetve hogy Arséne Wenger még kiket akar és kiket tud leigazolni a megtépázott csapatába.

A távozó oldalon megint meglehetősen sok név van. Samir Nasri úgy hírlik, hogy megállapodott a Manchester Cityvel, ahol a francia játékos legalább 180 ezer eurós heti fizetést kapna. A héten úgy nézett ki a dolog, hogy az Arsenal és a Manchester City is gyorsan meg fog majd tudni állapodni, hiszen a BBC és London Evening Standard szerint a kékek 25 millió angol fontot sem sajnáltak volna kifizetni a 24 éves franciáért.

A legújabb valószínűsíthető állás szerint az Arsenal minél több pénzt akar kézhez kapni a Manchester Citytől Nasriért, míg a kékek inkább teljesítmény-arányos bónuszokkal akarnak operálni. Az ügy valóban előrehaladott stádiumban van, de az Arsenalnak juttatásokat kell fizetnie Nasri előző csapatának, a Marseille-nek, s állítólag a Manchester City és a játékos menedzsere között sincsen még teljes megállapodás az ügynöke jutalékról.

A tegnapi nap folyamán megbízható források azt taglalták, hogy két fiatal játékos is távozóban lehet. Henri Lansbury szerződése a hírek szerint jövőre lejár, s miután az angol játékos nem kap annyi lehetőséget Wengertől, amennyit akar, a középpályás még az idén távozhat. Bár Lansburyért korábban a Norwich érdeklődött, a 20 éves játékos a Blackburn Rovershez távozhat.

Armand Traoré esetleges eligazolása is a derült égből jött, ő a QPR-hoz tarthat, s az nincs lefutva, hogy kölcsönben, vagy véglegesen. Traoré a héten a tartalékcsapatban kapott helyet, amelyen sérülés miatt le is kellett cserélni. Wenger Clichy eladásakor még Traorével is számolt, ám úgy tűnik, Carl Jenkinson sokoldalúságával a szenegáli játékos arsenalos sorsa megpecsételődött.

---

Az érkező oldalról meglehetősen kevés nevet dobott be a sajtó az Arsenallal kapcsolatosan az elmúlt héten.

Az olybá tűnik, hogy az Arsenal megfigyelői a Marseille játékosait rendszeresen szemmel tartják, a hírek szerint Gilles Grimandi jelen volt a francia liga második fordulójában az Auxerre-Marseille találkozón.

Didier Deschamps, a franciák edzője kijelentette, hogy az Arsenal leginkább a 30 éves középpályásukért, Lucho Gonzalezért érdeklődött, kölcsönben. Az argentin játékost korábban az AS Romával is hírbe hozták, s felmerült, hogy ingyen is elhagyhatja a francia klubot a megromlott kapcsolatuk okán. Erről azonban Deschamps szerint nincs szó, sőt, a Marseille meg szeretné tartani Luchó-t, noha a francia menedzser megerősítette, hogy Wenger valóban beszélt vele a játékossal kapcsolatban.

A ghánai Andre Ayew-t is összefüggésbe hozták az Arsenallal. A szélsőről úgy hírlik, hogy van, vagy volt egy minimum kivásárlási záradéka a szerződésében, amely állítólagosan 13 millió euróra rúg. A Marseille vezetősége szerint ez a záradék augusztus 15-ig volt érvényben, ám az Arsenal bizakodó, hogy meg tudják szerzeni a játékost, mivel 13-án faxolták el az érdeklődésüket a francia klub vezetőségének. Ayew egyelőre csak a Marseille-re koncentrál, ám az ő is elismerte, hogy az Arsenal egy remek klub, s bármi megeshet augusztus 31-ig.

A harmadik marseille-s játékos Mathieu Valbuena lenne, illetve lehetett volna, akit Nasri pótlásának tartanak a sajtóban. Deschamps ugyanakkor a tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: Wenger nem érdeklődik a 26 éves apró termetű középpályás iránt, s ezt a hírt a játékos menedzsere is megerősítette.

Eden Hazard neve már január óta benne van a kalapban, ám a Lille vezetősége korábban kijelentette, hogy nem adják el egyszerre a belga játékost és a később az Arsenalhoz igazoló Gervinhó-t. A helyzet azonban változhatott, hiszen számos belga lap említette meg, hogy a megfelelő (30 millió eurós) ajánlatért Hazard igenis mozdítható, s a BBC szerint az Arsenal a pénteki nap folyamán megtette a kezdeményezést a Lille felé - válasz egyelőre még nincsen. Újabb előrelépés a szerdai, Udinese elleni találkozó után várható, főleg, ha az Arsenal továbbjut.

A Lazio csatára, Mauro Zarate Nicklas Bendtner helyét vehetné át a klubnál. Az olasz Gazetta dello Sport szerint a játékos menedszere a héten Londonban járt tárgyalni, ám ezeket a híreket az ügynök cáfolta. A Lazio azonban a megfelelő összegért (10 millió euró) megválhat az argentin támadótól, akinek a helyét Miroslav Klose vette át az olasz csapatban.

Az egyik kulcsterületen, a védőfronton továbbra sem történt érdemi változás. Az azonban jó hír lehet, hogy a vészjósló hírekkel ellentétben a Liverpool mégsem áll közel Gary Cahill leigazolásához, mint ahogyan azt hinni lehetett. Az Everton vészjósló banki tartozásáról pénteken derült fény, s ennek értelmében elképzelhető, hogy kénytelenek lesznek megválni egyes játékosaiktól, köztük az Arsenal kiszemeltjétől, Phil Jagielkától is. A játékos meg nem erősített hírek szerint az Arsenal képviselőivel tárgyalt pénteken egy manchester-i repülőteren, ám ez közel sem hivatalos.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

11 éve
Törölt felhasználó
Mindenkiről lecsúszunk ezt jegyezd meg!
És az a durva,h Wenger évekkel rá meg olyan neveket dob be,h hihetetlen,ilyet mondott kb egy fél éve ,hogy anno Ronaldo-t akarta az arsenal,érted de azt is elhalászták előlünk,vagy nem akart ide igazolni!
Nevetséges,Mata ban láttam valamit,de semmi fejlemény eddig,mi nagyon piti csapat leszünk a pl.ben,mert bizony itt olyan csapatok vannak jelenleg,hogy nem európa, nem is a világ,hanem A VILÁGEGYETEM LEGERŐSEBB BAJNOKSÁGA a PL!
Basszus a Lazio több és nagyobb nevet igazlol,nem értem ki ült rá nálunk a pénzre,de hihetetlen szűkre fogta a pénztárcáját a klubnak,ami nagyon sanszosan a csapat veszte lehet!
És számomra az is elgondolkodtató,hogy valójában miért mondja mindig azt az elnökség, h elégedettek Wenger munkájával,ha egyszer eredménytelen = nem jól végzi a dolgát (az elmúlt 6-7 év jó statisztika,ha más nem)
Lehetséges,hogy ő az az edző,aki beletörődik abba,hogy nem kap pénzt igazolásra ,és évről évre rosszabb és gyengébb kerettel kell neki vágnia a bajnokságnak, miközben ő szeretne igazi klasszis játékosokat venni?
Hmm érdekes,szerintem a klub is kapzsi és Wenger is rossz ösvényre lépett rossz politikát követve és a saját maga politikájának az áldozata lett?
Mert elég erősen úgy néz ki,hogy Wenger egyre jobban feszült ideges őrült módjára viselkedik a meccseken,hát számomra elég lehúzó néha ránézni,ahogy drözsöli az orrát és görnyed ott a padon és panaszkodik mutogat Pat Rice -nak!:D:D Kinek ismerős a kép?:D
Vajon saját fiatalságát keresi a fiatal és éretlen játékosokban,vagy talán vonzódik hozzájuk,vagy csak szimplán szenilis?Ki tudja?
Vagy csak szimplán megszállott és már maga sem tud jó taktikai döntéseket hozni a padról?Vagy belefáradt?hmmmm ezt itt senki sem tudja szerintem megmondani.
És az is lehet,hogy mi szidjuk itt Wengert és még bőven vannak ludasok a dologban,hogy idáig jutottunk,hogy inkább el mennek a játékosok innen,akik azelött mély tisztelettel beszéltek erről a csapatról.
Valójában mindig az edzőn csattan az ostor,de hát akkor könyörgöm el kell mondani az igazat nyár elején,hogy mire lehet számítani,és akkor nem kérünk rajta semmit se számon!
Még hogy rajta vannak az átigazolási piacon,itt vagy nagy ot fognak robbantani,vagy pedig nem fog történni semmi!
És már az is oké,hogy önfenntartó a szisztéma,miszerint csak abból a pénzből költ,ami befolyik a játékosokért,mert ez a pénz már bőven elég lenne venni valami értelmes játékost!
Hmm de már ebből se költenek.....:(
11 éve
Törölt felhasználó
Aki az Arsenalba igazol nem lehet boldog, ki szeretne egy leágazó, hanyatló csapatba igazolni? ...
11 éve
Törölt felhasználó
és kész vagyunk,elmentünk a faszbaaa,innentől remélem AW hozz vagy 3 játékost,mert akkor mehet isten hírével.egy ilyen hírű csapat nem engedheti ezt meg.
11 éve
Törölt felhasználó
Cesc pótlás nem is nagyon várható nem nagyon tudnánk irányitot venni aki megfelelő lenne a szerepre maximum.: Marvin Martin or Jádson :D szerintem át kéne állni 4-4-2-re és RVP mellé kéne valamilyen erős csatár :D
11 éve
én senkibe sem látom cesc pótlásást...:(

Szólj hozzá