Theo Walcott bizalma töretlen Arséne Wenger iránt - az angol szélső határozottan úgy véli, hogy a francia sikerre vezetheti az Arsenalt az idei évben még úgy is, hogy az Arsenaltól jelentős játékosok távoznak és távozhatnak még az átigazolási szezon maradék 13 napjában.

Az Arsenal idei átigazolási mérlege a játékosokat tekintve nem feltétlenül nyerte el a szurkolók tetszését. Amíg a távozó oldalról olyan játékosok szerepelnek, mint Cesc Fabregas, vagy Gael Clichy, és a hírek szerint hamarosan Samir Nasri, addig 'mindössze' olyan fiatal, de tapasztalatlan tehetségek érkeztek, mint Ryo Miyaichi, Carl Jenkinson vagy Alex Oxlade-Chamberlain.

Walcott azonban nem aggódik, szerinte Wenger tudja jól, hogy mit csinál.

"A keddi eredmény nagyon pozitív kicsengésű, és reméljük, a szurkolóknak is segíteni fog. Biztos vagyok abban, hogy vannak ötletei afelől, hogy kit lehetne leigazolni, máskülönben nem engedte volna el a klub legjobb játékosait." - mondta Walcott a keddi, Udinese elleni győzelmet követően.

"A csapaton belüli hangulat nagyon jó. A Newcastle ellen remek eredmény született, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy 10 emberrel is kellett játszanunk. Az elmúlt két mérkőzést kapott gól nélkül fejeztük be, ráadásul egy pár fiatal játékos már a Bajnokok Ligájában is kipróbálhatta magát. A hétvégén megint nehéz meccs vár ránk, aztán indulhatunk Olaszországba." - tekint egy kicsit a jövőbe Walcott.

Walcott, akinek az önéletrajzi kötete ma jelenik meg hivatalosan is, arra is kitért, hogy a maga zsenge 22 évével az Arsenal tapasztaltabb és idősebb játékosai között tudhatja magát.

"A Newcastle elleni meccs előtti vacsorán én voltam a legidősebb az asztalnál, pedig csak 22 vagyok. Ez meglehetősen vicces, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy segítsem a fiatalabbakat. Már régóta vagyok az Arsenalnál, ismerek mindent és mindenkit, s ha tudok, örömmel segítek bárkinek."

"Ez a csapat már régóta a fiatal játékosállományáról híres, de ezt nem lehet mentségként felhozni, ha valami balul sülne el. Egyszerűen nyernünk kell valamit, ez a legfontosabb dolog."

"Nagyon fontos továbbá az is, hogy megfelelő arányban legyek a fiatalok és a tapasztaltabb játékosok, de biztos vagyok abban, hogy Arséne tudja, mit csinál. Már korábban is megesett, hogy olyan játékosok érekztek, akikről senki sem tudta, hogy honnan jöttek, mégis megfelelőek voltak. De hogy mit tervez, azt majd csak idővel tudjuk majd meg."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (40)

13 éve
Törölt felhasználó
Az a probléma, baptista, hogy akiket felsoroltál, Jackie-n kívül, mind a támadószekciónkból hiányoztak. Az elméletileg legjobb védelemmel kezdtük a meccset.
Ehhez képest, mi volt a játék képe? Az olaszok folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket, és csak az ő szerencsétlenkedéseik, illetve Szczesny magabiztossága miatt nem kaptunk ki több góllal.
Igaz, hogy elől is impotensek voltunk, de hátul is komoly gondok voltak. Song teljesítménye még erre rátett egy nagy lapáttal.
Nem "nyivákol" senki, legfeljebb reálisan látja a csapat teljesítményét és a fennálló helyzetet.
13 éve
Törölt felhasználó
Mindenki hogy kivan borulva az udinese elleni 1-0 miatt, és ezt én nem igazán értem. A kezdőből hiányzott Nasri wilshere (fabregas) Van Persie, szal egyértelmű volt hogy a meccs kb ennyire fog végződni. Ha majd visszajön Wilshere Van Persie és Nasri vagy ne adj isten távozása esetén egy másik játékos, majd akkor nyivákoljatok, már ha akkor is így fog játszani a csapat.
szerintem a középpályánk kb így fog kinézni:
Arshavin...........Song......Valaki(vagy Nasri)..Wilshere.......Ramsey
Persze ha nasri nem távozik akkor is lehetne valakit venni, + még egy csatárt, és egy védőt is, remélem így lesz.
13 éve
Törölt felhasználó
Remélem nem az fog eljátszódni hogy megint szétbomlik a csapatunk és Wenger tinikkel akarja újra alkotni.. bár ez teljesen KIZÁRT mert Wengus papát lassan elfogják küldeni ha nem lesz sikerünk, és Gazdis is itt mondja meg az egész stáb hogy nagy változások lesznek hát igen a 3 x 19 éves tinik megváltják majd a világot.. :D bár kitudja hogy játszanak mert Wilshere is 19 mégis panasz nem lehet rá :)
13 éve
Törölt felhasználó
Én már a CC döntő előtt leírtam, hogy a csapat kezd széthullani, és ha nem nyerjük meg a CC-t az egész csapat nyáron széthullik és wenger nem tudja majd megoldani. Persze le lettem oltva, hogy én milyen pesszimista vagyok, meg nem vagyok igazi szurkoló stb. Hát b+ igazam lett, bár ne lett volna!!
13 éve
Törölt felhasználó
Igen sajnos ez a keret gyenge nem lessz meg a BL-t érő 4 hely sőtt tartok tőle
hogy szétesünk és mindenki rajtunk fog röhögni.Igazolni nem fogunk max 2 tinit
ez sok éves tapasztalat Wengert szokásait ismerve.A szomorú az hogy nem tudtuk megtartani cect,nasrit,clichyt és ha nem indulunk BL-ben ki fog ide jönni ?
Na akkor lessz nagy baj és ez már elkezdődött...
:ahhh:

Szólj hozzá