Arséne Wenger hivatalosan is közölte, hogy Cesc Fabregas távozásával Robin van Persie kapja meg a csapatkapitányi rangot.

A holland csatár 2004 májusa óta ágyús, teljesítményével pedig a világ egyik legjobb támadójának mondható.

"Robin van Persie lesz a kapitány ebben a szezonban." - erősítette meg a várható híreket Wenger.

"Az ő vezéregyénisége megmutatkozik a játékstílusában, a hozzáállásában és a győzelemben való hitében. Már hosszú ideje a csapat játékosa, és emellett technikailag is egy irányító." - indokolta döntését Wenger.

A 27 éves holland támadó készen áll a felelősségtöbbletre, és boldogan veszi át a karszalagot a távozó Fabregastól.

"Kapitányként a klub egyik követe vagy, és én erre készen állok. Több mint tíz éve játszok, így tudom, hogy működik a futball világa. Akkoriban, 18 évesen még sejtelmem sem volt, hogy mivel jár játékosnak lenni, de minden nap tanultam valami újat, akár edzésen, akár meccsen." - mondta van Persie.

"Most már van fogalmam róla, mivel jár mindez, kapitányként ráadásul minden mozdulatodnak meg lehet a maga következménye. Már tapasztaltnak érzem magam, készen állok a kapitányságra. Valamilyen szinten egy csapat játékosa a hét minden napjának minden órájában a klubját képviseli, ez része az életének." - tette hozzá a holland.

A francia menedzser azt is közölte, hogy a kapitány-helyettes Thomas Vermaelen lesz. Ennek megfelelően pedig minden valószínűség szerint a belga védő fogja kivezetni a csapatot a ma esti, Udinese elleni BL-meccsre is.

"Thomas Vermaelen fogja segíteni őt, ő lesz a helyettes. Az ő kinevezéseik az én döntésem volt és őszintén bízok abban, hogy a csapat megfelelően fogja ezt fogadni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

13 éve
Törölt felhasználó
Bárkit kinevezhetnek kapitánynak.. úgysem nyernek meg semmit
13 éve
Törölt felhasználó
:D jó ember kapta a CSK karszallagot :) :D
13 éve
Törölt felhasználó
Jó hír!
13 éve
Törölt felhasználó
Ericsson! Maradjunk annyiban, hogy jelenleg masszív bizonytalanság uralkodik az Arsenal háza táján. Minden szezon elején van egy olyan periódus, amely során nemcsak a semleges szurkolók, de még az Arsenal hívei is megkérdőjelezik Wenger tudását, a csapat rátermettségét és ambícióit. Ezek a negatív hangok idővel el fognak csendesedni. A legfontosabb, hogy egy pillanatig se veszítsük el a hitünket 😏
13 éve
Törölt felhasználó
Hektor: Sokan jogosan temetik a csapatot, mert a Wenger ígérte erősítések eddig még nem történtek meg. Jelenleg sokkal gyengébb a csapatunk, mint a tavalyi. :-S

Szólj hozzá