Az Udinese egy olasz labdarúgóklub, amelyet 1896-ban alapítottak. Stadionjuk a Stadio Friuli, amely Udine városában található meg. A sportlétesítmény 41,652 ember befogadására alkalmas. Az Udinese a második legöregebb klub a Serie A-ban, de bajnoki címet még nem tudott nyerni a csapat. Az egyesület tavaly a negyedik helyet kaparintotta meg az olasz bajnokságban.

Az Udinese hétvégén a Juventus csapatát fogadja majd a Serie A első fordulójában.

A klub néhány kiemelkedő játékosa:

Antonio Di Natale egy olasz labdarúgó, aki 1977-ben született. A 33 éves csatár az Empoliban kezdte el pályafutását, majd 2004-ben igazolt az Udinese csapatához, ahol 228 alkalommal léphetett pályára, s ezidő alatt 112 gólt rúgott. Az olasz válogatottságot tavaly mondta le.

Barreto 1985-ben született Brazíliában. A fiatal csatár 2003-ban kezdte el profi karrierjét, majd 2005-ben igazolt az Udinese csapatához. Barreto a 2010/2011-es szezont a Bari csapatánál töltötte, de ezen a nyáron visszatért korábbi klubjához.

A szlovén óriás Handanović 1984-ben látta meg a napvilágot. A 27 esztendős kapus a Domžale csapatánál kezdte el karrierjét, majd 2004-ben igazolt az Udinese csapatához. Az olasz alakulat 2007-ig többször is kölcsönadta őt, amivel értékes tapasztalatokat szerzett. A szlovén válogatottat 2004 óta szolgálja.


Kemény mérkőzésnek nézünk elébe, hiszen Arsene Wenger csapata eléggé szorult helyzetben van. Az Arsenal a napokban vesztette el csapatkapitányát Cesc Fabregast, valamint félő, hogy Samir Nasri is távozik a klubtól. További rossz hír, hogy Jack Wilshere és Abou Diaby sérülés miatt nem bevethetőek, van Persie és Nasri eltiltásukat töltik. A hollandot még a Barcelona elleni mérkőzésen állították ki, míg Nasri a játékvezetők éles kritizálása miatt kapott bűntetést.

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Song, Frimpong - Gervinho, Ramsey, Arshavin - Chamakh

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (90)

13 éve
Törölt felhasználó
Off: Még Cesc átigazolásával kapcsolatban. Csak hogy még jobban nyomatékosítsam, mennyire hálásak lehetünk neki az elmúlt 8 évért: Egy Tankcsapda szám szövege jutott szembe, ami simán illik ide is:

Rám egy új nap virrad, holnaptól minden más lesz
Vagy talán ugyanaz, mégis én valahogy azt érzem itt bent
Hogy rám egy új nap virrad és tudod, bárhogy döntesz
Én csak nézlek majd és tényleg köszönök mindent


Nem tudom elégszer megköszönni neked Fabregas, amit értünk tettél, nagyon fogsz hiányozni! KÖSZÖNÖK MINDENT!
13 éve
Törölt felhasználó
na kiváncsi vagyok mire leszünk képesek
13 éve
Törölt felhasználó
Ja tényleg eriCesc kösz h szólsz! El is felejtettem, akkor Frimpong helyett Song!
13 éve
Törölt felhasználó
De a védelemmel nem is kell variálni, mert a Newcastle ellen nagyon jók voltak! arsenal1220! Én is valami ilyesmire gondoltam, de szerintem Bendtner nem fog kezdeni, helyette RvP! Amúgy bűn gyenge ez a középpálya az elmúlt évekhez képest!
13 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220! hát igen, a védelemmel nem tudunk nagyon kombinálni... sajnos :-S

Szólj hozzá