Arséne Wenger meglehetősen szűkszavúan értékelte a Benfica ellen elveszített felkészülési meccset. A csapat és a szurkolók számára különösen azért lehet fájó a találkozó, mert az Arsenal egygólos előnnyel mehetett el a félidőre, majd a második részben kettőt kapva elbukták a mérkőzést.

Az Arsenal meglehetősen foghíjasan utazott Portugáliába, a védelemből hiányzott Koscielny, a középpályáról pedig a kulcsjátékosok: Fabregas, Nasri, Wilshere vagy Walcott sem tarthattak a csapattal sérülésük okán.

"A Benfica az egész mérkőzés alatt jól játszott, de a második félidőben úgy tűnt, mintha csak egy csapat lett volna a pályán. Jól kezdtük a meccset, 45 percig minden a helyén volt de utána szétestünk. Nagyon sok játékost kellett nélkülöznünk, és ennek a levét ittuk meg a második félidőben. Meg volt a várt intenzitás, nagyon élénk meccs volt, s az ellenfelünkre sem lehetett panasz a tapasztalt játékosaik miatt." - mondta Wenger.

"A Benfica játékosa mozgékonyak, agresszívek voltak, és technikailag mindenki összeszedett volt. Ők megtudták tartani a szintjüket az egész meccs alatt, míg mi csak egy félidőig tudtuk."

A Benfica játékosai - annak ellenére, hogy ez csak egy barátságos meccs volt - meglehetősen kemény szereléseket mutattak be némely arsenaloson, s sajnos Wenger szavaiból is az derül ki, hogy megintcsak az ágyúsok jártak pórul.

"Van Persie-nek bokasérülése van, de nem tudjuk, mennyire súlyos. Gibbsnek combizom-, míg Vermaelennek egy apró hátsérülése van. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy felépülnek-e mindannyian a bajnoki rajtig." - tette hozzá a francia.

Külön furcsaságot okozott az angol szövettségi kapitány, Fabio Capello is, aki úgy nevezte Wilshere-t az Anglia-Hollandia augusztus 10-ei barátságos meccsre, hogy a fiatal angol sérüléssel bajlódik. Wenger korábban elmondta, hogy ha Wilshere nem játszik a Benfica ellen, akkor nem fog a már említett barátságos meccsen sem.

"Benevezhetik ötvenszer is a keretbe, de nem fog játszani, mert sérült." - zárta rövidre Wenger, akit végül természetesen a Fabregas-helyzetről kérdezték.

"Egyelőre nem letisztult a helyzet Cesc-el kapcsolatban, ahogyan azt már többször is hangoztattam, nincs új hír e téren."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
Szerencsére felépültek! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Sablonszöveg ismét! Semmit nem mondott ezzel a nyilatkozatával!
13 éve
Törölt felhasználó
Hath emberek ez nehez szezon lesz. Nem lennek meglepodve ha a 4. helyet sem ernenk el. Es ha nem nyerunk egy "kisseb" kupat akkor szerintem ez lesz Wenger utulso szezonja.
13 éve
Törölt felhasználó
"Benevezhetik ötvenszer is a keretbe, de nem fog játszani, mert sérült." :D

Márpedig Wilshere nem fog játszani, és valószínűleg egyik játékos sem aki most 'sérülést jelentet'.
Ez a nyilatkozat szerintem most korrektül sikerült, a középpályáról tényleg nagyon hiányoztak Wilshere-ék, hátulról meg Koscielny.
13 éve
Törölt felhasználó
gyerekek ez a szezon nehéz lesz és fájni fog...

Szólj hozzá