Az Arsenal, Barcelona, Fabregas triumvirátust már mindenki jól ismeri, hisz évek óta csak erről lehet hallani az átigazolási időszakban, és már azon kívül is.  Jól tudja mindenki, hogy miről szól ez az egész:

Barca: Fabregas jönni akar!

Fabregas: Menni akarok!

Wenger: Dehogy akarsz, de ha mégis akkor 40 millió.

Fabregas: Nem akarok menni!

Barca: De igen, 26 millió… najó 30, de csak ha beszállsz…

De a viccet félre téve már tényleg komikus ez a helyzet, hisz Wenger mindig kinéz magának egy játékost Fabregas pótlására, de semmi se lesz sose az egészből, hiszen Fabregas nem távozik, miszerint ő boldog jelenlegi csapatánál.

DE! Ha a mostani átigazolási szezonban mégis csak távozna Fabregas, arra Wengernek már C terve is van, hiszen Mata leigazolása is egyre inkább csak egy fellángoló pletykának tűnik, hiszen ő is boldog a jelenlegi csapatánál.

Ezért Wenger annak esetében, ha Fabregas eligazol, és Mata nem érkezik, kinézett magának egy francia játékost a francia Sochaux csapatából. Marvin Martin 23 esztendős és eddig 2 fellépése van a nemzeti csapatban, és egyből a debütáló mérkőzésén duplázni tudott Ukrajna ellen.

A játékos ezzel a mérkőzésével hívta fel Wenger figyelmét, meg persze francia nemzetiségével. Egyes források már azt is tudják, hogy a játékosért a csapat 9 millió fontot kér. Ennyit azonban akkor is megérne. ha Fabregas maradna, kérdés szüksége van-e a klubnak rá.

A játékos a középpálya mindkét szélén és középen is bevethető, de nem az a tipikus irányító. A Sochaux-ban eddig 100 fellépésén 6 gólt szerzett.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (36)

13 éve
Törölt felhasználó
Malarki! Rosszul emlékszel,mert ezt a 4231-et(433) 2. szezon óta(2009-10,2010-11) játssza a csapat. 2008-ban még a kétcsatáros felállást preferálta Wenger(Adebayor-van Persie),és igazad van abban,hogy Nasri,Arshavin,Gervinho is szélre jött, de pl. a fiatalok mindegyike ebben a mostani rendszerben nevelkedett(Ramsey,Wilshere,Lansbury,Frimpong).

"Idén ha megnézed Wilshere és Song jól oldották meg ezt a feladatot Fabregas nélkül is, és még a támadásokat is jól támogatták."

Véleményem szerint ez a duó nem lenne ilyen hatékony, ha ketten lennének középen. Song taktikailag nem annyira fegyelmezett,hogy csak a védekezésre koncentráljon, Wilshere-nek pedig alapból menni kell a támadásokkal, szóval nem lenne ki visszazárjon. Három középpályással mindig meglehetett oldani,hogy legalább az egyik játékos visszalépjen, de még így is többször megtörtént, hogy fordulás után kontrából az ellenfél szembe ment a védelmünkkel.
Persze sokaknak már unalmas ez a felállás, és a kis csapatok ellen nem is a legeredményesebb, de én személy szerint nem a 442-őt preferálnám, hanem akkor már a sokkal direktebb 433-at ahol a 3 támadó tényleg támadó,és nem kell visszalépniük védekezni, ezzel többfelé terelődne a figyelem, a beadásokra nagyobb eséllyel érnének oda a csatáraink, és talán a középpályának is nagyobb területe lenne.
13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc: nem akarok kötözködni, de konkrétan milyen középpályásokra gondolsz? Ha jól emlékszem 2008-ban álltunk át erre a felállásra, azóta a középpályára jött Nasri és Arsha, plusz idén Gervinho(ha jól tévedek). Ők továbbra is szélen játszanának, tehát őket nagyon nem érintené az átállás.
Az azért szerintem kicsit túlzás hogy átszaladtak rajtunk, bár a középpályás védekezésünk tényleg nem volt éppen a legjobb. Idén ha megnézed Wilshere és Song jól oldották meg ezt a feladatot Fabregas nélkül is, és még a támadásokat is jól támogatták. Szóval szerintem megoldható lenne ez, persze ez én vagyok, beszélhetek akármit, a csapatot úgy is Wenger állítja össze.
13 éve
Törölt felhasználó
Okés pesze, értem én mit mondasz eriCesc! Az a baj, hogy túl nagy szakértők vagyunk mindannyian! Ugysem tudunk változtatni semmin, csak találgatunk, spekulálunk! Egy biztos, bármi lesz, mindig ennek a csapatnak fogok szurkolni, mit már évek óta!
13 éve
Törölt felhasználó
gyapi! "Gondolj bele, ha te valahol nem érzed már jól magad hogy viselkedsz?"
A két helyzet merőben eltér egymásból, már csak abból kifolyólag,hogy ő egy profi játékos, 8 éve van a klubnál,és saját bevallása szerint -bár menne Barceloná-ba- jól érzi magát Londonban. Persze az Arsenal iránti elkötelezettségét meg lehet kérdőjelezni, de ha a pályán van, akkor megtesz mindent a csapatért,a sikerért, tehát szívtelen játékról szó sincs az ő esetében.

Malarki! Ha visszaemlékszel nem csak Fábregas miatt váltott Wenger 442-ről 4231-re(akkor még 433-ra), hanem azért is ,mert konkrétan átszaladt az ellenfél a középpályánkon nagyobb ellenállásba nem ütközve. Elméletben nem rossz amit írsz,hogy a Song-Wilshere kettős középen orvosolná ezt a problémát, mivel Jack 'btb' játékos ezért sűrűn visszalépne védekezni is, de ő még nem kész arra,hogy ekkora terhet a vállára vegyen. 2-3 év múlva lehet erről beszélni, most még nem. Az megint egy másik téma,hogy egy újabb szerkezeti váltás nagy keretalakításba kerülne,mivel a mostani középpályások erre taktikai hadrendre lettek kiválogatva,és nem a 442-re,szóval az átállás sem menne egyik pillanatról a másikra.
13 éve
Törölt felhasználó
Félve bár, de feltennék egy kérdést: ha Fabre elmegy miért kellene minden áron pótolni? Félreértés ne essék, én se akarom hogy elmenjen, de nem is akarom miden áron itt tartani. MINDENKI pótolható. És ha távozna talán visszaállhatnánk a régi jó 4-4-2-es kontrajátékra amivel szétgyaláztuk az egész ligát és el lehetne felejteni ezt a semmit se hozó, tili-toli 4-2-3-1-et, amit csak Fabregas miatt erőltet Wenger. A középpálya közepén bőven jó lenne egy Song-Wilshere/Ramsey duó, a szélekre meg ott van Nasri, Arsha, Gervinho, Walcott, csatárnak meg jó lenne a RvP-Chamakh kettős.

Szólj hozzá