A CA Boca Juniors Argentína egyik legnépszerűbb labdarúgóklubja. Az egyesületet olasz bevándorlók alapították még 1905-ben. Összesen 47 trófeával büszkélkedhetnek, ebből 18-at nemzetközi szinten szereztek. Otthonuk az Estadio Alberto J. Armando stadion, amely kinézete miatt a 'csokoládé doboz' nevet kapta. A klub fő riválisa a 'River Plate'. Jelenlegi vezetőedzőjük Julio César Falcioni, aki 2010-től irányítja a csapatot.

Teljes név: Club Atlético Boca Juniors
Becenév: 'Genovaiak'
Alapítás: 1905 április 3.
Stadion: Estadio Alberto J. Armando (49.000 férőhely)
Elnök: Jorge Amor Ameal
Vezetőedző: Julio César Falcioni
Trófeák: Bajnoki cím (22x), Interkontinentális kupa (3x), Copa Libertadores (6x), Copa Sudamericana (2x), Recopa Sudamericana (3x), Supercopa Sudamericana (1x), Supercopa Masters (1x), Copa de Oro (CONMEBOL) Nicolás Leoz (1x)

A klub néhány kiemelkedő játékosa:

Juan Román Riquelme egy argentin labdarúgó, aki 1978-ban született. A középpályás a Boca Juniorsnál kezdte el pályafutását, majd 2002-2008-ig a La Ligában szerepelt. Riquelme 2008-ban tért vissza nevelőegyesületéhez, ahol 75 mérkőzés alatt 13 gólt szerzett. A 33 éves játékos 2008-ban mondta le a válogatottságot, miután megtudta, hogy Diego Maradona lesz a szövetségi kapitány.

Clemente Juan Rodríguez 1981-ben látta meg a napvilágot. A bekk 2000-ben kezdte el profi pályafutását a Boca Juniorsnál. 2004-ben a Spartak Moszkvába igazolt, de az oroszoknál nem tudott maradandót alkotni. Rodríguez tavaly tért vissza a 'genovaiakhoz'. Az argentin válogatottban mindössze 13 alkalommal szerepelhetett.

Sebastián Alejandro Battaglia 1980-ban született. A változatosság kedvéért ő is a Boca Juniorsnál kezdte el karrierjét. A védekező középpályás 2004-ben a Villarealhoz szerződött, de a La Ligában nem tudott jó teljesítményt nyújtani, így 2005-ben visszatért hazájába. Battaglia 122 mérkőzés alatt 9 gólt szerzett. Hazája válogatottjában, mindössze 10 alkalommal léphetett pályára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

13 éve
Törölt felhasználó
Varom mar hogy vegre egy Del-Amerikai csapatot lassak jatszani, de annal is jobban hogy Henry-t. Sajna pont azelott igazolt el hogy kijottem. Vannak az oldalon Londonbol. Egy drink elotte?
13 éve
Törölt felhasználó
Méltó ellenfél lesz a Boca, jó mérkőzésre számítok, kíváncsian várom hogyan fogjuk kezelni az argentinok játékstílusát!
13 éve
Törölt felhasználó
Nem is Wenger veszi meg Matát ,hanem a klub!! :D :D
cseles az öreg?!! :D
13 éve
Törölt felhasználó
Donz94, itt van a rövid híreknél:D
13 éve
Törölt felhasználó
Toure! igen, azért mondom, hogy a karriere legnagyobb részét a Boca-ban játszotta!
amúgy fejelt ő 40 méterről gólt is! :D
http://www.youtube.com/watch?v=sAyxtwtXp1M&feature=related

Szólj hozzá