Eleddig két felkészülés mérkőzésen vannak túl az ágyúsok. Először a Malazia XI állt ki ellenünk, ahol 0-4-es eredmény született, majd a Hangzhou Greentown vetemedett elénk egy barátságos meccs erejéig, ott azonban 1-1 lett a végeredmény...kérdés, tükröz-e ez valamit az elkövetkezendő szezonra nézve, avagy valóban csak felkészülésről van szó.

Gael Clichy távozott a csapattól, ezáltal üresedés kerekedett az Arsenal kezdőjében. Visszaérkezett kölcsönből Armand Traoré, valamint itt van nekünk a szintén ifjonc Kieran Gibbs. Mindketten törékenyek, tulajdonképpen ők is az ultra sérülékeny kategóriába kerülnek. Arséne Wenger tulajdonképpen ígéretet tett, miszerint egy védőt mindenképpen hoz. Meglehet, hogy a mai nap lesz és a jövő heti mérkőzés dátuma lesz a döntő a kérdés ügyében. 

Sok még a pletyka, azonban Wenger nemrég említett két nevet : Almunia valamint Bendtner. Mindketten a távozás szakadékának szélén állnak. A B52-es helyére érkezett Gervinho, ki elvileg tehetséges, ma kiderülhet, hova célozza őt a mester. Kezdő avagy pad. Érkezett még mifelénk egy japán "gyermek" Rio Miyaichi személyében, két lehetőség áll fenn, tartalék, vagy kölcsön.

Sérülések terén ismét van tortúra. Fabregas ismét otthon maradt, ugyanazon sérülésére hivatkozva. Elvben már nem sérült, a főnök állítása szerint még nincs olyan állapotban, hogy pályára lépjen. Abou Diaby és Emmanuel Eboué szintén otthon tartózkodik. Előző nagyobb utóbbi kisebb koccanásnak köszönheti kimaradását. Diaby valószínűleg kihagyja a teljes szezonkezdést.

 

Megérkezett Gervinho a kezdőbe, ennek jelét is adta. Mindössze 30 percet volt a pályán, máris kettőt vágott első meccsén. Reméljük, megtartja eme jó szokását.

A másik újonc, Jenkinson is jókora gólt vágott. A magasan ívelt labdát találta el olyan sután, hogy telibetrafálta Szczesny kapuját. A lengyel kapus röpült érte ugyan, de a labda a kapuban koppant.

Conor Henderson egy csúnya lépés után kényszerült le a pályáról, hordágyon kellett eltávolítani a fiatal középpályást.

Az első félidőben Szczesny, Vermaelen, Wilshere valamit Gervinho végeztek alaposabb munkát, mint a többiek, a második játékrészben inkább Arshavin, Djourou és talán Rosicky volt kicsit pörgősebb az átlagnál. A kis orosz konkrétan úgy ment át a védelmen, ahogy akart, viszont kiemelném még a hollandunkat, Van Persiet, aki ugyan nem művelt felejthetetlent a pályán, gyakran pompás mozdulatokkal villant a pálya tengelyében.

 

Hivatalos kezdő:

Szczesny, Jenkinson, Koscielny, Vermaelen (C), Gibbs, Song, Ramsey, Wilshere, Gervinho, Walcott, Chamakh

Benik Afobe valamint Conor Henderson a padon foglalt helyet.

Kérünk mindenkit a kultúrált eszmecserére!

 

Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

A meccs végén ne felejtsetek el szavazni a meccs emberére!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (309)

13 éve
Törölt felhasználó
Helo Srácok ! Nem láttam a meccset, de a gólokat visszanéztem. Érdeklődnék , hogy ez most 4-2-3-1 volt vagy 4-4-2 , mert Gervinho mind2 gólnál középen volt Chamakhal.
13 éve
Törölt felhasználó
Én kint voltam a meccsen és közel voltam Jenkinson öngóljához, de nem tűnt akkorának mint most visszanézve. Gervinho meg parádés volt ahogy az is hogy egy edzőmeccsre 41500 ember gyűlt össze egy 50000 stadionban.
13 éve
Törölt felhasználó
én eddig is így tettem:)
mármint hogy nem figyeltem oda ezekre az oltásokra:)
13 éve
Törölt felhasználó
Batti ment egy levél!
13 éve
Törölt felhasználó
Eddig sem oltottak minket! Aki meg egy öngól miatt kezdi el oltani egy játékost, akkor azzal saját magát minősíti! Nem kell az ilyen emberekkel foglalkozni fabre, az ilyen mondatnak az egyik fülön be, a másikon ki!

Szólj hozzá