Lassan közeleg a Premier League augusztusi rajtja, ám addig még rengeteg felkészülési meccset játszanak a gárdák, s minden bizonnyal a csapatok keretében is lesznek változások. Néhány sorban szeretném elemezni az eddig eltelt időszakot az Arsenal háza táján.

Az előző szezont a negyedik helyen zártuk, így sajnos selejtezőt kell majd játszanunk a csoportkörbe kerülésért. Mindenki fogadkozott a csapatból, hogy jövőre már nyerni fogunk valamit, ám sajnos véleményem szerint nem ebbe az irányba tartunk...

Szeretnék először a távozókról beszélni: biztos távozó eddig az 'Érinthetetlenek' utolsó tagja Gael Clichy. Személy szerint nagyon szerettem a franciát, mert bár sokan kritizálták beadásai miatt, mégis nekem ő jelentette a kapcsolatot a régi Arsenal és az új 'Ágyúsok' között. A másik távozó, - lehet ez most gonosz dolog. de szerintem a legnagyobb erősítés - Denilson, aki egy évre került kölcsönben a brazil Sao Paulo csapatához. Nagyon vártam már azt a pillanatot, amikor végre elküldik a kis gnómot, hál'Istennek idén eljött ez is.

A távozók listájára kerülhet sokunk nagy bánatára Samir Nasri és Cesc Fabregas is. Amennyiben mind a francia, mind pedig a világbajnok spanyol távozik a csapattól Wenger elképesztő nagy slamasztikában találhatja magát, hiszen a csapat két alapembere távozna. A francia szerződése a jövő nyáron jár le, így januártól előszerződést köthet akármelyik csapattal, s ingyen távozhat. Az spanyolt már régóta csábítja nevelőklubja a Barcelona, s idén talán pont kerülhet a Fabregas-saga végére, hiszen a hírek szerint a katalán BL-győztes megadja az Arsenal által kért 40 millió eurót. Wenger viszont szeretné két héten belül lezárni ezt az ügyet, így a spanyol bajnoknak gyorsan kell cselekednie.

Az érkezők oldalán eddig a francia Lilletől érkező Gervinho valamint a Charltontól érkező Carl Jenkinson található. Visszaérkezett kölcsönből a japán Ryo Miyaichi valamint az olasz Juventustól hazaérkező Armand Traoré. Gervinho személyében egy erős szélsőt/csatárt tisztelhetünk, míg Jenkinson személyében Sagna kapott vetélytársat a védelem jobb oldalán. Egyes pletykák szerint Wenger a Real Madrid sztárját Benzemát, illetve a Valencia klasszisát Matát szeretné a csapatában tudni.

Az eddig eltelt két felkészülési mérkőzés alapján mind Jenkinson, mind pedig Miyaichi remekül lát a pályán, s nagyszerű játékos lehet belőlük. Egyedül a kis japán miatt félek, mert van egy olyan érzésem, hogy Velához hasonló pályát fog befutni, s nem sikerül beverekednie magát az első csapatba.

Hétvégén az 1. FC Köln ellen játszik felkészülési mérkőzést a gárda, s remélhetőleg bemutatkozhat Gervinho is valamint visszatérhet a csapatba Fabregas is.

Legközelebb a szezon kezdete előtt jelentkezem ehhez hasonló összefoglalóval! Go GUNNERS!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (63)

13 éve
Törölt felhasználó
zsolt: most akk végülis azér jöjjön h ha esetleg kiállítják Szczesny-t akk betudjon állni? :))xD végülis lehet jobb mint Ammónia... sőt biztos. :D
13 éve
Törölt felhasználó
Jagielka egyszer még régen-Sheffield Unitedes idejében-ellenünk több mint félórát kapus volt,mivel az ő portásukat kiállították. Szakadt az eső, 0-0 lett, mert Jagielka kitolta a léc alól Van Persie 7 méterről leadott lövését. Hihetetlenül jól védett! Azóta csípem őt! Jöhetne
13 éve
batti: mekkora vadállat Vermaelen??XD sztem a föld és a lába között van egy 1-1,5 méter xD ő a legjobb..:D de ha Jagielka ilyen akk jöhet tőlem!!de én nem így emékszem rá!!Bár Mertesackernél tuti jobb!!am Jagielka gyors védő??
13 éve
Törölt felhasználó
*CeSc*! Egyetértek. Nem pont a magassággal van probléma, hanem a helyezkedéssel.

Mellesleg, 180 centi ide vagy oda...
http://www.arsenal.com/assets/_files/images/dec_09/gun__1261384048_hull19122009_01.jpg
13 éve
Törölt felhasználó
Azt, hogy pontrúgásokból kapjuk a legtöbb gólt, az nem CSAK amiatt lehet mert alacsonyak a hátvédjeink! Itt leginkább a pozicionálással van gond, és ezzel tisztába van Wenger is!

Szólj hozzá