Miközben az angol és a spanyol sajtó egyaránt Pep Guardiola azon szavain lovagol, melyek szerint az Arsenal végre tárgyalóasztalhoz ült velük Cesc Fabregas eladását illetően, a katalán csapat menedzserének elmondása alapján a Barcelona nem kapkodja el a 24 éves középpályás megvételét.

"Ebben az évben az Arsenal beleegyezett, hogy tárgyaljon velünk Cesc esetleges eladásáról, és most ezen dolgozunk." - járták végig Guardiola ezen szavai a világsajtót.

"A Barcelonának már volt egy ajánlata, amelyet az Arsenal nem fogadott el, de augusztus 31-ig még van időnk, hogy megállapdjunk."

"Természetesen Cescnek szerződése van az Arsenallal, így tartania kell magát a megállapodáshoz. Azokat a híreszteléseket amúgy sem kedvelem, melyek szerint Cesc már közölte Arséne Wengerrel, hogy nem fog többször játszani a csapatában. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi sérülése is valós, és nem egy kitalált dolog."

"Minden tárgyalásunk és megbeszélésünk Arséne Wenger engedélye után történt. Szerintem pedig ha Cescnek lesz lehetősége a távozásra, akkor bennüket fog választani. Nekünk az a dolgunk, hogy megfelelő ajánlatot tegyünk le az Arsenal asztalára, ám ha mi nem tudjuk megfizetni a kért összeget, akkor más játékosok után fogunk érdeklődni. Tudjuk azonban, hogy Cescel még jobb lehet a csapatunk, így ha idén nem is, de jövőre ismét megpróbálkoznánk a megvételével."

A Barcelona az elkövetkezendő napokban hivatalosan is bejelenti a chile-i Alexis Sanchez leigazolását az olasz Udinesétől. A szélsőért a katalán csapat nem kevesebb, mint 40 millió eurót is áldozhat, amelynek első körében 27 millió ütné az olasz csapat markát. Már csak emiatt is érdekes, hogy Fabregasért, a saját nevelésű játékosukért nem hajlandóak megadni az Arsenal által kért összeget, ráadásul az eddigi alkuban a Barcelona jelezte, hogy négy lépcsőben fizetnék ki az átigazolási díjat, ennek első részleteként pedig mindössze 8,5 milliót adtak volna.

Guardiola és a Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta azonban pozitívan nyilatkozott csapatuk üzleti helyzetéről.

"A Barcelona félretette azt a pénzt, amellyel meg lehetne kísérelni a leigazolását. A végsőkig fogunk várni ezzel, remélvén, hogy végül mindenben meg tudunk egyezni - noha néha még ez is kevés lehet." - mondta Guardiola.

Zubizarreta inkább az Arsenal felé irányzott tiszteletről beszélt, annak fényében, hogy Xavi nagy port kavart állítása felkerült a Barcelona hivatalos weboldalára.

"Mind az Arsenal, mind a játékos felé a létező legnagyobb tiszteletünk irányul, ahogy mindig is az ilyen esetekben. Meg van a stílusunk, hogy ilyen esetekben hogy járunk el."

Az angol Daily Starnak mindeközben az Arsenal elnöke, Peter Hill-Wood úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem tudja, mennyire valós a Barcelona érdeklődése.

"Nem tudom, mennyire akarják ők ezt a dolgot. Vannak sztorik a spanyol sajtóban, de velünk még nem tárgyaltak. Idén mindössze egy ajánlatot tettek Fabregasért, egy 26 millió font összértékűt, de ez már régebben volt." - mondta Hill-Wood.

"Jelenleg az Arsenal álláspontja egyértelmű: nem akarjuk elveszíteni sem őt, sem Samir Nasrit. Persze nyilvánvaló, hogy ha egy jó ajánlatot küldenek, megfontoljuk a dolgokat. Ugyanakkor az eddigi tárgyalások során közöltük velük, hogy az eddigi ajánlatuk messze elfogadhatatlan volt, és azóta még nem léptek erre."

"Az egész Cesc-spekuláció nagyon unalmassá vált, és ez egy nem szükséges zaklatás, mikzöben mindenki azon dolgozik, hogy elérjük a célunkat."

A sagában az utóbbi időkben több lényeges spekulációk is megjelentek az alaptartalmon túl: a The Sun szerint az Arsenal a hónap végéig adott haladékot a Barcelonának, hogy megfelelő ajánlatot tegyenek Cesc-ért, míg a Daily Mirror úgy tudja: az ágyúsok a napokban új szerződést ajánlhatnak Fabregasnak, amelyik 2017-ig szólna, és amelyben 160 ezer fontos fizetést ígérnének a spanyol kapitánynak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

13 éve
Törölt felhasználó
kacat11: szó szerint ezt akartam írni.. :)
13 éve
Törölt felhasználó
napszemveg! 10 napos haladékot adtunk a Barcának, hogy lépjenek és megadják az általunk kért összeget.
Nyilván ha már nincs más választásunk és muszáj megválnunk tőle, akkor azt nem felelőtlenül tesszük. A legtöbbet kell kihozni a helyzetből.
13 éve
Törölt felhasználó
Lefogadom, hogy augusztus 31.-én fogják megvenni :p
13 éve
Törölt felhasználó
Hát van egy stílusotok az biztos barátom! :roll:
13 éve
Törölt felhasználó
http://yfrog.com/kfhk5gp Legközelebb is megyünk Ázsiába!

Szólj hozzá