Arséne Wenger elégedetten summázta az Arsenal mintegy egyhetes ázsiai túráját, ahol Malajziában és Kínában is megfordult a csapat edzésekre és egy-egy barátságos meccsre.

A szurkolók mindkét helyszínen fantasztikusak voltak, Malajziában teltház fogadta a csapatot, az ottani rajongók pedig minden rezdülésüket figyelték Wilsheréknek. Az Arsenal 1999 után tért vissza Ázsiába, szakítván az ausztriai hagyományokkal, s várhatóan jövőre is hasonló módon fog zajlani a felkészülésük.

"Nagyon nagy pozitívum, hogy mennyire szeretik az Arsenalt errefelé, s hogy a Premier Liga milyen népszerű itt. Kínában és Malajziában csak most kezdünk népszerűek lenni, szóval maradt még potenciál, ami jó hír. Ezen kívül remek egy heten vagyunk túl, rendkívüli tapasztalatokra tettünk itt szert." - mondta Wenger.

Wenger ezen kívül kitért még a Manchester City menedzserének, Roberto Mancininek a kommentálására is, miután az olasz vezető nyilvánosan fejezte ki a reményét, hogy tervei szerint még a hónap végéig sikerül leigazolniuk Samir Nasrit.

"Azt gondolom, ezek a megnyilvánulások nem engedélyezettek. Ezek mind a sport alapszabályai ellen irányulnak, s erre fel kellene hívni mindenkinek a figyelmét. Nem tudom, mit kellene tenni, bár én nem igazán koncentrálok más szavaira, mert nekünk csak a saját játékunkkal kell törődnünk." - tette hozzá.

"Csak annyit akarunk, hogy a többi klub tiszteljen meg bennünket annyival, hogy hadd dolgozzunk nyugodtan, ahogy mi sem teszünk kijelentéseket olyan játékosokról, akik más csapatokkal rendelkeznek szerződéssel."

"Nem tudok mást mondani ezekkel kapcsolatban, hogy ez mind a tiszteletlenség része. Mancini ezen megnyilvánulása teljesen felülmúlta a határokat, de részemről semmiféle fontossággal nem bír." - mondta Wenger azok után, hogy a héten Xavi is kommentálta egy másik arsenalos, Cesc Fabregas helyzetét.

Wenger végezetül csak annyit közölt az újságíróknak, hogy egy játékos sem sérült meg az ázisai túrán, igaz, könnyen lehet, hogy egy emberrel kevesebben térnek haza, miután Denilson közel áll visszatérni hazájába egy kölcsönszerződés értelmében, a Sao Paulo együtteséhez.

Az Arsenal az elkövetkezendő órákban máris repülőgépre ül, s várhatóan holnap reggel hét órakor (magyar idő szerint) landolnak Angliában. A következő barátságos mérkőzés július 23-án lesz, a német Köln csapata ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

13 éve
Törölt felhasználó
A Köln ellen kilátogatok a RheinEnergie-Stadionba. 🧀
13 éve
Nekem személy szerint tetszett az ázsiai túrájuk. Az Arsenal.comon minden lépésről beszámoltak, kis híján mi is ott érezhettük magunkat a közelben.

Szólj hozzá