Az Arsenal a második felkészülési mérkőzésén, ezúttal a kínai Hangzhou Greentown ellen, egy 1-1-es döntetlent ért el, felemás csapatteljesítménnyel.

Arséne Wenger nem kevesebb, mint tizenegy változtatást hajtott végre a kezdőcsapaton az első mérkőzés óta, így alkotta az első félidőben játszó Arsenalt Mannone, Sagna, Djourou, Squillaci, Traore, Frimpong, Nasri, Rosicky, Vela, Arshavin és van Persie.

Az azonban már a mérkőzés kezdeti szakaszaiban világossá vált, hogy a maláj válogatottat követően az Arsenal jobban emberére akadt, már ami az ellenfelet illeti, a Hangzhou csapata ugyanis nem riadt meg az angol csapattól, s remek passzjátékkal ügyesen tört ki az ágyúsok szorítása alól, s védelemben is kiválóan helyt álltak.

Igazából csak a szerencsén múlt, hogy a Hangzhou nem húzott el több góllal is az Arsenal mellett. A védelem tengelyén sem Djourounak, sem Squillacinak nem volt jó napja, nagyon sokszor játszották ki őket a kínaiak. A 10. percben csak Fortuna segített be a csapatnak, ugyanis miután Djourou mellett sikeresen elmentek a Hangzhou támadói, a befejezés a kapufán landolt, ami után pedig a labda végül kifelé pattant.

Öt perccel később azonban már semmi nem állt a kínaiak vezető gólja közé: egy szabálytalanságot követően a Hangzhou szabadrúgásánál az Arsenal hírhedt védelme a szokásos módon állt fel, vagyis bőven akadt üres ember Mannone kapus előtt, s bár az olasz még tudta hárítani az első löketet, a róla kipattanó labdát Vazquez szépen begurította a hálóba.

Az Arsenal később megpróbálta erőltetni a játékot, a meneten is fentebb kapcsoltak Wenger fiai, s egyre szebb megmozdulásokat láthattunk, főleg Samir Nasritól, aki a kínaiak ellen is folytatta remek teljesítményét a vele kapcsolatos mizériák ellenére is. A támadások nagy részét ugyanakkor nem sikerült hatékonyan befejezni, így az Arsenal az első félidő vége felé egy kicsit kínos eredménnyel érkezett.

A jég végül az egy perces hosszabbítás utolsó másodperceiben tört meg: Arshavin remekül ugratta ki van Persie-t, ám a holland lövését a Hangzhou kapusa még hárította. A labda azonban itt is kicsorgott, amit Vela - kisebb szerencsével - már betudott rúgni, így a félidőre már döntetlennel mehettek el a résztvevők.

A második játékrészben Wenger mindenkit levett egytől-egyik, így jöhetett a pályára Szczesny, Gibbs, Koscielny, Vermaelen, Jenkinson, Song, Wilshere, Ramsey, Miyaichi, Walcott és Chamakh.

A második 45 percben már sokkal élesebb Arsenalt láthattunk, mindenki kivétel nélkül hiba nélkül mozgott és próbálkozott, sorra jöttek az ígéretes kapuralövések. Theo Walcott előtt például több jobbnál jobb lehetőség is adódott, ám az angol végül mindegyiket elpuskázta. Rata kívül Miyaichi és Ramsey próbált még gólt szerezni, ám a Hangzhou kapusa mindvégig résen volt, így maradt az 1-1-es állás a végéig.

Az Arsenal az ázsiai túra utolsó barátságosa után azonnal repülőgépre ül, s várhatóan holnap kora reggel érkezik meg Angliába. A következő barátságos július 23-án, a Köln ellen lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (162)

13 éve
Törölt felhasználó
Squilacci meg egy 30 éves hülye és már csak romlani fog. És neki mennyi tapasztalata van? Sokat számít? Silvestre is tapasztalt volt de mi a francot ér ha már öreg és szar? Ezért mondom hogy Miquel jó lenne, de Bartleynak is örülnék csak ez a Squilacci ne játsszon mert ha meglátom az jut eszembe hogy ma sem lesz kapott gól nélküli meccs...
13 éve
Törölt felhasználó
battival egyet értek!

Egy kis off! : Láttátok az Arsenal Player legújabb free vidijét? Az egyik tag Arsenalos Bin Ladenes mezben van! :D
13 éve
Törölt felhasználó
13 éve
Törölt felhasználó
Miquel még nagyon tapasztalatlan, így maga a feltételezés is hülyeség, hogy jobb Squillacinál. Egyelőre még közel sincs olyan jó. Nem tudom, hogyan jutottatok erre a következtetésre, amikor összesen 2 (jobb esetben valamivel több) alkalommal láthattátok Miquelt.
Bartley klasszisokkal jobb játékerőt képvisel mindkettőjüknél, de amíg nem kapja meg a lehetőséget az első csapatban, addig nem lesz képes igazán megcsillogtatni tehetségét.
13 éve
Törölt felhasználó
Squillaci Miguelhez képest a világ legjobb játékosa....

Szólj hozzá