A Talksport nemrégiben elindított egy szavazást az oldalán, amire a szurkolók szavazhattak, most pedig nyílvánosságra hozták a végeredményt. A szurkolók mindenidők legjobb Premier Leauge-s játékosára szavazhattak. Az eredmény a következő:

10. Jürgen Klinsmann (Tottenham): A játékos kétszer is megfordult Angliában, és mindkétszer a Spurs csapatában. Először 1994-95 ös szezonban, ahol 41 mérkőzésen 21 gólt szerzett, utána pedig az 1997-98-as szezonban, ahol 15 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

9. Patrick Viera (Arsenal, Manchester City): Az ő nevét mindenki ismeri, hiszen nem kevesebb, mint 279 mérkőzésen lépett pályára Arsenal mezben, és a mérkőzéseken 49 gólt szerzett. Talán az, hogy később visszatért Angliába, de a kisebb manchasteri klubhoz, kicsit visszábbvonta az iránta érzett tiszteletet, de tény, hogy az Arsenal egyik legendás alakjáról beszélünk, aki tagja volt a veretlen csapatnak.

8. Roy Keane (Nothingam Forest, Manchester United): Keane már a Nothingam Forestbe is nevett szerzett magának, de az igazi kibantakozása a Manchester Unitedben volt. Nem kevesebb, mint 7 címet nyert a csapattal. A két csapatban 114 és 326 mérkőzésen szerepelt, és 22 illetve 33 gólt szerzett.

7. Peter Smeichel (Manchester United, Aston Villa, Manchester City): A 8. helyezethez hasonlóan, ő is a Manchester United meghatározó alakja volt. 292 mérkőzésen védte a manchesteriek kapuját. A United mellet még az Aston Villa-ban és a Manchester City-ben is eltöltött 1-1 szezont és mindtkét csapatnál 29 mérkőzésen lépett pályára.

6. Paolo di Canio (West Ham, Sheffield Wednesday, Charlton): Bizonyára mindenki emlékszik a Wimbledon elleni találatára, amit az akkori évben az év góljának választották. A játékos Összesen 190 mérkőzésen szerepelt és 60 gólt szerzett.

5. Cristiano Ronaldo (Manchester United): Ismét egy vörös ördög, aki a listán szerepel. 2003-2009-ig szerepelt a manchesteri klubban, amelyeken 84 gólt szerzett. Később a Real Madrid vette meg 80 millió fontért.

4. Zola (Chelsea): A Chelsea legengás középpályása apró termete ellenére óriási játékos volt. 229 mérkőzésen 59 gólt szerzett, majd később menedzseri pályára lépett.

3.Eric Cantona (Leeds United, Manchester United) A szavazatok szerint, ő mindenidők legjobb Manchester United játékos, és ezzel elis árultam, hogy több nem lesz a listánkon. 172 mérkőzésen szerepet és 73 gólt szerzett.

2. Dennis Bergkamp (Arsenal): A játékos 1995-ben érkezett az Arsenal csapatához és tagja volt a 2003-2004-es veretlen csaptnak. 316 mérkőzésen 87 gólt szerzett, ám Bergkamp nem csak a góljairól, hanem a gólpasszairól is híres volt. Fantasztikus szeme volt a pályán.

1. Thierry Henry: (Arsenal): Úgy érzem nem meglepő az ő ittléte, hiszen igazi ágyús lába volt. 254 mérkőzésen 174 gólt szerzett, ami a mai napig klubbcsúcs, és még biztos az is marad egy ideig. Mindenki nagyon sajnálta, mikor eligazolt a Barcelonához, de talán egy nap még visszatér.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

13 éve
Törölt felhasználó
Mai napig nem értem Henryt...
Főleg, hogy a Barcához ment.
13 éve
Törölt felhasználó
Lehet hogy akkor alapították de ottvan hogy ez a Premier ligából van, ami olyan régóta nincs.
13 éve
Törölt felhasználó
úgy, hogy attól még, hogy megalakult a csapat, nem egyből bajnokságba mentünk... szerinted 1886 pont indítottak 20 csapatot? az első szezonunk amúgyis 1893-ban volt és a 2. osztályban indultunk.
13 éve
Törölt felhasználó
ha 123 éve van angol labdarúgó szövetség és 125 éve Arsenal ,akk előtte hol játszottunk? Nem csesztetlek,kíváncsiság
13 éve
Törölt felhasználó
123 éve alapították az angol labdarúgó szövetséget, addig egy-két ember megfordult a ligában! ;)

Szólj hozzá