Hírek /

Mindenidők 10 legjobb Premier League játékosa

A Talksport nemrégiben elindított egy szavazást az oldalán, amire a szurkolók szavazhattak, most pedig nyílvánosságra hozták a végeredményt. A szurkolók mindenidők legjobb Premier Leauge-s játékosára szavazhattak. Az eredmény a következő:

10. Jürgen Klinsmann (Tottenham): A játékos kétszer is megfordult Angliában, és mindkétszer a Spurs csapatában. Először 1994-95 ös szezonban, ahol 41 mérkőzésen 21 gólt szerzett, utána pedig az 1997-98-as szezonban, ahol 15 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

9. Patrick Viera (Arsenal, Manchester City): Az ő nevét mindenki ismeri, hiszen nem kevesebb, mint 279 mérkőzésen lépett pályára Arsenal mezben, és a mérkőzéseken 49 gólt szerzett. Talán az, hogy később visszatért Angliába, de a kisebb manchasteri klubhoz, kicsit visszábbvonta az iránta érzett tiszteletet, de tény, hogy az Arsenal egyik legendás alakjáról beszélünk, aki tagja volt a veretlen csapatnak.

8. Roy Keane (Nothingam Forest, Manchester United): Keane már a Nothingam Forestbe is nevett szerzett magának, de az igazi kibantakozása a Manchester Unitedben volt. Nem kevesebb, mint 7 címet nyert a csapattal. A két csapatban 114 és 326 mérkőzésen szerepelt, és 22 illetve 33 gólt szerzett.

7. Peter Smeichel (Manchester United, Aston Villa, Manchester City): A 8. helyezethez hasonlóan, ő is a Manchester United meghatározó alakja volt. 292 mérkőzésen védte a manchesteriek kapuját. A United mellet még az Aston Villa-ban és a Manchester City-ben is eltöltött 1-1 szezont és mindtkét csapatnál 29 mérkőzésen lépett pályára.

6. Paolo di Canio (West Ham, Sheffield Wednesday, Charlton): Bizonyára mindenki emlékszik a Wimbledon elleni találatára, amit az akkori évben az év góljának választották. A játékos Összesen 190 mérkőzésen szerepelt és 60 gólt szerzett.

5. Cristiano Ronaldo (Manchester United): Ismét egy vörös ördög, aki a listán szerepel. 2003-2009-ig szerepelt a manchesteri klubban, amelyeken 84 gólt szerzett. Később a Real Madrid vette meg 80 millió fontért.

4. Zola (Chelsea): A Chelsea legengás középpályása apró termete ellenére óriási játékos volt. 229 mérkőzésen 59 gólt szerzett, majd később menedzseri pályára lépett.

3.Eric Cantona (Leeds United, Manchester United) A szavazatok szerint, ő mindenidők legjobb Manchester United játékos, és ezzel elis árultam, hogy több nem lesz a listánkon. 172 mérkőzésen szerepet és 73 gólt szerzett.

2. Dennis Bergkamp (Arsenal): A játékos 1995-ben érkezett az Arsenal csapatához és tagja volt a 2003-2004-es veretlen csaptnak. 316 mérkőzésen 87 gólt szerzett, ám Bergkamp nem csak a góljairól, hanem a gólpasszairól is híres volt. Fantasztikus szeme volt a pályán.

1. Thierry Henry: (Arsenal): Úgy érzem nem meglepő az ő ittléte, hiszen igazi ágyús lába volt. 254 mérkőzésen 174 gólt szerzett, ami a mai napig klubbcsúcs, és még biztos az is marad egy ideig. Mindenki nagyon sajnálta, mikor eligazolt a Barcelonához, de talán egy nap még visszatér.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

9 éve
Törölt felhasználó
Mai napig nem értem Henryt...
Főleg, hogy a Barcához ment.
9 éve
Törölt felhasználó
Lehet hogy akkor alapították de ottvan hogy ez a Premier ligából van, ami olyan régóta nincs.
9 éve
Törölt felhasználó
úgy, hogy attól még, hogy megalakult a csapat, nem egyből bajnokságba mentünk... szerinted 1886 pont indítottak 20 csapatot? az első szezonunk amúgyis 1893-ban volt és a 2. osztályban indultunk.
9 éve
Törölt felhasználó
ha 123 éve van angol labdarúgó szövetség és 125 éve Arsenal ,akk előtte hol játszottunk? Nem csesztetlek,kíváncsiság
9 éve
Törölt felhasználó
123 éve alapították az angol labdarúgó szövetséget, addig egy-két ember megfordult a ligában! ;)

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek