Rendkívül sima, 4-0-ás győzelmet aratott az Arsenal az első barátságos mérkőzésén, a maláj válogatott ellen.

Arséne Wenger és csapata mintegy 70 ezer néző előtt játszott Malajziában, ami nem csoda, hiszen az Arsenal a harmadik legnépszerűbb csapat Ázsiában a Manchester United és a Liverpool mögött. Az Arsenal legutóbb 1999-ben járt Malajziában, most pedig üzleti célok miatt tértek vissza ide, szakítván a több éves ausztriai edzőtáborozással.

A francia mester a kezdő tizenegyben lehetőséget biztosított a két fiatal ágyúsnak, Carl Jenkinsonnak és Ryo Miyaichinek, rajtuk kívül azonban a már jól ismert arcok játszottak: Szczesny - aki átmenetileg a 13-as mezben védett -, Vermaelen - ő volt a kapitány - Koscielny, Song, Wilshere, Ramsey, Chamakh, Gibbs és Walcott alakította ki a csapatot. Egyes pletykák szerint Wenger Nasrit akarta volna kezdetni, de a francia középpályás valamilyen ok miatt elkésett, így már csak a pad jutott neki.

Az Arsenal a mérkőzés kezdeti szakaszában nehezen vette át az irányítást, de még így is összejött a vezetés. Az ötödik percben Jack Wilshere tört be az ellenfél tizenhatosán belül, s ott már csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőpontra Aaron Ramsey tette le a labdát, aki magabiztosan küldte a hálóba azt, így módosítva 1-0-ra az eredményt.

Ezek után a labdabirtoklás fokozatosan csökkent az Arsenal kárára, így nem egyszer kellett a védelemnek beavatkoznia, hogy megállítsák a helyieket a támadásban. Thomas Vermaelen remek szereléseket mutatott be, és az új igazolás, Carl Jenkinson is jól tette a dolgát. Wojciech Szczesnynek egyszer kellett igazán játékba avatkoznia, egy szabadrúgást követően kellett kipöccintenie a labdát szögletre.

Elöl azonban fokozatosan kezdte magát összeszedni a csapat. Walcott és Miyaichi több alkalommal villogtatták kivételes gyorsaságaikat. Sajnos Marouane Chamakh újfent nem fogott ki jó napot: bár a marokkói többnyire megbízhatóan passzolgatott, a csatár helyezkedései még bőven hagynak kívánnivalót.

Az Arsenalnak végül sikerült is megszereznie a második gólt: Ramsey remek mélységi labdát adott a beinduló Walcottnak, aki remekül pöccintette a maláj válogatott kapus feje fölött a játékszert. Ezt követően az Arsenal, a sok szabálytalanság mellett is dominált, külön jó volt látni a két szélső védő, Jenkinson és a Gael Clichy helyét átvevő Kieran Gibbs jó teljesítményét a beadások terén.

A második félidőre - ahogyan várható is volt - több ponton változtatott Wenger. A kapuba Vito Mannone állt be, a mezőnybe pedig Squillaci, Djourou, Traoré, Frimpong, Denilson, Rosicky és Vela váltotta Szczesnyt, Vermaelent, Koscielnyt, Gibbst, Songot, Wilshere-t és Chamakhot. A csapat igazából csak eztán pörgött fel, Rosicky remekül irányította az egységet, s Traoré is villogott a bal szélen.Jenkinson a jobb oldalon egyre többet húzódott fel a támadásokat illetően, s a fiatal angol többször is bizonyította rátermettségét a beadásokat és a keresztlabdákat illetően.

A harmadik gólra sem kellett túl sokat várni, az 58. percben Rosicky remek ütemben passzolt Velának, aki, becsapván a védőjét, egy hozzá oly' közel álló átemelős találattal alakította az eredményjelzőt 3-0-ra.

A 66. percben pedig érkeztek a nagy nevű játékosok is, Arshavin, Nasri, van Persie és Sagna, akik Miyaichit, Denilsont, Ramseyt és Jenksinot váltották. A helyszíni beszámolók alapján a brazil középpályás nem volt boldog Wenger döntésével, s dühödt arccal egyenesen a játékoskijáró felé vette az irányt - révén, hogy csak húsz percet kapott.

A sztárok közül Nasrin egy percig nem látszott a hetek óta tartó huzavonája, a francia középpályás lelkesen próbálkozott a különböző cselekkel és passzokkal, ám ezek során sajnos nem koronázta siker a cselekedteit. Arshavin is élt a játékkal, egy remek csellel át tudta magát játszani a védőjén, s végül ő készítette elő az utolsó gólt, amit Tomas Rosicky fejelt az ellenfél kapujába.

Az Arsenal tehát 4-0-ás győzelemmel kezdte meg a felkészülés meccseket illető részét, a csapat csütörtökön Kínába repül, ahol tovább fogják folytatni az edzéseket, a következő barátságos pedig 16-án, magyar idő szerint 13:30-kor kezdődik majd.

A weboldalunkon végül Aaron Ramsey lett a meccs embere, róla batti már el is készítette a videót, ami meg is található a videótárunkban. A walesi játékos mellett meggyőző teljesítményt nyújtott még Jenkinson, Vermaelen, Walcott, Traoré, Rosicky és Arshavin is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (193)

13 éve
Törölt felhasználó
Az a probléma gyerekek,ha Sneider a united-é lesz ott van már Young is,fúú srácok fel kell kötni a gatyát,tudjátok mi a felháborító?
Hogy Gerrardért nem harcol a real a barca?
Drogba nem kell senkinek?
A többi csapat sztárjait miért nem akarják ah iéna klubok?Miii?
Miért mindig az arsenal drukkereknek kell lerágni a körmüket,hogy ne távozzanak a kedvenceink?
Mondjátok meg így 2011 ben,miért kellett Henry-t eladni?
Ha mindene a klub,miért lehetett köré építeni egy megfelelő minőségű keretet,egy klubnak fontos hogy legyenek elkötelezett játékosai,miért kell hűséges játékosoktól megválni,miért nem lehet elérni,hogy innen menjen nyugdíjba,na látjátok ez az amit rosszul csinál a klub,és akármennyire nem szeretem a united Giggs akkor is egy nagy példakép footballban,mert akár Scholes de még jó pár név,aki a uniteddel nem két évet húzott le,ehelyett mi van,ugye nem költünk nagy összegeket kis összegekből itt lesznek nálunk az ismeretlen játékosok sztárok,aztán eladjuk őket,hűség nulla, a klub lemond jobb összegért,
amíg nem lesznek nagy "öregek",addig csökken a vonzereje a csapatnak.
Ennyit erről!

Szóvla Wengerkém kösd fel a gatyát,mert még lenne bőven kit igazolni,ha már ennyi ideje spórol a klub és mindig a stabil pénzügyi helyzetről beszél,pont most lehetne lépés előnyhöz jutni,hogy dúsgazdag a klub és végre meg befektetni,megtérülne ,nem értem nem értem nem értem miért nincs így!
A barca minuszos klub,ez elgondolkodtató,hogy 2011 ben egy klubnak az a legfontosabb hogy plusszal zárj az évet, valamikor a fegyvergyáriak nem azért alapították a klubot,hogy holmi gazdag pohos üzletemberek a stabil megélhetésért és stb. okok miatt fektessenek a klubba,hanem mert ez a csapat neve az Ágyúsok és egy ágyúnak mindig tüzelnie kell!
13 éve
Törölt felhasználó
Azért nincs hír, mert Wenger mindenkit elkussoltatott! :) Ha már Wenger.... Ma nyilatkozott egy olyat, hogy fel van háborodva Xavira, amiért mindenféle marhaságot összehord Cescről és nagyon elege van már a Barcások színjátékából!
13 éve
Törölt felhasználó
Koscielny:
“I feel different to last season because I was a new player then,”

“It was different but now I know other players, I know everybody so I feel better this year and I am more comfortable with the language and everything.

“I got better as I played games last season. I played more than 40 games and for a new player that is good news. Now I want to be more regular in the new season and more determined when the games are difficult.”
13 éve
Törölt felhasználó
Nemá, hogy nincs új hír...
13 éve
Törölt felhasználó
Az Arsenal.com szerint 13:30-kor kezdődik ;)

Szólj hozzá