Az Arsenalnál keresve sem lehet olyan megosztó személyiséget és játékost találni, mint Nicklas Bendtner. Tulajdonképpen egyik szurkolót sem lepte meg az a hír, amelyben az egyik Arsenalhoz közeli szakember arról beszélt, hogy Bendtner egója bizony már a plafonon is túl van, s ha néha-néha elront egy ziccert, az nem az ő hibája, hanem a körülményeké.

Bendtner arsenalos karrierjére is vegyes érzelmekkel lehet majd visszaemlékezni így, hogy a váltás már a levegőben lóg. Bármikor vissza tudunk emlékezni a Porto,vagy a Leyton Orient elleni mesterhármasaira, vagy a 2009/10-es szezonban, a Wolverhampton ellen fejelt góljára a 94. percben.

A másik oldalról pedig még élénken él bennünk a kép, amelyen Bendtner, mint egy védő, pont a saját csapattársa lövését blokkolta a Liverpool kapuja előtt valamelyik BL-meccsen, s bizony elég arra gondolni, mi lett volna idén a Barcelona elleni visszavágón, ha a katalánok kapuja előtt nem ő, hanem mondjuk van Persie van.

Bendtner élete a pályán kívül is eléggé aktív volt. Miközben a különböző sajtóorgánumok heti rendszerességgel közöltek vele olyan interjúkat, hogy bizony ő a világ legjobb játékosa, addig a dánt láthattuk már egy szál alsógatyában mulatozni valamelyik pubban. A kedvencünk viszont mindenképpen az volt, amikor 2009 nyarán az 52-es mezszámra váltott, így válván hivatalossá is nehéz bombázóvá. Az pedig a szó legszorosabb értelmében is az ő számlájára volt írható, hogy azokat a szurkolókat, akik a korábbi, 26-os számmal kérték a mezét, kárpótolta a klub Nicklas saját költségén keresztül.

Bendtner tehetségét azonban egy percig sem lehet elvitatni, csak félő, hogy rosszkor volt rossz helyen, ami viszont nem egy játékossal fordult már elő. Az Arsenal az elmúlt években ugyanis egy új formációt dolgozott ki, amelyben mindössze egy középső ék szerepel. Bendtner pedig lényegében sohasem volt elég jó, hogy meccselhessen van Persie-vel ezért az egy szem helyért, ráadásul Chamakh érkezésével túl sok dudás lett a csapatban, hogy elférjenek egy helyen.

Így tehát a váltás mindenképpen kódolva volt a helyzetben, s az Arsenal legegoistább játékosa heteken, de az is lehet, hogy napokon belül új csapatban boldogíthatja majd a szurkolókat. Az nem kérdés, hogy az Arsenal ezzel jól jár, mint ahogy Bendtner is, akinek a karrierje új löketet kaphat egy olyan együttesnél, ahol a saját eredeti posztján játszhat. 23 évesen még semmiről nem késett le, bőven van ideje még bizonyítani. Kérdés, hol.

A Mirror szerint a legesélyesebb csapat Bendtner leigazolására a német bajnok Borussia Dortmund együttese lehet, de Portugáliából is akadnak kérők a Sporting vagy Benfica részéről. Könnyen lehet, hogy Bendtner más, nagyobb csapatban is kiköthetett volna, ám a Bayern München, és sok más angol klub (Bolton, Fulham, Aston Villa) nem volt hajlandó kifizetni az Arsenal által megszabott 12 millió angol fontot.

Az azonban jelzésértékű, hogy a játékos nem utazott el az Arsenallal a csapat ázisai túrájára, a BBC értesülései szerint pedig Bendtner már külföldön tárgyal a többi klubbal. Könnyen lehet tehát, hogy a dán királyfi arsenalos karrierje napokon belül a végére ér.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Te szereted az IHM-et? : )
13 éve
Törölt felhasználó
Nocsak tényleg :D Csodálkoztam is, hogy Ramsey nem szokott ilyen pofákat vágni! :)
13 éve
Törölt felhasználó
ya ramsey a 13.-on van
13 éve
Törölt felhasználó
Az nem Ramsey, hanem Jenskinson :D
13 éve
Törölt felhasználó
9.képen nem Jenkinson van?

Szólj hozzá