A jövő héten már megkezdődik az Arsenal felkészülési a 2011/12-es szezonra, előbb még a colney-i edzőközpontban, később pedig a pályákon is.

Az Arsenal, szakítva a többéves hagyománnyal, ezúttal nem Ausztriába jön edzőtáborozni és néhány barátságos meccset játszani, hanem egy bő hét erejéig Ázsiába látogatnak, ahol egy maláj és egy kínai csapattal fognak találkozni.

Mivel a túra csak marketingfogás lehet az ázsiai szurkolók felé nyitni vágyó menedzsmentnek, a szurkolókban felmerülhetett az is, hogy Wenger csak a fiatal játékosokat viszi el, ám a francia cáfolta ezeket a spekulációkat.

"Az ázisai túra mindenképpen izgalmas és érdekes élmény lesz mindenki számára. Teljesen más körülmények között fogunk élni egy kis ideig, s nagyon fontosnak tartom, hogy legyen egy ilyen közös élményünk." -mondta Wenger a csapat hivatalos weboldalának.

"Ez egy kiváló lehetőség a számunkra, hogy fejlesszük a játékunkat. Természetesen majd meglátjuk, hogy ki milyen formában lesz a nyári vakáció után, mintahogyan azt is, hogy lesznek-e új érkezőink addigra. Ha igen, akkor azon kell lennünk, hogy mihamarabb beillesszük őket a keretünkbe."

Wenger azt is elárulta, hogy sokáig vonakodott elfogadni a menedzsment kérelmét az ázisai túrát illetően, de végül beadta a derekát.

"Hosszú ideig ellenálltam ennek a törekvésnek, ugyanakkor az is tény, hogy a Premier Liga egyre inkább ismertté válik az egész világon, s fontos, hogy mi is fejlesszük a rajongói bázisunkat - mindenfelé." - tette hozzá.

"Kína egy erőteljes ország, ahol a futball még csak most bontakozik ki. A Premier Liga pedig már egy világmárka, és érthető okok miatt nem hagyhatjuk ki azt az országot, ahol potenciálisan számos új szurkolónk lehet."

"A szervezés mindenféleképpen remek lesz, mintahogy az ellátásra sem lesz majd okunk panaszra. Néhányan valóban aggódnak néhány részletkérdés miatt, ugyanakkor én nem tartom hátrányosnak azt sem, hogy meglehetősen sokat kell utaznunk a túra miatt."

"Az pedig, hogy a múltban Japánban is dolgozhattam, csak előnyt ad ilyen téren, hiszen így ismerem mind Malajziát, mind Kínát."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

13 éve
Törölt felhasználó
Silvestre ? O'shea ? Jézusom... :D Nem ismétlődhet meg még egyszer, hogy Silvestre után O'Sheat is ránk sózza a MU!!
13 éve
Törölt felhasználó
O'shea????? :D :D akk mar ikább jöjjön Silvestre :D :D :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
O'Sheavel ne ijezgessenek már! Lukaku fölösleges lenne, Cahill kell egyedül abból az 5ösből na meg Gervinho! (ha ő még nem lenne meg...)
13 éve
Törölt felhasználó
úristeeen:D
remélem valamelyi újságíró agyszüleménye,Lukaku jöhet
13 éve
Törölt felhasználó
Hogy legyen min csemegézni!

Az Arsenal a hírek szerint Bartonra, O'Shea-re, Cahillre és Gervinhora hajt és Lukakuért meg klubrekordot döntenénk de nekünk NINCS szükségünk Lukakura!

Szólj hozzá