Befejeződött az angol Premier Liga 2010/11-es idénye; a 38. fordulóban az Arsenal azzal a reménnyel vágott neki a Fulham elleni mérkőzésnek, hogy egy győzelemmel, és egy kedvező fordulató Bolton-Manchester City végeredménnyel az övéké lehet a harmadik hely a tabellán, s így az automatikus BL-hely a főtáblán.

Arséne Wenger az Aston Villa elleni meccset követően négy helyen változtatott a kezdőn, így kaphatott helyet a csapatban Djourou, Diaby, Nasri és Chamakh is a zárófordulóban.

A mérkőzés tipikusan nyárváró hangulatban telt, a labdabirtkolási fölényt az Arsenal illette, de nem sikerült Schwarzer kapuja közelébe jutni.

Ellenben a Fulhamnek. Egy kapitális védelmi hibát követően a hazaiak el tudták vinni a labdát Gibbs mellett, a bejátszott játékszert pedig Steve Sidwell pöckölte be Szczesny kapujába a 26. percben.

Az Arsenal ezt követően igyekezett rögvest válaszolni a Fulham góljára, így született meg három perccel később egy Diaby-Chamakh-Diaby-Van Persie kombináció eredményeképpen az egyenlítő találat. A holland csatár egyébként új rekordot írt, ő az első Premier Liga játékos, aki sorozatban kilencszer is eredményes volt idegenben.

A félidőig nem változott az eredmény, majd a negyedórás szünet után a csapatok ugyanabban a szellemben jöttek ki a pályára. Az Arsenalnak meg volt a labdabirtoklási előnye, de pontatlanok voltak, s fejben nem a meccsre koncentráltak. Így az 56. percben Bobby Zamora ismét megszerezte a vezetést, amikor fejjel talált az Arsenal kapujába.

Magyar vonatkozásúlag pedig: az egész évben nélkülözött Gera Zoltán a 70. percben állt be, ám négy perccel később máris mehetett zuhanyozni. A középpályás rendkívül csúnyán próbálta szerelni Vermaelent, amely megmozdulást Martin Atkinson játékvezető kiállítással honorált. A belga védőnek szerencsére nem esett baja, ám a Fair Play táblázaton addig élen álló Fulhamnek sokba került Gera piros lapja, ugyanis így az utolsó Európa Liga-érő helyet a kieső Blackpool kaparintotta meg.

Végül a Wenger által beállított hármas az utolsó percben aratta le a gyümölcsöt, Theo Walcott egy bevállalós lövéssel kiegyenlített, s mentette meg az Arsenal megtépázott becsületét attól, hogy egy újabb vereséggel búcsúzzanak a szezontól.

A Manchester City 2:0-ra nyert a Bolton ellen, s így az övéké lett a harmadik hely, s a BL-főtáblás hely. Az Arsenal ezért egy selejtezőt kell majd játszania.

Az Arsenal szezonja pedig egy 2:2-es döntetlennel ért véget, de várhatóan a csapat rövidest közli a programját a 2011/12-es felkészülési idényre.

Felhívjuk olvasónik figyelmét, hogy a Facebook oldalunkon várjuk a szavazatokat, hogy ki volt a szezon Arsenal-játékosa.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (222)

13 éve
Törölt felhasználó
cudar57! Nálad a tiszteletem ;)
13 éve
Törölt felhasználó
srácok , nem tudtok arról vmit, hogy mikor lesz annak a sorsolása, hogy kivel játszunk selejtezőt???
am itt egy másik cikk wenger szájából
http://www.givemefootball.com/premier-league/well-spend-if-we-have-to---wenger
MR. WENGER, WE HAVE TO!!!!!!!!!!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Figyelj Everlast ,én bennem is benne van h az EL nyerhető lenne.
13 éve
Törölt felhasználó
Remélem nem jutunk be a BL-be, mert már abszolut nem hiányzik egy újabb Barca elleni meccs, aztán égünk ország világ előtt, mondhatja valaki hogy nincs igazam, de szerintem akárhogy erősíthet Wenger a nyáron még mindig nem fogjuk tudni felvenni a versenyt az elittel. A BL helyett egy Európa liga passzolna ehhez a csapathoz, az még nyerhető volna, és bocs de én szurkolói szemmel nézem, nem üzleti szempontból, mert tudom hogy a BL 10x több pénzt hoz.
13 éve
Törölt felhasználó
Nem Wengerrel van a hiba és az ő motivációs képességeivel, hanem a szurkolók hozzáállásával. Kitartani kitartanak a csapat mellett, ami becsülendő, viszont mindenki rinyál és csak rinyál. Nem szeretem én sem, hogy nem nyerünk semmit, de nem az a szurkolás, hogy állandóan szidom azt a csapatot, amelyiket szeretem... Az itt a legnagyobb gond, hogy a szurkolók csak kritizálni tudnak, ami átvetítődik a játékosokra. Persze, hogy én is kedvetlenül, meg teljesen motiválatlanul játszanék, ha mindenki csak szidna és nem bízik bennem. Persze kell a kritika és néha a szidalom, de nem úgy, hogy csak az nem hibás, akit nem cseréltek be. Egyeseknél még az is hibás, aki épp sérült. Szurkolni kéne, nem picsogni. Én kitartok Wenger mellett, hiszen 2000 előtt is költött, amikor még volt lehetősége Hill-Wood alatt, csak azóta eléggé irreális összegek repkednek a piacon. Bár igaz, hogy egy kicsit önfejű az öreg...

A meccshez pedig annyit, hogy számomra egyetlen dolog miatt volt érdemes megnézni a meccset, az pedig Gera és hogy a szurkolók nem csak akkor skandálták a nevét, mielőtt és mikor becserélték, hanem akkor is, miután buta módon kiállíttatta magát. Pedig szurkoltam neki, hogy szép búcsúja legyen.

Szólj hozzá