Az Arsenal 2005 után nagy fiatalításba kezdett így sok ismeretlen fiatal és tehetséges játékos került a klubhoz.

Wenger folyamatosan építette be fiait a csapatba. Idővel a sok zöldfülűből érett, kész játékos lett. A híressé és klasszissá vált játékosok zöme a hírnév és elismerés hatására elkezdett más klubok felé kacsingatni. Végül több játékos is eligazolt a csapattól.

Úgy gondolom senkinek se kell bemutatni Alex Hlebet, Mathieu Flaminit, Emmanuel Adebayort és (a kevésbé ismert) Lassana Diarrat. Ők egykoron az Arsenal játékosai voltak, de amint sikeresek lettek, távoztak a csapattól.

Hleb tulajdonképp a Barca kispadjára igazolt. A katalán csapatnál a csillagokat leígérték neki az égről, végül a fehérorosz oda is igazolt, hátatfordítva Wengernek, aki sztárt csinált belőle. Hleb még abban az évben megbánta a távozását és folyamatosan hangoztatta, hogy élete legrosszabb tette volt a barcelonai papírok aláírása.

Flamini is Hlebhez hasonló sorsra ítéltetett, miután távozott. A francia játékos kulcsembere volt az Arsenalnak az utolsó évében, majd amint távozott, rögtön a kispadon kötött ki. A Milanban azóta majdnem minden poszton megfordult, de mai napig sem kulcsembere az olasz csapatnak.

Adebayor az egyik leggólerősebb csatár volt Angliában a távozása előtt. A rivális Manchester Cityhez igazolt, azol a sok csatár miatt elvétve kapott lehetőséget. Jelenleg Madridban van szerencsét próbálni.

Lassana Diarra fél szezont töltött az Arsenalban, ezalatt csak néhány meccsen játszott. Lass folyamatosan elégedetlen volt és többször kritizálta Wengert is.

Az említett játékosokban az a közös (Diarra kivételével), hogy mindannyian Wenger keze alatt értek sztár játékossá, de amint a legmagasabb szintre kerültek, el is hagyták az Arsenalt és a távozásuk után nem sokkal vissza akartak térni egykori csapatukba.

Vajon miért esett vissza a játékosok teljesítménye? Úgy tűnt, hogy ugyanazok a középszerű játékosok maradtak, akik voltak az Arsenalba való igazolásuk előtt. Wenger a maximumok maximumát hozza ki a játékosokból, vagy mi a sikere kulcsa?

Egy biztos: minden távozó játékos egy idő után vissza szeretne térni az Arsenalba.

A sajtó jelenleg Lassana Diarraról cikkez, ami azért is érdekes, mert a francia az ittléte alatt folyamatosan kritizálta Wengert és az Ő filozófiáját. Ezek után vajon miért akarhat mégis visszatérni?

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

13 éve
Törölt felhasználó
Athlon!

Sajnos a Song - Flamini kettős a feltételezés szintjén meg is reked, de igen el tudtam volna képzelni őket egymás oldalán játszva. Két védekező középpályás? És a Song - Wilshere kettős? Flamini játékát inkább Jack-ével vonnám párhuzamba, mintsem Song stílusával - ebből kiindulva pedig simán tudtak volna egymást mellett játszani, anélkül, hogy túlzottan defenzívvé vált volna a taktika.
13 éve
Törölt felhasználó
Hleb már a Stuttgartban elismert játékos volt,az Arsenal-ban csak szintet lépet.
Sokszor nyilatkozott arról,hogy a nyelvvel nem igazán volt kibékülve,és Pep sem sokszor szavazott neki bizalmat. Így valljuk meg nem könnyű teljesíteni.

Flamini a 'nagy öregek' áldozata lett a Milan-nál,de valószínűleg az álmai valóra váltak,mivel kedvenc csapatával bajnoki címet nyert idén,és nem is keres keveset.
Neki talán a jövő év hozhat áttörést.

Adebayor távozásának okairól már sokszor hallottunk,olvastunk,én még mindig nem tudom pontosan,hogy melyik állítás igaz,és melyik nem,talán az igazság a két álláspont között van,mármint hogy Adebayor-t elküldte Wenger, de ebben a togóinak is nagy része volt,gondolok itt elsősorban a magas fizetési igényeire.
Hleb mellett leginkább ő nem találta meg a számításait,és eljutott odáig,hogy a szerződésben álló klubjai közül egyiknek sem kell igazán,szóval nagyon úgy néz ki,hogy nyáron egy 3. csapat jöhet majd képbe,már amelyik meg tudja fizetni.

Diarra csak is magának köszönheti,hogy nem futotta be a neki jósolt karriert.
Forrófejűsége,és türelmetlensége nem éppen a legjobb tulajdonság az menedzserek szemében,pedig Lass többre hívatott játékos,nem hiszem,hogy a Real Madrid lesz pályafutása utolsó,vagy utolsó előtti klubja. Egy igazi vándormadár.
13 éve
Törölt felhasználó
Azért nem játszanak máshol jól, mert teljesen beleszoknak Wenger taktikájába és csak a barcaban játszanak hasonló focit, ott meg Hleb nem tudta megmutatni igazán mit tud. (sztem ez az ok)
13 éve
Törölt felhasználó
Flamini távozása nagyon gáz volt...
De én Hlebet is szerettem csak nem tudtam, hogy egy képmutató faszkalap. >:-(
13 éve
Törölt felhasználó
hát igen Flamoney nagy ér vágás volt---elcseszték..és remélem egyik sem tér vissza kivéve Henryt...

Szólj hozzá