Az Arsenal a legmagasabb szinten, a legerősebb bajnokságban kell, hogy helytálljon. Vajon fontos a játékos tisztelete a klub iránt, vagy sem?

A profi szinten egy biztos: minden játékos tudja, hogy mit kell tennie azért, hogy a csapatát sikerre vezesse. Mélyen minden játékos tiszteli a csapatát és annak történelmét.

Fontos lehet az, hogy egy játékos éljen-haljon az adott együtteséért!? -Igen.
Elég csak az elkötelezettség és a bizonyítási vágy? -Nem.

Meghalnék a klubomért:

Chamakh nem titkoltan nagy Arsenal drukker. A Bordeauxban töltött utolsó szezonjában többször is kiemelte, hogy Ő mindenképp az Arsenalban akarja folytatni a pályafutását. A marokkói minden követ megmozgatott a távozás érdekében, még korábbi csapatának vezetőségével is összeveszett azért, hogy az Arsenalba igazoljon. Majd később Arséne Wenger meg is vette Őt. Chamakh a szezon elején erején és az elvártakon felül teljesített. Nem létezett számára elveszett labda. Úgy gondolom az Ő példája mutatja azt, hogy mennyire fontos az, hogy egy játékos ne csak tisztelje, hanem rajongója is legyen csapatának. A másik példa a 'meghalnék a klubomért' bekezdésre Jack Wilshere. Emberfeletti, amit a srác művel a pályán és azon kívül is. Kifejezetten tetszett, amikor azt olvastam a sajtóban, hogy szidalmazott egy Sp?rs mezes taxisofőrt.

Azokra a játékosokra lehet számítani akármikor, akik olyan szinten szeretik a klubjukat, hogy annak sikerességéért a lelküket kitennék. (Sajnos ilyen kevés van a csapatunkban.)

Elkötelezve:

Fabregas esetén ezt a szót sokszor hallhatjuk. A spanyol szíve más csapatért dobog így az ő és az Arsenal kapcsolatára maximum ez a jelző a helyes. Cesct már csak a szerződése (semmi más nem) tarja az Arsenalnál. Az éles helyzetekben láthattuk, hogy nem volt olyan harcias, mint 2-3 évvel ezelőtt és klub-hű társai.

Egy, csak a klub iránt elkötelezett játékos alkalomadtán vissza is húzhatja a csapatot.

Bizonyítási vágy:

Andrej Arsavint senkinek nem kell bemutatni -gondolom én. Az orosz az első fél szezonjában kiemelkedőt nyújtott. Arsavinon óriási nyomás volt érkezésekor és kötelező volt bizonyítania. Arsa a vártnál jobban teljesített, így gyorsan a szurkolók szívébe lopta magát, eztán jött a leeresztés. Arsavin egy világklasszis játékos, tele kreativitással, erővel és elszántsággal, de ezt sajnos csak akkor mutatja meg, ha nagy nyomás van rajta vagy épp 'szorul a hurok a nyaka körül'.

Egy olyan játékos, aki a korábban elért sikereiből próbál megélni, visszatartja a csapatot.

Összegzésképp: Hosszútávon (fontos, hogy hosszútávon) sokkal jobban járna a csapat olyan játékosok beépítésével, akik élnek-halnak a csapatért. Ilyen emberekre kell építeni az Arsenalt és az ideihez hasonló bakik is elkerülhető(bb)ek lehetnek. A 'más kategóriába' sorolt emberek pedig kiegészítő vagy csere embernek kiválóak lennének.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

13 éve
Törölt felhasználó
ericsson sztem tiszta hülyeséget mondasz fabregas nélkül sokkal jobbak vagyunk mint vele .. ha ő játszik akkor nagyából ráépül a csapat és ha jól játszik megy a többieknek is ha meg nem akkor meg veszve van minden.. ha meg nemjátszik akkor sokkal felszabadultabban játszik mindenki .. sztem adjuk el a fenébe énmár úgyis megutáltam Ramsey sokkal jobb lesz mint ő és ő hűségesebb is az 1szer 100 sztem Ramsey itt fejezi be a pályafutását .. szóval ennyit erről..
13 éve
Törölt felhasználó
A PÉNZ BESZÉL SAJNOS!!
13 éve
Törölt felhasználó
nem szabad elengedni Arshavint...szereti a klubot akár hiszitek akár nem.attol hogy nem mondja el minden percben hogy a takaroja is arsenalos ugyanugy szereti mint Jack vagy Chamakh...és én elégedett vagyok vele,sok meccset nyert meg idén is...mellesleg a legeredményesebb játékos a csapatban...
13 éve
Törölt felhasználó
tényleg kezdenek unalmasak lenni a nevekkel dobálózások:D

az rendben,ha valaki leírja néha-néha,mert akármikor felkerülhet a listára egy új játékos,és ugyanígy le is kerülhetnek arról a bizonyos listáról játékosok,de naponta 2-szer leírni:D
13 éve
én bízok azért Chamakhban....évelején ő cipelte a hátán az egész csapatot...és döntött már el egy pár meccset nekünk évelején....én őt semikéép sem adnám el...megvenném ha meg Arsha akkor a Denilson által beajánlott Willien-t mert tényleg jó játékos..a Barca és ellenünk is jó volt...na meg én Felipe Melo-t is...lehet hogy egy vadbarom meg minden de mégiscsak világklasszis és egy 10-15 milliért meg lehetne venni sztem....és akk még hoznám Hulk-t meg egy KH-t...és sztem így nem is lenne rossz... :) :) xD semmi értelme sincs ilyeneket írni....max ericsson kiröhög... :D :D

Szólj hozzá