Az Arsenal támadója, Robin van Persie bevallotta, hogy a labdarúgás mindig is fontos része volt az életének, egészen fiatal korától.

Az Arsenal TV-nek beszélt a holland, hogy három évesen már kint játszott az utcán, ügyelve arra, hogy mindig legyen nála egy labda, bárhová is ment.

A 27 éves játékos azt is elmondta, hogy Hollandiában a labdarúgás az egyik legfontosabb dolog, ez különleges. Erőt ad az embereknek, és képesek összegyűjteni minden érzésüket, emberi mivoltuknak.

Robin van Persie csodálatosan kezdte a 2011-es évet, ebben a szezonban 19 góllal házi gólkirály az összes versenyt figyelembe véve, 15 gól az angol Premier League-ben, 2 gól a Bajnokok Ligájában, és 1-1 gól a két hazai kupában.

A holland a múltjáról beszélt:

Másfél, két évesen, kezdtem el rajongani a labdákért, mindenféle labdáért, teniszlabdákért, pingpong labdákért, lufikért, foci labdákért, különböző méretekben érdekeltek.


Ezután kezdtem el játszani az utcán, amikor 3-5 éves voltam. Mindenhol, minden percben, csak a labdával voltam elfoglalva, nagyon szerettem.

A vásárláskor is magammal vittem a labdát, magammal vittem mindenhová a labdámat, minden áldott nap. Mikor iskolába mentem, akkor is magammal vittem a labdámat.

Az emberek könyveket hordtak a táskájukban, én a labdámat. Visszatekintve, idegesítő lehettet, de ez volt az életem, ez az életem, imádom ezt a játékot.

Hollandiában azt mondjuk, hogy nem a legfőbb dolog, de a második legfontosabb dolog az életben az a futball, ez valami különleges. A labdarúgás rengeteg mindent ad az embereknek, adhat szeretetet, örömöt, de adhat szomorúságot és sírást is. Ez azt mutatja, hogy a világon mindenhol különleges sport a labdarúgás.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
Vége Nasri szezonjának!

Samir Nasri Official
Guys just a update about my injury i will be out around 10days and 2weeks cant wait to come back
13 éve
Törölt felhasználó
Silem: Dr csernus is okos ,tanult pedig egy állat :D :D
Persie idén faszán tolja !! Simán befért volna az év csapatába is!!
13 éve
Törölt felhasználó
"A vásárláskor is magammal vittem a labdát, magammal vittem mindenhová a labdámat, minden áldott nap. Mikor iskolába mentem, akkor is magammal vittem a labdámat."

ebben a mondatban kicsit sok a szóismétlés, de fasza cikk.
13 éve
Törölt felhasználó
azért egy-két könyv nem ártott volna a labda mellé, néha nem nagyon tudja kontrollálni magát...
mondom ezt úgy hogy a holland egy nagy rajongója vagyok ^^
13 éve
Törölt felhasználó
Arohattéletbe az oldalon mér azvan kiirva hg szombaton lesz a mecsc?nagyba vasárnap van mindenhol...isten fa*zát eltoltam a programom erre...áhh -.-"...

Szólj hozzá