Először is gondolkozzunk el azon, hogy miért van az, hogy az Arsenal évek óta mindig ott van a legjobb négyben, de valami mindig hiányzott. Elgondolkodtam, hogy mi is lehet ez a kis plusz ami kéne a csapat győzelméhez. Több ok is eszembe jutott ezzel kapcsolatba, hogy miért is nem mi végzünk az első helyen.

Elsőnek foghatnánk a keretre, hogy nem megfelelő játékosok alkotják a keretet, és talán van benne némi realitás, de nézzük sorba. Kezdjük a kapussal. Valószínűleg megvan az Arsenal kapusa a következő évtizedre. Igaz, hogy Almunia nincs jó formába, és talán már nem is lesz, de egy bajnoki címet nem lehet csak a kapusra fogni. Lehmann ügye bár jó kapus volt, mégis vele is csak 2003-04-es bajnokit nyertük, pedig utána is ő volt a kapus. A védelembe pedig igaz, hogy most a Koscielny – Djourou páros nem a legmegfelelőbb, de 2 éve mivolt? Touré és Gallas mind a ketten remek közép hátvédek voltak, és mégse nyertünk. Sagna és Clichy pedig a posztjukon szinte a legjobbak. A középpályán ott van az egyik legjobb irányító a világon ( Fabregas ), ott van még Nasri, Song, Arshavin, Ramsey, Wilshere… mind-mind remek játékosok, de mivolt pár évvel ezelőtt? Hleb, Flamini, a régi Rosicky.. velük se sikerült bajnoki címet nyerni. Csatárok végül van Persie, Bendtner, Chamakh. Adebayorral ugyanúgy nem nyertünk semmit, mint velük. Tehát a keretre nem lehet fogni, ennél mélyebbre kell ásni.

Ha esetleg mégis a kerettel lenne gond, akkor ott lenne a pénz, hogy vegyünk új játékosokat. Nem lenne elegendő összeg a sok tarozás miatt? Talán ez az igazi ok? Ez is lehet, de akkor kétlem, hogy Wenger kiadott volna 10 millió fontot egy ismeretlen játékosért… Más kérdés, hogy bejött neki, de nem adott volna ki ennyit érte, nem kockáztatott volna, ha nem lenne még a tárcába, úgyhogy erre se lehetne fogni.

Aztán elgondolkodtam, hogy talán a háttérstáb nem végez megfelelő munkát, és itt meg is akadtam, mert őket nem ismerem. Erről ennyit.

Aztán gondolkodtam Wengeren. Talán  a makacssága miatt van ez? Azért, hogy csak fiatalokkal hajlandó dolgozni? Velük akarja megmutatni, hogy mit is tud ő csinálni? Ezt már bizonyította számtalanszor, és nem hiszem, hogy ő ezt nem tudná. De ha mégis, akkor a főnökség miért nem rúgja ki? Miért nem hoz ide olyat embert aki költené is a pénzt? Vagy talán a főnökségnek nem áll szándékába a győzelem? Az számít nekik, hogy minél több nyereség származzon? Talán igen, de nem hiszem, hogy zsugoriak ülnének az Arsenal főnöki irodájába, mert van ott pénz rendesen, nem hiszem, hogy 1-2 millió font sokat számítana nekik.

Egyenlőre ennyi okra jutottam , de ezek se adnak választ a sok miértre, hogy miért is nem nyerünk semmit, és hogy , Wenger miért is nem költ és még sorolhatnám…  pusztán egy gondolat menet ment végig az agyamon, amit szerettem volna megosztani veletek, és amiért áll a tulajdonomban egyféle „hatalom” , hogy kitehetem az ilyet az oldalra, ezért ezt meg is tettem.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

13 éve
Törölt felhasználó
Hoppá picit hosszúra sikeredett bocsánat :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
meg sztem a védelembe mindenki hajt nézzük sorba
szcsesny- sztem mindent elmond hogy 20 évesen a kezdő kapus az arsenalban
sagna-vermaelen-Dj/Koszi-glichy -sagna az minden meccsen futkározik fel le vele nem lehet gond.Verma az tavaly a vezérünk volt a kövi szezonban nem tudom milyen lesz de ha olyan mint tavaly őt se lehet kivenni.Dj és Koszi azok még fiatalok is és még csak fejlődnek+ebben az évben vezér egyéniségeink a csapatnál glichy meg annyi hogy nem tud jól beadni de ő ennek a csapatnak az egyik vezére gondoljunk csak bele mióta van itt
wilshere-song sztem róluk mindenki tud mindent hozzájuk nem kell kommentelnem
nasri-fabregas-arshavin -nasri az egyik aki sorba adja a labdákat cselez lő stbstb és ő is elég rendesen futkározik.Fabregas na igen ő az aki nem hajt minden meccse de már csak a jelenléte is nagyon fontos a csapatnál és sztem őt tudja mindenki és sztem azért nem nyujt mostanában olyan jó teljesítményt mert egy játékos karrierjében elég gáz az hogy lesérül felépül lendül vissza ujra lesérül és ez elég gyakran van vele mostanában.Arshavin főleg az utóbbi időben zseniálisat nyújt hajt küzd és az utóbbi idő maradjunk csak elől és majd megoldom felfogása is eltünt és ő is jön hátra.
és RVP sztem a gólok száma róla mindent elmond
és a cserepadon ott van Fabi Dj/Koszi,Laci,Gibbs,Eboué,Diaby,Chamakh,Walcott
amiről ti írtok hogy nem hajt az Denilson de most így ne ő köré építsük az Arsenalt mert azért Walcott is fut összevissza Lacinak is az utóbbi időben eltüntek a hülyeségei Eboué ő az aki már csak az öltözőben is a kedvet csinálja és ő az igazi Arsenalos csupaszív ember Diaby az bárki bármit mondd jó játékos cselez lő és bátran vállalkozik 16-ról Chamakh is el szinte soha nem pattan el tőle a labda és sztem egy játékostól ne várjunk már el úgy csodát hogy minden 3. meccsén kap 20 percet kb.
13 éve
Törölt felhasználó
Igen jól tudom hogy ez így van viszont én úgy gondolom hogy Kosi és Dj az jelenleg hétről hétre kiváló teljesítményt nyujtanak(míg Dj nem sérült le ő is)tehát sztem most fölösleges akkor már inkább a támadó szekcióba kéne mert oda elférne de a védelembe sztem pont fölösleges
13 éve
Törölt felhasználó
Laci14! Egy focicsapat keretében nem 11 játékos van,hanem 24. Ha vki nem viseli el,hogy esetleg padozni kell,akkor lehet távozni. Viszont egy fejben egészséges ember ilyenkor küzd azért,hogy ő kerüljön a legjobb XI-be. Ezt hívják versenyhelyzetnek,és ez viszi előre a csapatot. Viszont nálunk ilyen nincs, mert egy szezonban annyi sérültünk van,hogy mindenki megkapja a lehetőséget,és aki éppen egészséges nem tart attól,hogy esetleg elveszíti a pozícióját,mert nincs bevethető vetélytársa,ezért kvázi nincs is rákényszerítve arra,hogy a tüdejét kiköpje a pályán.
13 éve
Törölt felhasználó
lehet fecc04 de gondolj bele hogyha mind a 3-an jól lesznek mondjuk szezon elején és mondjuk novemberig semmi gáz nem lesz velük akkor meg cserepadozzanak?

Szólj hozzá